20-04-2022, 13:28
Ja z kolei korzystam z HBO Max od premiery za pośrednictwem przystawki Apple TV 4K i tutaj nie mam większych zastrzeżeń do działania VOD - przed świętami jeszcze pojawiła się aktualizacja, która usunęła błąd, przez który HBO Max potrafił co jakiś czas sam z siebie zmieniać region aplikacji. Z jakością obrazu nie mam natomiast problemów. Z kolei na konsolach PlayStation oraz Xbox (zwłaszcza PS) jest dramat, jeśli chodzi o jakość obrazu. Ciągłe buforowanie lub brak przejścia z niższej rozdzielczości do np. 4K (jeśli dana produkcja wspiera ofc) to tam chleb powszechni.
Aplikacja z PlayStation 5 to nie jest natywna apka pod tę konsolę, zamiast tego działa w ramach wstecznej kompatybilności z PS4 - podobnie wygląda to w przypadku Disney+ (od 2020 roku nie są w stanie wprowadzić obsługi 4K do apki) i niestety obie aplikacje wyglądają fatalnie na konsoli Sony.
Aplikacja z PlayStation 5 to nie jest natywna apka pod tę konsolę, zamiast tego działa w ramach wstecznej kompatybilności z PS4 - podobnie wygląda to w przypadku Disney+ (od 2020 roku nie są w stanie wprowadzić obsługi 4K do apki) i niestety obie aplikacje wyglądają fatalnie na konsoli Sony.
Kino domowe:
Telewizor: LG OLED 55C7V
Odtwarzacz Ultra HD Blu-ray: Panasonic DP-UB820
Przystawka box: Apple TV 4K
Soundbar: Sony HT-ST5000 (Dolby Atmos | DTS:X | Dolby Vision)
Telewizor: LG OLED 55C7V
Odtwarzacz Ultra HD Blu-ray: Panasonic DP-UB820
Przystawka box: Apple TV 4K
Soundbar: Sony HT-ST5000 (Dolby Atmos | DTS:X | Dolby Vision)