Tak, o tym że te wartości "Min/Max Luminance" nie oddają rzeczywistej jasności filmu, to wiem. Miałem jednak nadzieję, że mogą stanowić pewien trop do ewentualnych poszukiwań różnic między wydaniami. Teraz to już zwątpiłem, pamiętam też że w przypadku BR2049 (Warner), wpisano wartość 10000 nitów, co mogło stanowić pewien problem dla sprzętu i w rezultacie ciemniejszy obraz. Szczerze mówiąc, to aż mnie korci żeby sprawdzić wydanie z USA
Nie jest moją intencją szukanie "najjaśniejszych" wydań, tylko ciekawią mnie pewne rozbieżności. Często zachowuję starsze wydania i nawet słabsze transfery, nie jestem wyznawcą "wersji ostatecznych", nawet jeżeli są przyklepane przez twórców. Widzę to bardziej jako ciągłe dążenie do doskonałości
Widzisz błysk o oku Laureliny (dosłownie) i za tym podążasz
Nie jest moją intencją szukanie "najjaśniejszych" wydań, tylko ciekawią mnie pewne rozbieżności. Często zachowuję starsze wydania i nawet słabsze transfery, nie jestem wyznawcą "wersji ostatecznych", nawet jeżeli są przyklepane przez twórców. Widzę to bardziej jako ciągłe dążenie do doskonałości

(28-05-2022, 17:09)Mr.Hankey napisał(a): Rozwiń proszę te myśl, co to znaczy, że wygląda lepiej? Jaśniej? Bo idę o zakład, że jak porównasz szczegóły w najjaśniejszych partiach obrazu, to w DV będzie ich więcej.Niemieckie wydanie nie jest jakoś sztucznie rozjaśnione, w sensie całościowo. Tu chodzi o poszczególne elementy.
Widzisz błysk o oku Laureliny (dosłownie) i za tym podążasz
♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥