08-03-2023, 14:45
(08-03-2023, 14:04)slavekg napisał(a): Wolę zaczekać na porządne wydanie, niż zadowolić się średniakiem.
Z tym porządnym wydaniem może być problem, ale zależy w co celujesz:
- Jeśli w BD, to ogólnie kompresja obrazu nie należy do najmocniejszych stron Criteriona na tym nośniku, skromnie powiedziawszy. Z drugiej strony nie mam nic do zarzucenia wydaniu The French Dispatch od Disneya pod tym względem, oczywiście jak na Blu-ray'owe standardy.
- Jeśli w UHD = tylko USA = meksykańska tłocznia = duże prawdopodobieństwo trafienia na porysowane płyty. Chyba, że za te X lat coś się poprawi w tym względzie...
(08-03-2023, 14:04)slavekg napisał(a): A czy Criterion go wyda? Wydaje wszystkie filmy Andersona, bez względu na to, kto ma do niego prawa, tak więc w tym przypadku dziwne, gdyby miało być inaczej.
Isle of Dogs (jeszcze) nie ma. W lipcu stuknie 5 lat od wydania BD od Foxa. Ale może jeszcze się pojawi, bo np. pomiędzy wydaniem Grand Budapest Hotel od Foxa, a Criteriona minęło prawie 6 lat. Załóżmy więc, że z French Dispatch będzie podobny przedział czasowy, więc na wydanie od Criteriona przyjdzie nam poczekać do 2027-2028 roku. Wiele rzeczy do tego czasu może się wydarzyć, o których głośno nie chcę tutaj pisać, bo później wyjdzie, że coś wykrakałem

W każdym razie ja nie chcę ryzykować i kupiłem wydańsko od Disneya w zeszłym roku, z którego ogólnie jestem zadowolony, nie licząc tego, że jest to golas bez żadnych dodatków. A jeśli kiedyś pojawi się Criterion, najlepiej w 4K i z pokaźną liczbą materiałów dodatkowych to z miłą chęcią zrobię upgrade.