23-04-2023, 00:26
(22-04-2023, 20:45)sebas napisał(a): To zabezpieczenie na nieprzewidziane okoliczności.
Nie jesteś w stanie zaplanować nieprzewidzianych okoliczności właśnie dlatego, że są nieprzewidziane

Cytat:Popatrz na youtube jak ludzie budują teraz kina domowe.
No to akurat dobrze wiem

Cytat:Na przykład te indicatory o których wyprzedażach i niskich stanach magazynowych regularnie nas informujesz?Oj, chyba nie....
Indicatory w wersjach limitowanych ograniczają się właśnie do tej zawartości poza płytowej - samą płytkę każdego filmu jesteś w stanie spokojnie zakupić, i to nawet po dwukrotnie niższej cenie.
Cytat:Ale ta rozmowa jest o tym, co Pred rozważa, misfit planuje, Sebas (jak i wielu innych) od dawna już robią. Nie jest natomiast o tym, co ma robić Mefisto, bo nikt go do tego nie zmusza.
Ojeje, ktoś na forum publicznym ma inne zdanie od reszty, więc nagle ogólna rozmowa w temacie nie jest ogólna, tylko ograniczona do konkretnych użytkowników, a pozostałym dziękujemy. xD
Cytat:Pisząc o dodatkowych kosztach pamiętaj, że sporo zainwestowałeś w budowę salki kinowej, zdecydowanie więcej niż większość użytkowników tego forum, a przecież "to tylko filmy"...
Kolejny kontrargument z dupala - komfort oglądania =/= robieniu kopii jednak (obsesyjnemu dodajmy - oczywiście w moim mniemaniu, bo chciałem przypomnieć, że moja opinia jest moją własną, jakby ktoś jeszcze nie skumał
). Poza tym moja salka też nie jest nieśmiertelna i w każdej chwili może ją szlag trafić (pewnikiem bardzo łatwo). Myślisz, że powinienem wykonać drugą, gdzieś pod Poznaniem albo w Górach Sowich, tak na wszelki wypadek? 
Cytat:Nie dało się oglądać bez tego?
To ja proponuję zamknąć forum i zaprzestać produkowania nośników - przecież wszyscy możemy oglądać pliki na komórce i filmy na tubie...
Cytat:Jak widzisz, każdy ma inne priorytety. Jeden kupuje kolejny film, inny zabezpiecza, "archiwizuje" to co już ma. Takie to hobby...
O kurcze pieczone, to ja właśnie podzieliłem się swoim spostrzeżeniem w temacie - bo do tego on służy. Zgroza!
Poza tym, no właśnie, takie to hobby, że nośniki są FIZYCZNE - w tym cała ich magia oraz, jak wspominałem, w zawartości namacalnej, której skopiować nie można (no chyba, że ma się ten dodatkowy milion i drukarkę 3D pod ręką oraz wynajęty magazyn składowniczy).
(22-04-2023, 21:25)misfit napisał(a): Może wtedy doszłoby do jakiejś refleksji i Mefisto darowałby sobie teksty o jakichś cyrkach czy szaleństwach, chociaż wątpię...
Moja refleksja nastąpiła właśnie po wnikliwym przeczytaniu tego wątku i argumentach właśnie pokroju wydawania kilkudziesięciu tysi na "zabezpieczenie" swojej kolekcji oraz przerzucania się kolejnymi jak najlepszymi sposobami na "nieśmiertelność". Żeby nie było - ja nikomu nie bronię NASów i innych gadżetów - po prostu wypowiedziałem swoje zdanie na ten temat. No, ale po raz kolejny wychodzą z was księżniczki-niedotyczki - wejść na bal, całe ubiane na biało, mogą tylko one i nikt więcej