(23-04-2023, 00:26)Mefisto napisał(a): Moja refleksja nastąpiła właśnie po wnikliwym przeczytaniu tego wątku i argumentach właśnie pokroju wydawania kilkudziesięciu tysi na "zabezpieczenie" swojej kolekcji
Musisz bardziej wnikliwie poczytać ten wątek, bo mowa o "zabezpieczeniu" nie dotyczyła tylko nośników jako takich, ale też sprzętu, z jego unikalną funkcjonalnością, itd. który już od dawna nie jest produkowany. Poza tym wyraźnie napisałem, że nie zamierzam wydawać 40 tysi na wykonanie kopii zapasowych swojej kolekcji i celuję w bardziej ekonomiczne rozwiązanie. Nie będzie to kilkadziesiąt tysi, a co najwyżej kilkanaście. A nawet jeśli, to co z tego? Czy ja wyśmiewam to ile dałeś za swoją salkę kinową wraz ze sprzętem? Wręcz przeciwnie, więc prosiłbym, że jeśli koniecznie masz ochotę udzielać się w temacie, który wg. Ciebie jest totalnie bez sensu, żebyś zmienił ton na trochę bardziej "przyjacielski".
Przekonywać Ciebie do czegokolwiek nie mam ani czasu ani ochoty, bo wiem, że nawet w najprostszych, zero-jedynkowych sprawach, będzie mocno pod górkę, jak np. z tymi Mallratsami (i wieloma innymi rzeczami) - o patrz właśnie na Amazonie staniały z kosmicznych $50, do "normalnych" $35, a do końca pre-ordera jeszcze ponad dwa miesiące. Więc sorry, ale nie podniosę rękawicy i nie będę dniami argumentował sensu moich planów zakupowych.