Spora część Pioneerów jest wspieranych przez makemkv przez LibreDrive, chociaż obiło mi się o uszy, że na najnowszych firmware już jednak nie - więc jeśli kupimy taki prosto ze sklepu z wgraną najnowszą wersją to trzeba czekać aż mike (twórca makemkv) coś na to poradzi.
BDR-S12UHT styknie z makemkv (byle nie na najnowszym firmware), ale problem z tymi Pionkami UHD jest taki, że obecnie kiepsko jest z ich dostępnością "z pierwszej" ręki - chyba, że źle szukam...
Co do Twojego BDR-S12XLT, to widzę, że da się go zrossflashować do BDR-S12UHT i wtedy makemkv go łyknie z płytami UHD. Nie wgłębiałem się jednak czy ta metoda jest ogólnodostępna czy tylko dla "wybranych". Mogę wiedzieć ile za niego dałeś i z jakim firmware do Ciebie dotarł?
BDR-S12UHT styknie z makemkv (byle nie na najnowszym firmware), ale problem z tymi Pionkami UHD jest taki, że obecnie kiepsko jest z ich dostępnością "z pierwszej" ręki - chyba, że źle szukam...
Co do Twojego BDR-S12XLT, to widzę, że da się go zrossflashować do BDR-S12UHT i wtedy makemkv go łyknie z płytami UHD. Nie wgłębiałem się jednak czy ta metoda jest ogólnodostępna czy tylko dla "wybranych". Mogę wiedzieć ile za niego dałeś i z jakim firmware do Ciebie dotarł?
Cytat:The BDR-S12XLT, when Cross-Flashed, has the same performance as the BDR-S12UHT, except the BDR-S12XLT does not have the AACS 2.0 Crypto Chip. This does not make a difference as most people use VLC for unofficial playback, as CyberLink PowerDVD HD has very stringent criteria relating to hardware, and VLC is more straightforward. Apart from the AACS 2.0 Crypto IC being omitted, the BDR-S12XLT is identical.