(23-04-2023, 06:46)misfit napisał(a): Czy ja wyśmiewam to ile dałeś za swoją salkę kinową wraz ze sprzętem?
Ale ja nigdzie nie napisałem ile dałem - serio panowie, jak już chcecie mi dosrać, bo ośmieliłem się podnieść rękę na święty temat, to przynajmniej używajcie jakichś logicznych argumentów, a nie co chwila chwytanie się brzytwy, jak w przypadku też...
Cytat:jak np. z tymi Mallratsami (i wieloma innymi rzeczami) - o patrz właśnie na Amazonie staniały z kosmicznych $50, do "normalnych" $35, a do końca pre-ordera jeszcze ponad dwa miesiące
Co ma piernik? I niby jak tam było bardzo pod górkę, że aż musisz to z bólem wspominać? Jakiś problem powstał, bo nie śledząc rynku amerykańskiego pod względem Arrow napisałem swoje wątpliwości co do ceny? Nie sądzę.
Cytat:więc prosiłbym, że jeśli koniecznie masz ochotę udzielać się w temacie, który wg. Ciebie jest totalnie bez sensu, żebyś zmienił ton na trochę bardziej "przyjacielski".
Ja cały czas jestem przyjacielski - przykro mi, jeśli mój pierwszy wpis odebrałeś jako atak na siebie. Tym bardziej, że napisałem ogólny post, nie cytowałem nikogo konkretnego nawet. Tym bardziej, że w moim wpisie są nawet stosowne emotki.
(23-04-2023, 06:46)misfit napisał(a): Więc sorry, ale nie podniosę rękawicy i nie będę dniami argumentował sensu moich planów zakupowych.
Nikt nigdzie nie napisał o żadnym argumentowaniu swoich planów - powtórzę: mocno osobiście wszystko odbieracie. Trochę luzu polecam

(23-04-2023, 09:15)sebas napisał(a): A tu proszę. Ponieważ mamy prawo wypowiadać się wszędzie, to wypowiadajmy się wszędzie, na każdy temat.
Tak, na tym polega clou forum publicznego - widzę temat, czytam, piszę co o tym sądzę. I tylko tyle. OK, zgadzam się, że nie musiałem - bo w sumie nie oszukujmy się, nikt nic nie musi. Ale też mój post nie był pełny jakichś technicznych niuansów, które bez wiedzy i znajomości tematu zacząłem poruszać niczym jakiś guru. Po prostu wypowiedziałem się ogólnie co sądzę o takim masowym zabezpieczeniu się. Nie atakowałem przy tym nikogo personalnie.
Cytat:Czyli teraz powinienem w tematach o promocjach szczególnego rodzaju filmów, w których Ty tak często się udzielasz, wpakować się z moją opinią (do której przecież mam prawo), co ja myślę o wydawaniu kasy na takie filmy...
Jeśli chcesz. Nikt Ci nie broni. Ba! Chętnie przeczytam co masz na ten temat do napisania - tym bardziej, że za diabła nie wiem do czego pijesz. Cóż to za "szczególny rodzaj filmów"? Czyżby znowu Indicator zbierał baty?

(23-04-2023, 09:15)sebas napisał(a): To Twoja sprawa co z tym zrobisz, Twoja Kolekcja, Twoje pieniądze, to Twoja prywatna sprawa dlaczego tyle tego kupujesz, to Twoja sprawa dlaczego masz, za przeproszeniem, wywalone na to, co się z tym może stać albo i nie, itd... I dlatego moje zdanie na ten temat zachowuje dla siebie...
No to mamy problem, bo na tym forum wielokrotnie jedni użytkownicy komentowali innych użytkowników - a nawet nie raz wynikały z tego zażarte dyskusje. Ponownie: taka jest natura forum publicznego. Nie podoba się, zawsze możecie stworzyć sobie prywatny wątek albo co.
(23-04-2023, 09:15)sebas napisał(a): I dlatego, wyobraź sobie, ludzie wykupują polisy ubezpieczeniowe dla swoich nieruchomości i tego co się w nich znajduje, w których może być wyszczególnione przykładowo ile warta jest "elektronika". Ubezpieczają dodatkowo też samochody (AC+NW). Normalnie wariaci!
Tak wiem, moje mieszkanie też jest ubezpieczone - ale ponownie jest to piernik przy wiatraku, bo ubezpieczenie nie gwarantuje bezpieczeństwa filmów i nie chroni przed utratą sprzętu. Co najwyżej poskutkuje częściowym zwrotem finansów, które tym samym przepadły. Nijak nie ma się to do tematu zatem.
(23-04-2023, 09:15)sebas napisał(a): W takim razie jak określić kupowanie filmów w takich ilościach jak Ty to robisz?
Obsesyjne
Ale ja jestem świadom swoich zakupów tak jak wy jesteście świadomi swoich kopii zapasowych.(23-04-2023, 09:15)sebas napisał(a): To nawet trudno skomentować. W moim przypadku: dwie nagrywarki, plus obudowy do nich, to jakieś 1200zł. Plus około 10-15zł lub 4zł na backup (i wersje PL przy okazji) na BD-R dla części wydań, które tego potrzebują. I to wszystko na przestrzeni kilku lat. Faktycznie kilkadziesiat tysi..
Nigdzie tego nie napisałeś tutaj, a ja nikogo konkretnego nie cytowałem. Powtórzę zatem raz jeszcze: strasznie osobiście mój wpis odebraliście.
(23-04-2023, 09:15)sebas napisał(a): Tobie wolno było wydać, sam wiesz ile, na salkę z całym sprzętem, żeby potem oglądać czarno-białe kino z lat 50-tych, czy 60-tych?
Wut? xD
(23-04-2023, 09:15)sebas napisał(a): Cały problem z Twoim wpisem wynika z tego, że nie miałeś nic istotnego do powiedzenia w temacie, ale jak celebryta "na ściance" postanowiłeś zabłysnąć. Są światła, jest kamera, to się wypowiem
O kurczę, rozgryzłeś mnie! Pewnie dlatego nie napisałem nic w wielu innych tematach na tym forum - wliczając w to temat o... kopiach zapasowych Gieferga. A przecież tam też mogłem zabłysnąć jak celebryta, czyż nie?

Panowie, wiosna jest, słoneczko - proponuję trochę zluzować, bo po moim jednym poście z emotkami robi się kolejna Norymberga na forum

Moja propozycja jest taka: niech mod wytnie ostatnie 7 postów bzdurnych przepychanek i tyle. Nie ma co kruszyć bezsensownie klawiatur o nic. Kochajmy się - jesteśmy małym gronem, nie raz sobie zresztą pomagaliśmy, więc naprawdę nie wiem o co ten jad. Z mojej strony od początku żadnego nie było. Miłej niedzieli.