(17-06-2023, 07:12)erytho napisał(a): no niestety tak to wygladalo na tym filmie "wiking" ze obraz z plytki srednio 29-31 nie powalal swoja jakoscia i wygladal tak samo lub gorzej od streamu 1080p skyshowtime ktory byl upscalalowany przez LG CX /hdr efekt
Może jakiś reencodowany pirat? Oryginał ma średnio ~59 Mb w DV FEL i ~53 Mb w HDR10.
W SkyShowtime akurat dają 7 dni na próbę, więc wziąłem i odpaliłem na chwilę tego ich Wikinga... W ciemnych scenach przypominają się czasy divxa, wkrótce może wrzucę porównanie kilku kadrów pod tym kątem streaming vs EU Blu-ray vs US Blu-ray vs 4K UHD.
(17-06-2023, 07:12)erytho napisał(a): czy jest tu ktos kto uzywa OLED LG z serii C2 na panelu evo i ma dostep do stream amazon prime video "jack ryan sezon 4 "?
Ktoś ma.
BTW w końcu udało mi się ogarnąć te wszystkie DoViBakery, itp. więc mogę wygenerować wykresy jasności także dla streamu DV. Co więcej, narzędzie potrafi "połączyć" warstwę bazową strumienia + FEL na komputerze, więc będę mógł ukazać na screenshotach część korzyści z kompresji obrazu w DV FEL vs HDR10, z tych problematycznych płytek od Paramount czy StudioCanal.
Jeśli jeszcze dorian spełni zapowiedzi i upubliczni narzędzia do generowania obrazów z heatmapami + WCG (praktycznie to samo czym swego czasu dzielił się Pyoko na forum.blu-ray.com) to już w ogóle będzie bajka.