27-06-2023, 14:34
Również poluję na kilka różnych filmów od tego studia, ale na wydania trzeba jednak uważać. Dla przykładu - obejrzałem sobie ostatnio "Księżniczkę Mononoke" - film, który widziałem jeden jedyny raz mając jakieś 6-8 lat. Wedle mojej pamięci bohater trafia w pewnym momencie do obozu Amazonek, które w czasie ostatniego oglądania okazały się... prostytutkami
Z tego co pamiętam, to właśnie za dzieciaka oglądałem francuskie wydanie z polskim lektorem. Ogólnie francuskie wydania japońskich anime są z niezrozumiałych dla mnie powodów bardzo często cenzurowane, co dziwi raczej każdego kto zetknął się z francuskim kinem.
Z tego co pamiętam, to właśnie za dzieciaka oglądałem francuskie wydanie z polskim lektorem. Ogólnie francuskie wydania japońskich anime są z niezrozumiałych dla mnie powodów bardzo często cenzurowane, co dziwi raczej każdego kto zetknął się z francuskim kinem.
Kolekcja Filmów - staram się zbierać jedynie polskie wydania. Mimo dużej kolekcji DVD - nie archiwizuję jej, wymieniając na nowsze formaty.
Kolekcja Kapsli - podróżuję i piję piwo.
Kolekcja Kapsli - podróżuję i piję piwo.