29-06-2023, 09:43
Witam, wujek Google często pomaga mi odnaleźć kiedyś obejrzane, ale mniej znane filmy, podając szczegóły fabuły. Tak miałem w przypadku filmu "Silver Dream Racer". Jednak w tym przypadku będzie trudniej, ponieważ niewiele pamiętam, bo było to dawno. Wiem że film mi się podobał - co zapamiętałem: małżeństwo wprowadza się do małego miasteczka w USA, klasa średnia, bogata dzielnica. On jest astronautom lub tylko opracowuje najnowszy skafander dla astronautów (to ważne), ona gospodyni (chyba), nie pamiętam czy mają dzieci. Zostają wciągnięci w lokalną społeczność, szczególnie żona, ponieważ mąż ciągle pracuje, chyba właśnie nad tym skafandrem. Żona zmienia się pod ich wpływem, na gorsze. Najbardziej zapadła mi w pamięć scena gdy mąż przychodzi już pełen podejrzeń na bal kostiumowy właśnie w tym skafandrze kosmonauty - który ma wbudowany wyświetlacz z informacjami i danymi o otoczeniu, dla człowieka znajdującego się w mim. Gdy przechadza się wśród gości to czujniki podają mu na wyświetlaczu komunikat nieznana forma życia, to nie byli ludzie lecz jakieś demony lub coś podobnego. Chciałbym ponownie przypomnieć sobie ten film ale nie znam tytułu. Może ktoś kojarzy ten jak się domyślam horror?
LG OLED B9 55 cali
Harman/Kardon Enchant 800
Panasonic DP-UB 450
Harman/Kardon Enchant 800
Panasonic DP-UB 450