Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział ogólny
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 7 Dalej »

Blu ray w Polsce

Strony (81): « Wstecz 1 ... 72 73 74 75 76 ... 81 Dalej »

Opcje tematu
Blu ray w Polsce
Offline Pawlik89
Nowy użytkownik
Liczba postów: 25
Reputacja: 0

17-01-2024, 22:10
Witam.
Piszę z mniej typowym pytaniem i mam nadzieję, że znajdzie się osoba która pomoże.
Otóż, nie należę do miłośników dubbingu, to jeden z głównych powodów dla których nie kupuję takowych wydań (tak, po prostu lubię lektora).
Aczkolwiek z tego co wiem, są wydania gdzie pomimo iż film potraktowano dubbingiem, to na płycie mamy dodaną ścieżkę z lektorem, znane mi jedynie tytuły to Godzilla II Król Potworów oraz The Batman.

Dlatego moje pytanie brzmi czy znacie inne przypadki filmów dubbingowanych które na płycie maja również lektora??

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Juby
Nieogar w tym temacie
Liczba postów: 2,080
Reputacja: 80

17-01-2024, 22:35 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-01-2024, 22:37 przez Juby.)
  • Liga sprawiedliwości (2017)
  • Liga Sprawiedliwości Zacka Snydera (2021)
  • Batman i Robin (1997) - ale tylko w wydaniu 2DVD, na BD i UHD jest już tylko dubbing

Więcej nie kojarzę. Warner robił takie wyjątki tylko kilka razy.

Filmweb | Filmoskop

Gunn, Safran, Zaslav, wherever you are out there... Fuck You too!
Odpowiedz
Offline Pawlik89
Nowy użytkownik

17-01-2024, 22:49
Liga Sprawiedliwości Zacka Snydera nie miała chyba w ogóle dubbingu z tego co mi wiadomo miała go kinowa wersja jedynie.

Ale ok, może coś jeszcze ktoś? Smile

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

18-01-2024, 07:31 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-01-2024, 07:31 przez Gieferg.)
Lektora i dubbing ma jeszcze Valerian.
No i Hobbit, który dostał dubbing w kinach i płytowych wydaniach wersji kinowej dostał lektora w wersjach rozszerzonych (z tym, że to trochę inna sytuacja bo dubbing i lektor są w różnych wydaniach, nie w tym samym).

Cytat:Otóż, nie należę do miłośników dubbingu, to jeden z głównych powodów dla których nie kupuję takowych wydań
Ale wiesz, że one zazwyczaj mają też napisy? Czytac chyba umiesz? Tongue

Cytat:Liga Sprawiedliwości Zacka Snydera nie miała chyba w ogóle dubbingu z tego co mi wiadomo
[Obrazek: arnold-wrong.gif]

Miała.

https://filmozercy.com/wpis/liga-sprawiedliwosci-zacka-snydera-recenzja-filmu-i-wydania-blu-ray-opinia-wrazenia-labedzi-spiew-dceu
Cytat:Dla widzów preferujących polską ścieżkę dźwiękową, dobra wiadomość. Podobnie jak to miało miejsce w przypadku wersji kinowej, tak i tym razem otrzymujemy do wyboru zarówno dubbing, jak i lektora (obydwie ścieżki w formacie Dolby Digital 5.1). W tym pierwszym przypadku głównym bohaterom użyczyli głosów ci sami aktorzy, co w przypadku wersji kinowej, za wyjątkiem Batmana (Jacka Rozenka zastąpił Przemysław Glapiński). Nieco więcej zmian mamy na drugim planie (innymi głosami przemówią choćby Hippolita, Silas Stone czy komisarz Gordon).

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Pawlik89
Nowy użytkownik

18-01-2024, 20:43
(17-01-2024, 22:49)Pawlik89 napisał(a):  Ale wiesz, że one zazwyczaj mają też napisy? Czytac chyba umiesz?

To zabrzmi brzydko z punktu widzenia kolekcjonera, ale najzwyczajniej w świecie szkoda mi było złotówki na dubbingowane wydania...
I jasne, że czytać umiem Smile ale widocznie należę do tych którzy nie mają fajnego nagłośnienia w kinie domowym i lektor zawsze był tą "wygodniejszą opcją" Big Grin i tak już zostało.

Hobbita mam wersje rozszerzoną i dzięki bogu za nią! Tongue

Zastanawiało mnie czy każde nowe wydanie od warnera posiada opcjonalnie dwie polskie ścieżki. Np taki Godzilla vs. Kong, Aquaman?

Bo z tego co widzę jednak niewiele takich fajnych przypadków jednak..

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie
Liczba postów: 2,080
Reputacja: 80

18-01-2024, 21:06
Wyszukaj sobie stronę poral.eu i wpisuj interesujące cię wydania. Masz tam wszystkie ścieżki, jeśli są dwie polskie, jest to odnotowane.

Filmweb | Filmoskop

Gunn, Safran, Zaslav, wherever you are out there... Fuck You too!
Odpowiedz
Offline Pawlik89
Nowy użytkownik

19-01-2024, 21:25
O dzięki Smile

Odpowiedz
Offline Daras
Posting Freak
Liczba postów: 2,317

19-01-2024, 22:49
W roku 2011 założyłem zeszyt, w którym wynotowywałem interesujące mnie tytuły z papierowego miesięcznika Kino. Robię to do dziś. Zawsze zaznaczałem jakie filmy ukazały się w Polsce na DVD / BD. Początkowo było naprawdę dobrze. Śledzenie nowych wypustów stanowiło świetną zabawę w moim hobby. Od roku 2018 / 19 zaczęło się srać. W ostatnich trzech latach mogłem kupić zaledwie garstkę płyt z rzeczonej listy. Coś się kończy, a tempo jest zastraszające.

„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,182
Reputacja: 277

20-01-2024, 12:02
(19-01-2024, 22:49)Daras napisał(a):  Coś się kończy, a tempo jest zastraszające.
Teraz to zauważyłeś?

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline Pawlik89
Nowy użytkownik

20-01-2024, 20:45
(19-01-2024, 21:25)Pawlik89 napisał(a):  W roku 2011 założyłem zeszyt, w którym wynotowywałem interesujące mnie tytuły z papierowego miesięcznika Kino. Robię to do dziś. Zawsze zaznaczałem jakie filmy ukazały się w Polsce na DVD / BD. Początkowo było naprawdę dobrze. Śledzenie nowych wypustów stanowiło świetną zabawę w moim hobby. Od roku 2018 / 19 zaczęło się srać. W ostatnich trzech latach mogłem kupić zaledwie garstkę płyt z rzeczonej listy. Coś się kończy, a tempo jest zastraszające.

Dosłownie robiłem to identycznie. Z tym, że wpierw musiałem obejrzeć dany film (czy to w kinie czy z mniej ciekawszego źródła.) Potem wówczas dany film trafiał na rzekomą listę gdy mocniej urzekł Smile Odczekanie aż dany tytuł lekko potanieje i zakup płyty Smile I ten okres kiedy jednak przeszło się na Bluray i dosłownie zamiana kolecji Tongue Chociaż wówczas nie wsztsko jednak wychodziło na Bluray i sporo DVD dalej posiadam, naprawdę świoetnych filmów których aż żal, że nie ma u nas (oczywiscie mowa o Polskiej dystrybucji) gdyż ja wraz z upadaniem rynku płyt u nas, nie rzuciłem się na zagraniczne... Zwyczajnie z bólem ale jednak odpuszczałem powoli zbieractwo. Cóż.. Oczywiscie wraca to do mnie i czasami przyjdzie nowa płytka pna półkę Smile

Ale piekne to były czasy.. czasy kilku dystrybutorów, czasy gdzie i opakowania płyt były świetnej jakości a nie to co dzisiaj, gównoplastik i byle jak aby było albo wcale Sad

Odpowiedz
Strony (81): « Wstecz 1 ... 72 73 74 75 76 ... 81 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   3 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku