17-05-2024, 20:50
Aha, piszesz o tym jednym ujęciu - ja myślałem, że masz na myśli całą scenę, jak przebiega przez budynek.
|
Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD
|
|
17-05-2024, 20:50
Aha, piszesz o tym jednym ujęciu - ja myślałem, że masz na myśli całą scenę, jak przebiega przez budynek.
16-06-2024, 08:53
Małe ostatki z przełomu maja i czerwca dzięki voucherom. ![]() Zostało mi 15 pozycji na liście życzeń. Z tego Kil Bill, Lost in Translation i Seven pewnie wyjdą za x lat, a reszta (z wyjątkiem Planet Earth III) ma dla mnie zaporowe ceny i nie widać, żeby miały one drgnąć, także jak nie wpadną jakieś promki lub vouchery, to czeka mnie długie zimowanie i zakupowa posucha, którą może od czasu do czasu przecinać będą wychodzące nowości. Konstatuję, że za łapczywie kupowałem przez ostatnie lata i za szybko dobiłem do sufitu (w ~98% mam wszystko, co chciałem).
Kino domowe
LG OLED 83 C3 Marantz SR 5015 Klipsch R-620F, R-51M, R-52C, R-41SA SVS SB-1000 Panasonic DP-UB820 Aktualna kolekcja UHD / BD / DVD
16-06-2024, 11:54
Zostaje Ci co tydzień przecierać szmatką pudełka i zmieniać układ na półce (sortowanie wg. reżyserów, kolorów pudełek, itp.)
16-06-2024, 12:03
U-571 dopiero co mi mignął w jakiejś promce, może jeszcze jest. Ronin prędzej czy później też tam dołączy. Paprika w steelu ma dobrą cenę i raczej niższej nie będzie - zwłaszcza, że w innych krajach się wyprzedało to wydanko i aż sam się zastanawiam nad nim. Dazed raczej też nie ma co grymasić - ja brałem w promce ze Stanów, ale tam doszły opłaty jeszcze, więc nie ma co się zastanawiać raczej, bo jeśli to zejdzie z ceny, to max do poziomu Thelmy, czyli 25 f.
16-06-2024, 13:52
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-06-2024, 13:52 przez fire_caves.)
(16-06-2024, 12:03)Mefisto napisał(a): U-571 dopiero co mi mignął w jakiejś promce, może jeszcze jest.https://www.amazon.co.uk/promotion/psp/A3JAVX9UB95DY0?ref=psp_external&redirectAsin=B0CDCNC863&redirectMerchantId=A3P5ROKL5A1OLE&ref=cxcw_psp_A3JAVX9UB95DY0&source=dp_cxcw Dobry film? Nigdy nie oglądałem. Na skali "Das Boot" (Zero Boot > pełne zanurzenie) jak byś go ocenił?
16-06-2024, 14:00
Po wyjściu z kina dałem mu 4/10, od tej pory nie oglądałem. Trudno powiedzieć jakbym dziś go ocenił.
16-06-2024, 16:21
Ja odświeżyłem niedawno i dlatego trafił na listę. Świetne efekty praktyczne, dobry, klaustrofobiczny klimat, prawie cały czas jest napięcie i wysoka stawka. Zdecydowanie lepszy seans niż np. K-19 Widowmaker. (16-06-2024, 12:03)Mefisto napisał(a): U-571 dopiero co mi mignął w jakiejś promce, może jeszcze jest. Ronin prędzej czy później też tam dołączy.To mnie coś ominęło. Jak Ronin będzie za 9,99 eurasków, to chętnie go przytulę. (16-06-2024, 12:03)Mefisto napisał(a): Paprika w steelu ma dobrą cenę i raczej niższej nie będzieNo właśnie, jest tylko steel. Nie jara mnie metal i niestety przez to, że nie ma amaray, to zostaję zmuszony dopłacić za coś, co nie ma dla mnie takiej wartości. (16-06-2024, 14:00)Mefisto napisał(a): Dazed raczej też nie ma co grymasićTutaj podobnie. Wydanie z masą pierdół, przez co cena podbita. Amaray za 15 ojro i bym się nawet nie zastanawiał.
Kino domowe
LG OLED 83 C3 Marantz SR 5015 Klipsch R-620F, R-51M, R-52C, R-41SA SVS SB-1000 Panasonic DP-UB820 Aktualna kolekcja UHD / BD / DVD (16-06-2024, 08:53)pearlzfan napisał(a): Zostało mi 15 pozycji na liście życzeń. Z tego Kil Bill, Lost in Translation i Seven pewnie wyjdą za x lat, a reszta (z wyjątkiem Planet Earth III) ma dla mnie zaporowe ceny i nie widać, żeby miały one drgnąć, także jak nie wpadną jakieś promki lub vouchery, to czeka mnie długie zimowanie i zakupowa posucha, którą może od czasu do czasu przecinać będą wychodzące nowości.Nie pozostaje mi nic innego, jak pogratulować, a tobie tylko się cieszyć Bo myślę, że chyba właśnie o to chodzi w zbieraniu filmów - aby zebrać te, które się chciało mieć. I potem dokupować już tylko nowości / nowo wydane tytuły katalogowe. Chciałbym być na twoim miejscu, choć sam też mam pewnie z 80-90% tego, co chciałem mieć, a przed zakupem reszty powstrzymują mnie zaporowe ceny/ wyprzedane wydania, na których mi zależało/ lub inne wydatki (w tym kwartale nie kupiłem żadnego filmu na Blu-ray/UHD).(16-06-2024, 11:54)fire_caves napisał(a): Zostaje Ci co tydzień przecierać szmatką pudełka i zmieniać układ na półce (sortowanie wg. reżyserów, kolorów pudełek, itp.)Albo często oglądać wszystko co ma
16-06-2024, 17:15
(16-06-2024, 16:21)pearlzfan napisał(a): No właśnie, jest tylko steel. Nie jara mnie metal i niestety przez to, że nie ma amaray, to zostaję zmuszony dopłacić za coś, co nie ma dla mnie takiej wartości.Jak się blaszak wyprzeda, to po jakimś czasie pojawi się wydanie w amarayu. Już kiedyś pisałeś, że już wszystko (prawie ) masz, a tu proszę, ciągle coś wpada na półkę lub listę życzeń i to nie zawsze nowości (patrz U-571, którego zresztą zrobiłem podmiankę na UHD). Kiedyś też mi się wydawało, że mam już "prawie" wszystko, bo udało się uzbierać w większości to, co widziałem za dzieciaka na VHS i kinach. Realia są jednak takie, że nie mogliśmy obejrzeć za dzieciaka wszystkiego co było fajne i warte postawienia na półce. Przeglądając kolekcje innych Forumowiczów co rusz trafiam na jakiś świetny tytuł i zastanawiam się jak ja mogłem o nim nie słyszeć przez tyle lat? Jak mogłem tego nie widzieć na VHS? Gusta też się zmieniają i z czasem na półce ląduje coś, czego jeszcze 10 lat temu byśmy w życiu na niej nie postawili. Jasne, częstotliwość zakupów spada (i dobrze, bo to coraz droższe hobby niestety), bo jesteśmy coraz bardziej wymagający, bo coraz mniej miejsca, bo są inne ważniejsze wydatki. Wreszcie, coraz mniej czasu, żeby to wszystko w spokoju obejrzeć. Masz na półkach dużo dobrego i myślę, że będzie tego jeszcze więcej. Sam będziesz zaskoczony.
niespotykanie spokojny człowiek
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości |