Zamowilem w rarewaves i po Waszych komentarzach o naliczonym dodatkowo VAT troche sie obawialem, ale poszlo calkiem ok - jedna doplata 8,50, a wiekszy box poszedl DPD, wiec bez doplat.
29-07-2025, 14:37 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-07-2025, 14:38 przez Redrum.)
Ja właśnie czekam na "The Fall" i "Hardware". Przesyłaka śledzona 23 AUD (55 PLN) to jedyna dopłata do podanej w sklepie ceny.
Nastawiam się na opłaty w Polsce.
9 lipca nadali, wczoraj wystartował samolot z paczką.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
c.d.:
Filmy dzisiaj (29.07) dotarły czyli równo 3 tygodnie czekania.
Opakowanie dobrze zabezpieczone.
Poczta skasowała mnie na dodatkowe 75 PLN - czyli dość droga impreza.
Ciekawa rzecz, odebrałem właśnie limitkę Dobrego, Złego i Brzydkiego zamówioną z Arrow i na kopercie jako adres nadawcy podano Wrocław. Tak jak pisałem w wątku dotyczącym samego filmu, byłem w gronie osób, którym przesyłka od Arrow zawisła w Hadze, zgodnie ze śledzeniem, dziwne.
Panasonic TX-55HZ1000E
Sony UBP-X800M2
Samsung HW-Q800A
(18-08-2025, 11:12)Fitzer napisał(a): Ciekawa rzecz, odebrałem właśnie limitkę Dobrego, Złego i Brzydkiego zamówioną z Arrow i na kopercie jako adres nadawcy podano Wrocław.
Też dzisiaj otrzymałem przesyłkę od Arrow Wrocław, a tak serio wrocławski adres to siedziba Inpostu.
Wygląda na to, że pakują tam w koperty. Przesyłka w Hadze ważyła 0.18 kg, a we Wrocławiu 0,47 kg - spuchła po drodze
Też dziś otrzymałem swojego Dobrego, Złego i Brzydkiego, z tym, że z Rarewaves. Szybko się uwinęli i nawet jakieś tam dodatkowe zabezpieczenie zrobili, którego wcześniej u nich nie doświadczyłem - tzn. wsadzili limitkę do koperty tekturowej, a tą do koperty bąbelkowej. Tym razem bez haraczu dla PP.