10-09-2025, 12:28 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-09-2025, 12:28 przez Mierzwiak.)
O rany, z amazonem US zawsze są takie jaja? Zamówiłem trzy filmy na kwotę ~$80. Pobrało mi z Revoluta ~$40, jeden film wysłali i już jest u mnie. Pozostałe dwa filmy od 11 dni wciąż niewysłane natomiast na karcie jakieś cyrki odchodzą, bo dostałem zwrot od amazonu i saldo wróciło do wspomnianych ~$80 ale parę godzin później znowu ubyło, tym razem ~$20 czyli tak jakby za ten jeden film który już mam. Co oni robią?
LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Muszę się gdzieś pożalić na firmę Amazon (tfuuu). Najpierw mi Hiszpański Amazon anulował pre-order Lawrence of Arabia (który zamówiłem od razu jak się tylko pojawił, co najmniej miesiąc przed premierą). A teraz Włoski Amazon tak wysłał Krull, że się gdzieś chyba zgubił w Niemczech.
25-09-2025, 14:30 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-09-2025, 14:33 przez slavekg.)
Skoro już wywołałeś temat, to przyłączę się w swoich żalach na Amazona, ale UK. Jedna przesyłka z jednym filmem zaginęła w Belgii - kasę bezproblemowo zwrócili. Druga przesyłka, w której miały być 3 filmy dotarła - większa koperta A4 - ale zamiast 3 filmów... był jeden.
Na szczęście konsultant uwierzył na słowo, że w przesyłce 2 filmów brakowało (choć mieli zarejestrowane doręczenie trzech), jeden z nich wysłali ponownie (tym razem dotarł), a drugi niestety był już niedostępny, a wcześniej w chwili zamówienia był w wyjątkowej promocji, więc te marne kilka funtów zwrócili.
Swoją drogą nie rozumiem, dlaczego jest taki problem z dostępnością "Lawrence'a z Arabii" (UHD)? Nakręciłem się, kiedy pojawiły się informacje o wznowieniu, ale w rezultacie wszędzie się wyprzedał przed premierą, albo do Polski nie chcieli wysyłać.
(25-09-2025, 14:30)slavekg napisał(a): Swoją drogą nie rozumiem, dlaczego jest taki problem z dostępnością "Lawrence'a z Arabii" (UHD)?
On cyklicznie wraca na amazonie US, ze dwa dni temu znowu był dostępny. Swój egzemplarz zamówiłem 25 dni temu gdy był za $27 no i co, czekam, bo nawet kasy z karty jeszcze nie pobrali.
LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Na tyle mnie zraziliście do kupowania amerykańskich UHD (porysowane, odciski palców itd.), że szukam europejskich wydań, jeśli takie są
W tym wypadku jest kilka krajów europejskich, które to wypuściły i liczę, że może w końcu dorwę któreś z wydań.
(25-09-2025, 16:30)Mefisto napisał(a): A jacy dostawcy jeszcze, panowie?
Ostatnimi czasy częściej widzę PP jako dostawcę, ale oni przejmują przesyłkę dopiero w Polsce, kto wcześniej, to nie wiadomo. Ale sądzę, że prywatne firmy.
(25-09-2025, 16:30)Mefisto napisał(a): Też nie ogarniam, podobnież jak nie rozumiem tej całej steelbookomanii. Gdzie jest plastik z samym filmem ja się pytam
Popieram. Tym bardziej, że często te grafiki na steelbookach takie sobie.