9 godzin(y) temu
Czy taka sama zasada powinna dotyczyć również zamówień z amerykańskiego amazona?
|
Sklepy internetowe - wysyłka, opłaty itd.
|
|
9 godzin(y) temu
Czy taka sama zasada powinna dotyczyć również zamówień z amerykańskiego amazona?
zerknąłem wstecz i faktycznie dokładnie to pisałeś na początku lipca - urlopowałem i nie czytałem dokładnie, ale pamiętam, że patrzyłem na zamówienie powyżej dokładali i tak dodatkowe opłaty wtedy, stąd teraz tak się zdziwiłem. Punkt ode mnie, bo trzymasz tu konkretnie rękę na pulsie ![]() ( 9 godzin(y) temu)kulcikriu napisał(a): Czy taka sama zasada powinna dotyczyć również zamówień z amerykańskiego amazona?Z tego, co na szybko zerknąłem, to powyżej 150 euro nie dodają tej opłaty 3 euro od płyty.
Tak, nie mylisz się. Teraz inaczej liczą (korzystniej dla nas) niż jeszcze kilkanaście dni temu, ale za jakiś czas może im się znowu coś odmienić, więc zawsze lepiej sobie zweryfikować czy w "import charges" jest tylko 23% vat. ( 9 godzin(y) temu)Kirek napisał(a): Czy taka sama zasada powinna dotyczyć również zamówień z amerykańskiego amazona? Sprawdziłem przed chwilą i przy zamówieniu kilku filmów, łącznie powyżej 150 EUR, też jest tylko 23% vat i nic więcej. Wciąż jednak bez zmian jest sytuacja z kilkoma filmami poniżej 150 EUR - powinno być liczone 3 EUR (+vat) od każdej kategorii/kodu taryfowego, a jest od każdej pozycji.
8 godzin(y) temu
( 9 godzin(y) temu)kulcikriu napisał(a): Czyli będę płacić opłaty celne przy zamówieniu z amazonu, tak? Nie. Po to amazon dodaje te opłaty teraz, żebyś Ty nie musiał potem - zresztą pocztą tego nie wysyłają, tylko kurierem.
2 godzin(y) temu
Ktoś z Was czeka aktualnie na paczkę z Rarewaves? Wysłali mi dwa wydania Arrow 14.07 i do tej pory żadnego odzewu.
Unboxing >> YouTube
1 godzinę temu
Dosłownie dwie godziny temu wyjąłem Arrowa ze skrzynki wysłanego 14.07 Rarewaves. Jednak martwić zacząłbym się gdyby minęły 4 tygodnie.
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: pred895, 6 gości |