Wczoraj, 12:09
Poczekam na promocję
Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka
|
Galapagos
|
|
Wczoraj, 12:36
(Wczoraj, 12:08)fire_caves napisał(a): A ludzie na FB wypisują, że i tak kupią plastiki a nie zagraniczne steelbooki, żeby wspierać polską dystrybucję. Syndrom sztokholmski? No ja też bym tak chętnie zrobił, bo nie oszukujmy się - obecne kupowanie za granicą ze wszystkimi opłatami skończy się podobną ceną, więc już wolę kupić u siebie, nawet te 20-30 zł drożej. Rynek mamy mały, więc trzeba go wspierać. Niemniej również liczę na jakieś obniżki cen.
ChatGPT płakał jak robił okładki. Szkoda, że oba filmy nie startują z ceną 103zł. Już by były w koszyku
Wczoraj, 14:56
Drogo bo dwie płyty, w takich przypadkach zawsze jest u nich taka cena początkowa. 103 liczą jak jest tylko UHD.
11 godzin(y) temu
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11 godzin(y) temu przez fire_caves.)
(Wczoraj, 12:36)Mefisto napisał(a): Rynek mamy mały, więc trzeba go wspierać.Większość filmów i tak u nas nie wychodzi, Galapagos ma okrągłe zero do powiedzenia w tej kwesyjak j w temacie obecności języka polskiego, więc realnie jedyne co przez ich obecność na rynku zyskujemy, to polskie okładki. A czasem nawet tylko jakieś obwolutki (jak w przypadku nowego steelbooka "Poetów"). Przykemnosci im tym nawet nie robimy, bo chyba nie pracują dla satysfakcji Obiektywnie nie nie widzę powodu do "wspierania".(Wczoraj, 14:56)Reacher napisał(a): Drogo bo dwie płytyGdybyż tylko te płyty zawsze zawierały nowy materiał, a nie były coraz częściej repackiem staroci... Nie wiem za co te 40 zeta ekstra - za dodatkowy zaczep w amaray'u?
10 godzin(y) temu
( 11 godzin(y) temu)fire_caves napisał(a): j w temacie obecności języka polskiego, więc realnie jedyne co przez ich obecność na rynku zyskujemy, to polskie okładki.Polski na płytach to tylko i wyłącznie zasługa polskich dystrybutorów wg mnie. Od kiedy nie ma polskiego dystrybutora Sony i Universal to nie uraczysz PL na filmach z tych wytwórni. Jeśli zniknie galapagos to polski rynek nośników fizycznych będzie skończony, dlatego jak tylko mogę to kupuje u nich. Szkoda, że dopiero teraz wznowili tyle tytułów które już wcześniej kupiłem u Czecha. Szkoda też, ze niektóre tytuły wydają tylko w puszkach, które mnie zupełnie nie interesują.
10 godzin(y) temu
( 10 godzin(y) temu)Gieborywar napisał(a): Polski na płytach to tylko i wyłącznie zasługa polskich dystrybutorów wg mnieSam Galapagos wielokrotnie przyznawał, że nie mają wpływu na to jakie języki są w wydaniach. Także muszę Cię rozczarować - oni wydają u nas ochłapy.
10 godzin(y) temu
( 11 godzin(y) temu)fire_caves napisał(a): Gdybyż tylko te płyty zawsze zawierały nowy materiał, a nie były coraz częściej repackiem staroci... Nie wiem za co te 40 zeta ekstra - za dodatkowy zaczep w amaray'u? Pełna zgoda, ja nie usprawiedliwiam tej ceny tylko napisałem skąd to się bierze. Fakt jest taki, że jest drogo, a mając film w 4K to z płyty BD i tak nie mam zamiaru korzystać, bez względu czy to stary czy nowy master. No chyba, że UHD kiedyś padnie .
9 godzin(y) temu
( 10 godzin(y) temu)fire_caves napisał(a): Także muszę Cię rozczarowaćBez przesady Po porostu uważam, że to nie jest przypadek.( 10 godzin(y) temu)fire_caves napisał(a): Galapagos wielokrotnie przyznawał, że nie mają wpływu na to jakie języki są w wydaniach.Nie kojarzę aby pisali w ten sposób a staram się śledzić ich profil na bieżąco. Owszem pisali, że nie mają wpływu na typy nośników, ale nie na temat obecności PL na nośniku. Niezależnie od tego jak jest. Sama obecność polskiego dystrybutora na rynku powoduje, że dla wybranych filmów pojawia się polska wersja językowa. Jeśli go zabraknie (dystrybutora), to nie będzie już praktycznie co kupować z PL na pokładzie. Wg mnie obecność PL na pokładzie to efekt opłat licencyjnych. Galapagos płaci za te wybrane tytuły. Jak jest na prawdę? Cholera go wie. |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości |