10 godzin(y) temu
U Disneya zwykle materiały dodatkowe znajdują się wyłącznie na dołączonym BD, więc gdyby go nie było (tak jak ma to miejsce np. w przypadku Pani Doubtfire), to dostajecie 4K golasa z samym filmem.
|
Galapagos
|
|
10 godzin(y) temu
U Disneya zwykle materiały dodatkowe znajdują się wyłącznie na dołączonym BD, więc gdyby go nie było (tak jak ma to miejsce np. w przypadku Pani Doubtfire), to dostajecie 4K golasa z samym filmem.
9 godzin(y) temu
( 10 godzin(y) temu)Reacher napisał(a): mając film w 4K to z płyty BD i tak nie mam zamiaru korzystaćNa BD bywają dodatki. ( 10 godzin(y) temu)Gieborywar napisał(a): Sama obecność polskiego dystrybutora na rynku powoduje, że dla wybranych filmów pojawia się polska wersja językowa.Istnienie zagranicznych wydań filmów, które mają polską wersję jezykową, ale nigdy u nas się nie pojawiły, wydaje się bezpośrednio przeczyć tej tezie. Drugim argumentem jest wg mnie niemożność wydania niektórych hitów kinowych, pomimo współpracy Galapagos ze studiami, z powodu braku polskiej wersji językowej.
9 godzin(y) temu
Ostatnio mail od Galapagos mocno poprawił mi humor. Przypominam że Barbie, którą w polskich kinach obejrzało prawie 3 mln widzów, nie dostała na UHD polskiej wersji, tymczasem (straszne gówno, tak przy okazji) Supergirl wychodzi u nas w steelbooku UHD, reklamowana w newsletterze słowami "Hit kinowy! Pawie 100 000 widzów w Polsce"
LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820 Sony HT-ZF9 Apple TV 4K
9 godzin(y) temu
( 9 godzin(y) temu)fire_caves napisał(a): ale nigdy u nas się nie pojawiły,Racja, ale to dotyczy tych tytułów które były opracowywane za czasów istnienia dystrybutora SONY i Universal czyli odpowiednio Imperial oraz TiM/Filmostrada. Dlaczego te tytuły w rezultacie nie pojawiły się u nas? Nie mam pojęcia. Sam mam kilka takich, głównie od Universal. Jedno jest pewne, że odkąd nie ma komu dystrybuować Sonego i Universala to nie ma już takich przypadków. ( 9 godzin(y) temu)fire_caves napisał(a): Drugim argumentem jest wg mnie niemożność wydania niektórych hitów kinowych, pomimo współpracy Galapagos ze studiami, z powodu braku polskiej wersji językowej. A tutaj to wydaje mi sie, że galapagos nie wprowadził tych tytułów na nasz rynek z powodu braku opłat licencyjnych. Sądzę, że mają jakiś budżet na te licencje i muszą wybrać tytuły które w prowadzą na nasz rynek. Tu akurat pojawia się kolejna zagadka. Dlaczego takie nierokujące tytuły jak SuperGirl czy Viana (aktorska) dostają komplet nośników a hity Disney/Pixar tylko DVD. Dziwne... Na prawdę intrygują mnie te aspekty, szkoda, że nie bardzo jest gdzie się tego wszystkiego "wywiedzieć"
( 9 godzin(y) temu)fire_caves napisał(a): Na BD bywają dodatki Fakt, bywają. W przypadku Con Air, a od tego tytułu zaczęła się ta dyskusja, na starym BD było ich około 10 minut (łącznie ze zwiastunem). Naprawdę wolałbym "golasa" 4 dychy taniej.
8 godzin(y) temu
Po padace z kompresją w TRON: Legacy nie ma takiej opcji żebym w ciemno kupił wydanie Disneya, zresztą jest już wykres bitrate Pani Doubtfire i Mysza znowu naśladuje Studio Canal. Wysoka cena byłaby jeszcze jako tako uzasadniona gdybyśmy dostawali zremasterowaną płytkę BD, ale te Disney, jeśli już, daje tylko w Ameryce...
LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820 Sony HT-ZF9 Apple TV 4K
7 godzin(y) temu
( 10 godzin(y) temu)Gieborywar napisał(a): Nie kojarzę aby pisali w ten sposób a staram się śledzić ich profil na bieżąco.Wielokrotnie na przestrzeni lat informowali, że nie mają wpływu na to, który tytuł dostąną do wydania od wytwórni.
7 godzin(y) temu
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 7 godzin(y) temu przez fire_caves.)
( 9 godzin(y) temu)Gieborywar napisał(a): Jedno jest pewne, że odkąd nie ma komu dystrybuować Sonego i Universala to nie ma już takich przypadków.Star Trek: TMP to chyba ani jedno ani drugie? ( 9 godzin(y) temu)Gieborywar napisał(a): Sądzę, że mają jakiś budżet na te licencje i muszą wybrać tytuły które w prowadzą na nasz rynek.W takiej sytuacji - musieliby tam być, jak chcą niektórzy nasi koledzy z forum, skończonymi debilami z takim doborem ![]() ( 9 godzin(y) temu)Reacher napisał(a): Naprawdę wolałbym "golasa" 4 dychy taniej.Ja to najbardziej wolałbym wybór.
7 godzin(y) temu
Jednopłytowe wydania UHD też potrafią wycenić na 140+ zł, także tam nie ma żadnych reguł. Według mnie dwupłytowe wydania robią tylko po to żeby dowalić początkową cenę z kosmosu, która zejdzie na normalny poziom dopiero po kilku miesiącach. I też ktoś wie dlaczego dla przykładu Szósty Zmysł, Znaki i Willow dostały jednopłytowe wydania, a Con Air i Skarb Narodów dwupłytowe? Tylko Hity Polsatu dostają ekskluzywne wydania?
6 godzin(y) temu
( 7 godzin(y) temu)Ash-9001 napisał(a): I też ktoś wie dlaczego dla przykładu Szósty Zmysł, Znaki i Willow dostały jednopłytowe wydania, a Con Air i Skarb Narodów dwupłytowe? Tylko Hity Polsatu dostają ekskluzywne wydania?Nie istnieją płyty BD Szóstego zmysłu i Willow z polską wersją więc te filmy wydań dwupłytowych dostać nie mogły ale już Znaki owszem, a i tak wyszła tylko płytka 4K.
LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820 Sony HT-ZF9 Apple TV 4K |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: kulcikriu, 5 gości |