Mam takie pytanie, pewnie banalne, ale już zgłupiałem. Wystawiając film na allegro, w punkcie REGION PRODUCENTA FILMU - czy chodzi o blokadę regionalną czy o region, w którym film został wyprodukowany??? Byłem przekonany, że chodzi o tą drugą opcję, ale kupujący poinformował mnie, że sądził iż wpisując Ameryka Północna, zasugerowałem iż film jest region 1, a tylko taki go interespwał. Z góry dziękuję za pomoc.
Ile kosztuje wysyłka bezpośrednio od Arrow (dystrybutor DVD/BD z UK)? Ktoś o tym wspominał (chyba Nakf), ale nie pamiętam w którym temacie. Chyba też była wzmianka o kodzie zniżkowym/rabacie - jak go uzyskać?
Ok, dzięki za info. Nie zauważyłem, że przed złożeniem zamówienia można sprawdzić koszty wysyłki, podając kraj docelowy. Chciałbym jeszcze tylko się dowiedzieć ile trzeba czekać na przesyłkę od Arrow i jak zabezpieczają filmy do wysyłki.
07-01-2016, 13:03 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-01-2016, 13:03 przez Kirek.)
Czy ktoś się orientuje dlaczego na francuskim Amazonie ulega zmianie cena towaru w momencie składania zamówienia? Przykład:
"Mad Max 2" Steelbook.
Cena w koszyku: 12,99 EUR.
Cena na zamówieniu: 13,32 EUR.
Co ciekawsze nie wszystkie produkty mają podnoszoną cenę.
EDIT: Teraz zauważyłem, że podniosło ceny produktów, które zaliczały się do promocji 2BD+1BD ale nie mam pojęcia czy to ma coś z tym wspólnego ponieważ jeżeli w zamówieniu będzie tylko jeden produkt to też podniesie jego cenę.
(07-01-2016, 11:55)Mister Tadeo napisał(a): Chciałbym jeszcze tylko się dowiedzieć ile trzeba czekać na przesyłkę od Arrow i jak zabezpieczają filmy do wysyłki.
Jeśli chodzi o zabezpieczenie, to nic mi nigdy nie przyszło od nich uszkodzone w najmniejszym stopniu. Gorzej z czasem oczekiwania - często zamówiony towar potrafi przeleżeć ładnych parę dni "at warehouse" zanim go wyślą, no a potem raczej standardowy czas dostawy z UK, zatem ok. 2 tygodni.
Warto nadmienić też, że za każde zamówienie otrzymujesz punkty, które możesz potem wykorzystać przy następnym (im większa ilość punktów, tym więcej upustu od ceny, a im większe zamówienie, tym większa ilość punktów).
Czy zdarzyło Wam się, że zakupiony na Amazonie film przyszedł bez folii? Kupowałem z oznaczeniem 'Premium' więc zakładam że to jest nowy produkt a dostałem steelbooka bez folii i wprawdzie nie zauważyłem żadnych brzydkich śladów ale mam wątpliwości.