(20-10-2017, 17:28)meaner napisał(a):Dzięki Juby za info nie wiedziałem ;](17-10-2017, 20:10)Mierzwiak napisał(a): Przy czym kolekcjonerka z ręką anulowana do odwołania.
Zavvi właśnie podało datę premiery: 26 marzec 2018.
Unboxing >> YouTube
|
Terminator - seria
|
(20-10-2017, 17:28)meaner napisał(a):Dzięki Juby za info nie wiedziałem ;](17-10-2017, 20:10)Mierzwiak napisał(a): Przy czym kolekcjonerka z ręką anulowana do odwołania.
Unboxing >> YouTube
30-10-2017, 18:10
"Papierowa" recka wersji UHD -> http://forum.blu-ray.com/attachment.php?attachmentid=184901&d=1509377904 Nie brzmi to zbyt zachęcajaco :/ Pozostaje mieć nadzieję, że wydanie USA, którego premiera została przesunięta na czas nieokreślony, będzie bez DNRa.
Heh, dotychczasowe remastery filmów Camerona wyglądały genialnie, nie chce mi się wierzyć żeby odwalono taką fuszerkę pod jego okiem.
LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820 Sony HT-ZF9 Apple TV 4K
30-10-2017, 19:39
To ciągłe przekładanie premiery od początku wydawało się trochę podejrzane Czyżby marny wynik Box Office przełożył się na kiepskie przeniesienie tego na domowe nośniki ??
Unboxing >> YouTube
30-10-2017, 19:52
Tylko że film najpierw został odrestaurowany i przygotowano mastery do kin / na Blu / UHD, a dopiero potem trafił do kin, jedno z drugim nie ma nic wspólnego.
LG OLED 65" B8
30-10-2017, 20:53
Za poprzednie remastery Camerona (pierwszy Terminator, Titanic, Aliens czy The Abyss) było odpowiedzialne Lowry - nie w przypadku T2. Wcześniej były opinie wśród części osób, które widziały tę wersję 3D w kinie, że można się spodziewać muzeum figur woskowych. Zwiastuny poniekąd to potwierdzały, chociaż tłumaczyłem to sobie, że to przede wszystkim wina ostrej komprechy i że na nośnikach fizycznych na pewno będzie ok bo to przecie Cameron, który nas póki co ani razu nie zawiódł. Ciągłe przekładanie premiery wydań na nośnikach fizycznych dawało jednak do myślenia - no i teraz ta recka... Mimo wszystko jeśli nawet potwierdzi się najgorsze to ten zDNRowany remaster w porównaniu do poprzednich wydań na BD i tak będzie najlepszą wersją tego filmu. Łudzę się jednak, że ta obsuwa premiery była podyktowana przede wszystkim poprawieniem transferu dla wydań 2D na BD i UHD i finalnie wszystko będzie git, przynajmniej jeśli chodzi o wydanie USA... Jeśli z tego powodu to wydanie ma zaliczyć np. półroczne opóźnienie to piszę się na to, niech tylko wydadzą to na poziomie do którego nas Cameron przyzwyczaił :E
30-10-2017, 22:08
Moja reakcja na niemal każdy news związany ze wznowieniem / remasterem T2 od sierpnia 2016 roku Jak TAKI film może mieć aż taki niefart? Nadarzyła się okazja żeby w końcu wydać go na poziomie na jaki zasługuje, a teraz po flopie w box office i kolejnych opóźnieniach, okazuje się, że odrestaurowany T2 został skopany? Poczekam na screeny / porównania i info ile trwa ten nowy dokument w special features - jeśli nie będzie szału, to chyba pozostanę przy DVD.
Ja prawie dwa lata temu gdy okazało się że T2 (w końcu!) zostanie odrestaurowany: ![]() Ja dzisiaj: ![]() Swego czasu sporo się naczytałem o usuwaniu ziarna na potrzeby konwersji do 3D, dzięki czemu łatwiej oddzielać od siebie "warstwy" i obrabiać film. To właśnie spotkało Jurassic Park i jego 3D Wax Edition, rzecz w tym że taka wersja nie powinna być wykorzystana nigdzie indziej a chyba tak stało się w tym przypadku. Może Cameron był tak bardzo zajęty coraz bardziej zaawansowaną preprodukcją Avatarów, że nie miał czasu tego dopilnować?
LG OLED 65" B8
Nie wierzę, w to, co czytam. T2 zdawał się być pewniakiem jeśli chodzi o mocarny wygląd. No właśnie "zdawał się". Jeśli w każdym wydaniu będzie DNR... cóż, chyba też zostanę przy tym, co mam na półce (VHS Imperial / QDVD / DVD od Kina Świat). (21-10-2017, 14:52)shaman72 napisał(a): .Niestety ale pisanie, że T jest lepszy od na przykład "12 gniewnych ludzi" to taka mała herezja.No ale co kto lubi.Over.Ano co kto lubi, niektórzy nawet lubią Alien Covenant i co zrobisz? |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |