Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › O filmach i serialach › Filmy
1 2 3 4 5 ... 14 Dalej »

Obcy - seria

Strony (30): « Wstecz 1 ... 4 5 6 7 8 ... 30 Dalej »

Opcje tematu
Obcy - seria
Offline Sokal
Redaktor
Liczba postów: 952
Reputacja: 15

18-11-2017, 21:41
Zapraszam do recenzji:

Obcy: Przymierze (2017) - recenzja filmu i wydania Blu-ray [2D, opakowanie plastikowe] - Filmozercy.com
http://filmozercy.com/wpis/obcy-przymierze-2017-recenzja-filmu-i-wydania-blu-ray-2d-opakowanie-plastikowe

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline pkiedrowski9
Nowy użytkownik
Liczba postów: 3
Reputacja: 0

29-12-2017, 19:14 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-12-2017, 19:16 przez pkiedrowski9.)
Bylem na obcy przymierze w kinie mi sie podobał nie wiem czemu jest tak krytykowany dalbym mu 7 na 10 z plakatu filmowego zrobiłem nadruk na koszulkę

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Druga sprawa ciesze sie ze ten borkamp nie zrobil obcego jak film o duzych krewetkach moze byc tak zachwalany i nominowany do oscara

Odpowiedz
Offline Marioo
Grammar Nazi
Liczba postów: 848
Reputacja: 60

30-12-2017, 01:00
(29-12-2017, 19:14)pkiedrowski9 napisał(a):  Druga sprawa ciesze sie ze ten borkamp nie zrobil obcego jak film o duzych krewetkach moze byc tak zachwalany i nominowany do oscara
To był akurat kawał porządnego kina, a kreacja Copleya palce lizać. Lepiej żeby krewetki dostawały Oscary niż geje albo lesby.

Odpowiedz
Offline pkiedrowski9
Nowy użytkownik

30-12-2017, 18:35
(30-12-2017, 01:00)Marioo napisał(a):  
(29-12-2017, 19:14)pkiedrowski9 napisał(a):  Druga sprawa ciesze sie ze ten borkamp nie zrobil obcego jak film o duzych krewetkach moze byc tak zachwalany i nominowany do oscara
To był akurat kawał porządnego kina, a kreacja Copleya palce lizać. Lepiej żeby krewetki dostawały Oscary niż geje albo lesby.
W czym homoseksualiści są gorsi bo nie rozumiem

Odpowiedz
Offline Marioo
Grammar Nazi

30-12-2017, 20:56
Chodziło mi o to, że ostatnimi czasy, co drugi film stara się wpychać na siłę na salony poprzez promowanie homoseksualizmu. A film o krewetkach był zachwalany, bo wniósł pewną świeżość do kina. Nie przypominam sobie we wcześniejszych filmach tak oryginalnego spojrzenia na tematykę spotkań z obcymi, jak to właśnie przedstawił Blomkamp.

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,184
Reputacja: 277

30-12-2017, 21:01
Co drugi? Serio?

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline Marioo
Grammar Nazi

30-12-2017, 22:57 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-12-2017, 22:57 przez Marioo.)
Serio, jeśli nawet nie cały film dotyczy tejże tematyki, to musi się pojawić nic nie wnosząca scena z jakimś lesbijskim pocałunkiem, albo trzecioplanowym bohaterem jest gej. A tak z pamięci na szybko filmy, gdzie można zauważyć to, o czym wspominam: Mulholland Drive, Bridget Jones, Czarny Łabędź, Chloe, Piękna i Bestia, Obcy: Przymierze, Atomic Blonde. Jeszcze kilka seriali: Dr House, Gwiezdne Wrota: Wszechświat, Piraci, Chirurdzy, Orange is the New Black, Downton Abbey, Banshee, Heroes.

Oglądam ok. 100 filmów w ciągu roku i już nie pamiętam wszystkich scen, ale zdarzyło mi się nawet, że oglądałem kilka filmów pod rząd, coś ze 3 lub 4, które nie były z nurtu LGBT, a w każdym z nich jak nie gej to lesbijka.

Kończę offtop, bo to jednak nie miejsce na tego typu dyskusje.

Odpowiedz
Offline pkiedrowski9
Nowy użytkownik

30-12-2017, 23:00
(30-12-2017, 22:57)Marioo napisał(a):  Serio, jeśli nawet nie cały film dotyczy tejże tematyki, to musi się pojawić nic nie wnosząca scena z jakimś lesbijskim pocałunkiem, albo trzecioplanowym bohaterem jest gej. A tak z pamięci na szybko filmy, gdzie można zauważyć to, o czym wspominam: Mulholland Drive, Bridget Jones, Czarny Łabędź, Chloe, Piękna i Bestia, Obcy: Przymierze, Atomic Blonde. Jeszcze kilka seriali: Dr House, Gwiezdne Wrota: Wszechświat, Piraci, Chirurdzy, Orange is the New Black, Downton Abbey, Banshee, Heroes.

Oglądam ok. 100 filmów w ciągu roku i już nie pamiętam wszystkich scen, ale zdarzyło mi się nawet, że oglądałem kilka filmów pod rząd, coś ze 3 lub 4, które nie były z nurtu LGBT, a w każdym z nich jak nie gej to lesbijka.

Kończę offtop, bo to jednak nie miejsce na tego typu dyskusje.
Rozumiem że pan jest z tak zwanego lepszego sortu i stąd te podziały na filmy gejowskie i nie gejowskie

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,184
Reputacja: 277

30-12-2017, 23:14 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-12-2017, 23:15 przez Mierzwiak.)
(30-12-2017, 22:57)Marioo napisał(a):  Mulholland Drive, Bridget Jones
No tak, filmy z 2001 roku (w tym jeden będący ekranizacją powieści w której drugoplanowa postać geja się pojawia) to świetny dowód na to że OSTATNIMI CZASY co drugi film "promuje homoseksualizm", cokolwiek to kretyńskie stwierdzenie miałoby oznaczać.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline Marioo
Grammar Nazi

30-12-2017, 23:24 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-12-2017, 23:26 przez Marioo.)
Cytat:Rozumiem że pan jest z tak zwanego lepszego sortu i stąd te podziały na filmy gejowskie i nie gejowskie

Nic z tych rzeczy, nie mam nic przeciwko gejom i lesbijkom, póki nie starają mi się nachalnie i sztucznie wylewać z ekranu. Stwierdzam tylko trend, który już od dobrych paru lat da się zaobserwować w kinie. Poprawność polityczna w dzisiejszych czasach niejako wymusza na twórcach wykreowanie postaci z kręgu LGBT, nawet mało znaczącej dla fabuły, byleby była. Inaczej lecą oskarżenia o homofobię, czy rasizm, jeśli nie ma w obsadzie jakiegoś czarnoskórego aktora, co doprowadza np. do sytuacji, gdzie w przygotowywanym przez Netflixa serialu Troy: Fall of a City rolę Achillesa dostał czarnoskóry David Gyasi. No bo przecież Achilles zawsze był czarny, co nie?

O tym mówię, o sztucznym promowaniu LGBT i wsadzaniu do obsady Murzynów, Chinoli czy innych Meksykanów, bez względu czy pasują do filmu czy nie, a nie o lepszych sortach czy podziałach. Offtop jest już naprawdę spory, więc z mojej strony tyle.

Odpowiedz
Strony (30): « Wstecz 1 ... 4 5 6 7 8 ... 30 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku