Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział techniczny
1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Format 4K/Ultra HD

Strony (138): « Wstecz 1 ... 58 59 60 61 62 ... 138 Dalej »

Opcje tematu
Format 4K/Ultra HD
Offline Daras
Posting Freak
Liczba postów: 2,317

25-04-2018, 11:38
(24-04-2018, 22:46)Mierzwiak napisał(a):  Dla wygody, cen, polskiej wersji obecnej w wielu filmach które na płytach wydano bez niej czy których w UHD nie wydano na płytach w ogóle.

Zapytam wprost: Czy zawsze masz tak, że na iTunes znajdujesz każdy poszukiwany tytuł (w PL)?
Ile to Cię kosztuje miesięcznie, jeśli można?

(24-04-2018, 22:46)Mierzwiak napisał(a):  Ostatniego pytania nie rozumiem. Czy jak ktoś w ogóle nie kipuje filmów to wieszczy zmierzch przemysłu filmowego? Smile

No nie, ja tylko chwilowo założyłem, że skoro Filomożerca Mierzwiak daje taki przykład, to może jest coś na rzeczy. Wink Twu, twu – oby moje słowa w gówno się obróciły.

„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,183
Reputacja: 277

25-04-2018, 15:45
(25-04-2018, 11:38)Daras napisał(a):  Zapytam wprost: Czy zawsze masz tak, że na iTunes znajdujesz każdy poszukiwany tytuł (w PL)?
Nie wszystko jest tam w PL, ale na ten moment z interesujących mnie tytułów 4K tylko jednemu brakuje polskich napisów: Oblivionowi.

Cytat:Ile to Cię kosztuje miesięcznie, jeśli można?
Kupiłem ATV w sobotę. Jest środa... Smile no ale pokrótce: sprzedaż filmów pokryła już koszty samego urządzenia (799 zł), więc teraz $ ze sprzedaży idą na filmy, na razie mam:

- Kolekcja 6 filmów Nolana - 149,99
- Heat - 39,99
- Jurassic Park - 34,99
- Man of Steel - 47,99
- Gone Girl (na razie 4K bez HDR, wygląda super!) - 29,99
- Bliskie spotkania trzeciego stopnia - 29,99

Jak fundusze ze sprzedaży się skończą ograniczę się do kupowania 2, może 3 pozycji miesięcznie. Coś tam pewnie też wypożyczę (większość filmów jest za 9,99, nowsze za 14,99), np. ostatniego Thora żeby pokazać rodzicom.

Chętnie kupiłbym go, tak jak i Strażników Galaktyki Vol. 2, ale są tylko w 1080p. Disney jako jedyne duże studio, przynajmniej na razie, nie zgadza się na darmowe aktualizowanie kupionych filmów HD do UHD.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline ElRey
Użytkownik
Liczba postów: 69
Reputacja: 0

25-04-2018, 17:09
Jakość obrazu to jedno, a co z jakością dźwięku? Jak kogoś stać na telewizor 4K zgodny ze standardami jak Dolby Vision to myślę że go stać również na przyzwoite kino (co najmniej) 5.1 lub Dolby Atmos 5.1.2.. Jakość dźwięku na iTUNES jest tragiczna, nawet Netflix ma bardzo słabą jakość dźwięku porównując ją do nośników Blu-ray. Dla mnie streaming na ten moment jest przekreślony (jest to nutka przyszłości). Zaznaczam że jest to tylko moja opinia i nikogo nie krytykuje bo streaming ma mnóstwo plusów i warto nad nim się zastanowić.

(25-04-2018, 15:45)Mierzwiak napisał(a):  
(25-04-2018, 11:38)Daras napisał(a):  Zapytam wprost: Czy zawsze masz tak, że na iTunes znajdujesz każdy poszukiwany tytuł (w PL)?
Nie wszystko jest tam w PL, ale na ten moment z interesujących mnie tytułów 4K tylko jednemu brakuje polskich napisów: Oblivionowi.

Cytat:Ile to Cię kosztuje miesięcznie, jeśli można?
Kupiłem ATV w sobotę. Jest środa... Smile no ale pokrótce: sprzedaż filmów pokryła już koszty samego urządzenia (799 zł), więc teraz $ ze sprzedaży idą na filmy, na razie mam:

- Kolekcja 6 filmów Nolana - 149,99
- Heat - 39,99
- Jurassic Park - 34,99
- Man of Steel - 47,99
- Gone Girl (na razie 4K bez HDR, wygląda super!) - 29,99
- Bliskie spotkania trzeciego stopnia - 29,99

Jak fundusze ze sprzedaży się skończą ograniczę się do kupowania 2, może 3 pozycji miesięcznie. Coś tam pewnie też wypożyczę (większość filmów jest za 9,99, nowsze za 14,99), np. ostatniego Thora żeby pokazać rodzicom.

Chętnie kupiłbym go, tak jak i Strażników Galaktyki Vol. 2, ale są tylko w 1080p. Disney jako jedyne duże studio, przynajmniej na razie, nie zgadza się na darmowe aktualizowanie kupionych filmów HD do UHD.

Odpowiedz
Offline ifeelveryblah
Stały bywalec
Liczba postów: 315
Reputacja: 2

25-04-2018, 18:11 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-04-2018, 18:11 przez ifeelveryblah.)
Man of Steel aż 48 zł? Bardzo drogo. Kilka dni temu w MM kupiłem za 79 zł Bluray 4K + Bluray. Co do jakości dźwięku to się zgadza - każdy serwis streamingowy to kompletne dno. Żeby można było kupić film w postaci cyfrowej dokładnie w takiej jakości jak na płytach to byłoby spoko. Gry można tak kupić to może kiedyś przyjdzie czas na filmy?

Odpowiedz
Offline Mr.Hankey
Posting Freak
Liczba postów: 1,094
Reputacja: 35

25-04-2018, 19:00
W którym Media mają taką cenę na wydanie UHD?

Odpowiedz
Offline ifeelveryblah
Stały bywalec
Liczba postów: 315
Reputacja: 2

25-04-2018, 19:13
(25-04-2018, 19:00)Mr.Hankey napisał(a):  W którym Media mają taką cenę na wydanie UHD?

MM Marki.

Odpowiedz
Offline Mr.Hankey
Posting Freak
Liczba postów: 1,094
Reputacja: 35

25-04-2018, 19:28
Było coś jeszcze w takiej cenie?

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,183
Reputacja: 277

25-04-2018, 19:55 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-04-2018, 19:56 przez Mierzwiak.)
(25-04-2018, 18:11)ifeelveryblah napisał(a):  Man of Steel aż 48 zł? Bardzo drogo. Kilka dni temu w MM kupiłem za 79 zł Bluray 4K + Bluray.
Bardzo drogo to kosztowało twoje UHD przed wyprzedażą na którą trafiłeś Smile

Netflix oferuje DD5.1, iTunes też. Ciekawe że nigdy nie spotkałem się ze stwierdzeniem by był to tragiczny format.

Pisałem już wielokrotnie że nie jestem maniakiem dźwięku, więc tekst pokroju "stać cię również na sprzęt audio" mogę skwitować tylko skrzywieniem. No stać mnie, i co z tego? Mogę sam zdecydować na co przeznaczam zarobione pieniądze? Tak? Super, dzięki!

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline Nie_zbieram_ale_lubie
Stały bywalec
Liczba postów: 347
Reputacja: 15

25-04-2018, 21:09 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-04-2018, 21:17 przez Nie_zbieram_ale_lubie.)
Wg mnie, najfajniejsza rzeczą w Imovies jest to, że są tam nowości, których jeszcze nie ma w kinach (przynajmniej u mnie). Trzeba oczywiście zmienić region, ale to akurat jest konieczność, z którą nie wiąże się żaden kłopot, zaś jakość (FHD) pozwala na projekcje na 100+" bez specjalnych rozterek. Dźwięk ssie, ale można mieć kino w domu, bez czekania, czy chodzenia do kina w którym siorbią i mlaskają w przerwach pomiędzy rozmowami.
Nie ma więc nad czym załamywać rąk, czy chwalić, że Vibowit jest lepszy.
Mam świadomość tego, że dla kolekcjonerów, to nie ma znaczenia, ale dla miłośników kina, brzydzacych się ściąganiem, to zaleta nr 1. Tak więc każdemu, wg jego potrzeb.

Odpowiedz
Offline Kris
Użytkownik
Liczba postów: 236
Reputacja: 11

26-04-2018, 05:48
Czy takie filmy iTunes odtwarzają sie zawsze w trybie online? Czy może da się je zbuforować lub zapisać do pliku na później?

Odpowiedz
Strony (138): « Wstecz 1 ... 58 59 60 61 62 ... 138 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku