Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział ogólny
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 7 Dalej »

Blu ray w Polsce

Strony (81): « Wstecz 1 ... 30 31 32 33 34 ... 81 Dalej »

Opcje tematu
Blu ray w Polsce
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

30-05-2019, 16:17
Mam trochę inne spojrzenie. Trochę ciężko uwierzyć, że ludzie mają 20 letnie odtwarzacze dvd, a za 200 złotych nie stać ich by było na tani odtwarzacz blu. Dvd jest sztucznie podtrzymywane przy życiu , bo się sprzedaje, a co jest absurdalne za granicą jest często droższe od bd, lub w tej samej cenie. Korporacje spokojnie, by mogły ":wymusić" przesiadkę, jak to robią z Pc, konsolami. Ludzie , by też przywykli do lepszej jakości Wink. Ale po co? Bd miałoby być tańsze i uhd też? Jaki w tym interes dla nich. Zamiast 1 mln dvd danego filmu i 1,5 mln nd bd. Sprzedaliby 2,5 mln samego bd, którego produkcja jest zapewne droższa. Tutaj ludzie głosują portfelem jak na steam. Tam wygrywa cyfra, która jest droższa, a tu utrzymuje się truposz, który zwyczajnie śmierdzi i kosztuje nie mało. Ludzie są zwyczajnie głupi w obu przypadkach. Skoro truposz żyje na zachodzie i za oceanem to i jego smród dociera do PL. Tutaj w swoich latach świetności zaskarbił sobie tysiące fanów, bo był dodawany do czasopism. Nie wiem też czy nie są to wydania na tylko polski rynek , a te też wtedy są jeszcze bardziej tanie , aniżeli wydania na ileś rynków.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Daras
Posting Freak
Liczba postów: 2,317

05-06-2019, 22:11
Moje trzy grosze. Przypomnę, że są też kolekcjonerzy, którzy kupują DVD gdyż dane tytuły nie zagościły na krążkach BD / UHD. Moja skromna osoba należy do takich filmożerców. Ba, interesujących mnie filmów próżno wypatruję w mediach strumieniowych (patrz np. KLASYKA POLSKIEGO KINA). Malizna, panie - malizna.

„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak

06-06-2019, 06:52
(05-06-2019, 22:11)Daras napisał(a):  Moje trzy grosze. Przypomnę, że są też kolekcjonerzy, którzy kupują DVD gdyż dane tytuły nie zagościły na krążkach BD / UHD.
No i nie zagoszczą. Chciwość korporacji i chęć zbijania fortuny na starej tandecie przeważyła. Nie zostało to w delikatny sposób wymuszone spadkiem tytułów na dvd. Co więcej to w Polsce wychodzą rekonstrukcje cyfrowe tylko na dvd. Ręce opadają jak mamy surowy i prymitywny rynek. Który ma mnie w d... i ja jego też.

Odpowiedz
Offline Marioo
Grammar Nazi
Liczba postów: 848
Reputacja: 60

06-06-2019, 10:25
(06-06-2019, 06:52)Wolfman napisał(a):  Ręce opadają jak mamy surowy i prymitywny rynek. Który ma mnie w d... i ja jego też.
Ty chyba jednak nie do końca masz go w d..., bo prawie w każdym poście wylewasz żale na temat tegoż. Gdybyś faktycznie miał go gdzieś, to byś robił to, co robisz nadal (czyli kupował tony filmów z zagranicy) i cieszył się tym, a nie nawalał jak katarynka o czymś, co każdy już dobrze wie i powtarzanie tego na okrągło nie wiem czemu miałoby pomóc.

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak

06-06-2019, 14:26
No bo bym chętnie przytulił klasyki polskie, bo to co kupię za granicą kupuję gdzie indziej. Każdy wie? Zapędziłeś się w tym stwierdzeniu. Co chwilę się przewija podobne pytanie w różnych tematach. Ponarzekać zawsze można , bo tyle zostało.

Odpowiedz
Offline Nfsfan83
Posting Freak
Liczba postów: 1,581
Reputacja: 40

06-06-2019, 19:07
DVD, DVD, DVD I only live for DVD...

Odpowiedz
Offline Daras
Posting Freak

29-06-2019, 15:18 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-06-2019, 15:18 przez Daras.)
Czy niemieckie wydanie „Starej baśni / Viking War - Das Erbe der Wikinger” (2003), to także upscaling? Polska edycja kosztuje blisko 200 zeta.

„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak

29-06-2019, 15:34
Szukaj na olx , kupiłem za 20 złocisza.

Odpowiedz
Offline Daras
Posting Freak

29-06-2019, 19:00
Niedawno zerknąłem na film w TV. Chyba został niedoceniony. Ciekaw jestem wersji niemieckiej. Upscaling, czy nie?

Odpowiedz
Offline MarianPaz
Stały bywalec
Liczba postów: 718
Reputacja: 49

29-06-2019, 19:18 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-06-2019, 23:14 przez MarianPaz.)
Tu masz jak wygląda polskie wydanie http://poral.eu/stara_basn_kiedy_slonce_bylo_bogiem.php
Niemieckie jest bankowo z tego samego źródła. Z pewnoscią "jakościowo" to ta sama półka co Ogniem i mieczem, Quo Vadis czy Wiedźmin.

Lista filmów po rekonstrukcji (aktualizacja 09.01.2022)
Rekonstrukcje wydane na Blu-ray (aktualizacja 09.01.2022)
[Obrazek: 1eobBKj.gif]
Odpowiedz
Strony (81): « Wstecz 1 ... 30 31 32 33 34 ... 81 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku