Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział ogólny
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 7 Dalej »

Blu ray w Polsce

Strony (81): « Wstecz 1 ... 33 34 35 36 37 ... 81 Dalej »

Opcje tematu
Blu ray w Polsce
Offline malin1976
Użytkownik
Liczba postów: 219
Reputacja: 2

17-08-2019, 16:11
Ale większość ludzi nie zbierało dvd tylko je kupowało a potem szły w kibel albo na półkę z syfem czy do jakiegoś kufra . Streaming daje szybki dostęp do wieczornego seansu i to filmów które są na jeden raz a kupują je jedynie filmożercy idący na ilość by półka się od ciężaru uginała . Ile tych tytułów mamy do obejrzenia na raz a do ilu można wracać pomimo tego że co roku wychodzi kilkadziesiąt nowych pozycji z czego może z 10 do zapamiętania ? Ilu oglądaczy zachwyci się kiszką filmową opakowaną świetnym dźwiękiem czy obrazem w 4k a ilu dotrwa do końca tego filmu ?

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Sparrow64
Nowy użytkownik
Liczba postów: 45
Reputacja: 1

17-08-2019, 16:34
Netfliksowa jakość jest zupełnie akceptowalna i przecietna osoba nie zauważy większej roznicy między Netfliksem a zwykłym Blu-Rayem, więc tutaj zupełnie się nie dziwię popularności platform streamingowych, bo to wygodna rzecz na jednorazowe obejrzenie filmu.
Oglądanie DVD na telewizorach LCD to absurd i nieporozumienie. Ten format wygląda dobrze tylko na starych CRT.

Odpowiedz
Offline Ethan
Posting Freak
Liczba postów: 962
Reputacja: 37

17-08-2019, 18:02
Ogladam dvd na oledzie i jakosc jest czesto lepsza od tej z hbo go. Zreszta jak zalatwisz mi kilka tytulow na blu rayu do ktorych wracam czesto (nie ukazaly sie na blu albo sa absurdalnie drogie na criteronie vide Y tu mama tambien) to bede wdzieczny. W niektorych przypadkach nie ma innej opcji niz dvd bo jest setki tytulow ktore tak tylko sie ukazaly (chocby stare tytuly z serii niwohoryzontowej) ktore bez bolu mozna ogladac nawet na 55calowym oledzie. Nie popadajmy w skrajnosci. W 4k ukazalo sie moze z 10 tytulow ktore mnie interesuja i do ktorych wracam i powoli sobie zbieram.

Odpowiedz
Offline malin1976
Użytkownik
Liczba postów: 219
Reputacja: 2

17-08-2019, 18:25
Dobrym rozwiązaniem jest postawienie na półce dvd a sam film można oglądać na netflixie Wink
Dvd powinni wyvofać całkowicie z rynku i pozostawić samo blu ray . To co jest teraz to samozagłada hehe

Odpowiedz
Offline Bykovsky
Użytkownik
Liczba postów: 97
Reputacja: 5

17-08-2019, 18:30 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-08-2019, 18:30 przez Bykovsky.)
(17-08-2019, 16:11)malin1976 napisał(a):  Ale większość ludzi nie zbierało dvd tylko je kupowało a potem szły w kibel albo na półkę z syfem czy do jakiegoś kufra . Streaming daje szybki dostęp do wieczornego seansu i to filmów które są na jeden raz a kupują je jedynie filmożercy idący na ilość by półka się od ciężaru uginała . Ile tych tytułów mamy do obejrzenia na raz a do ilu można wracać pomimo tego że co roku wychodzi kilkadziesiąt nowych pozycji z czego może z 10 do zapamiętania ? Ilu oglądaczy zachwyci się kiszką filmową opakowaną świetnym dźwiękiem czy obrazem w 4k a ilu dotrwa do końca tego filmu ?
Wiesz, ja nie oglądam czego popadnie "byle by oglądać". Gier też nie kupuję masowo, bo później jestem zawiedziony że wydałem kupę kasy na coś, co mi się nie podoba.
Po to są recenzje, tym bardziej w dobie internetu, że wypadałoby się zapoznać z materiałem. Po co kupować na raz? Chyba że jest taki zamysł, że chce się koniecznie posiadać to w kolekcji, to wtedy okej.

(17-08-2019, 16:34)Sparrow64 napisał(a):  Netfliksowa jakość jest zupełnie akceptowalna i przecietna osoba nie zauważy większej roznicy między Netfliksem a zwykłym Blu-Rayem, więc tutaj zupełnie się nie dziwię popularności platform streamingowych, bo to wygodna rzecz na jednorazowe obejrzenie filmu.
Po części tak, ale... jakoś może ja mam pecha w życiu do Internetu, albo nie wiem co, ale nieraz bywało tak że nie można było obejreć porządnie filmu bo widać było spadki jakości na 720p na kilkanaście sekund.

(17-08-2019, 18:02)Ethan napisał(a):  Ogladam dvd na oledzie i jakosc jest czesto lepsza od tej z hbo go. Zreszta jak zalatwisz mi kilka tytulow na blu rayu do ktorych wracam czesto (nie ukazaly sie na blu albo sa absurdalnie drogie na criteronie vide Y tu mama tambien) to bede wdzieczny. W niektorych przypadkach nie ma innej opcji niz dvd bo jest setki tytulow ktore tak tylko sie ukazaly (chocby stare tytuly z serii niwohoryzontowej) ktore bez bolu mozna ogladac nawet na 55calowym oledzie. Nie popadajmy w skrajnosci. W 4k ukazalo sie moze z 10 tytulow ktore mnie interesuja i do ktorych wracam i powoli sobie zbieram.
Do HBO Go się zgodzę w 100% - jakość to jest gówno. Tak to mogę określić. Toczyłem wewnętrzną walkę oglądając "Ślepnąc od świateł", gdzie zdjęcia były, według mnie, fenomenalne i czasami jakość była tak kiepska, że nie można było się skupić na oglądaniu. Może i według niektórych mogę przesadzać, ale moje odczucia były takie a nie inne. Niestety też, Galapagos "nie ma w planach" wydać tego serialu na nośnikach fizycznych - załoyłem specjalny temat na tym forum.

Display: SONY Bravia 55XE7005 -> Samsung UE55RU8000 -> LG 70UN71006LA
Audio: LG SN4 2.1
Player: Sony PlayStation 4 Pro -> Sony UBP-X700
Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,182
Reputacja: 277

17-08-2019, 18:37 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-08-2019, 18:37 przez Mierzwiak.)
Raczycie żartować z tym DVD lepszym od HBO Go. To prawda, w dynamicznych ujęciach lub z bardzo dużą ilością detali kompresja całkiem się sypie, ale w normalnych scenach jest całkowicie poprawne 720p z ostrością i detalami, o wyświetleniu których DVD może co najwyżej pomarzyć.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline Nfsfan83
Posting Freak
Liczba postów: 1,581
Reputacja: 40

17-08-2019, 18:53 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-08-2019, 18:53 przez Nfsfan83.)
(17-08-2019, 16:34)Sparrow64 napisał(a):  Oglądanie DVD na telewizorach LCD to absurd i nieporozumienie. Ten format wygląda dobrze tylko na starych CRT.

Na LCD nie zawsze jest super ale na LED z dobrym procesorem skalującym jest bardzo dobrze. Z tym, że "Dvd powinni wyvofać całkowicie z rynku i pozostawić samo blu ray" przypomina się obecna sytuacja z inną sprawą, mniejszość chce dyktkować warunki większości... dobre sobie, śmiechłem

Odpowiedz
Offline Bykovsky
Użytkownik
Liczba postów: 97
Reputacja: 5

17-08-2019, 19:03
(17-08-2019, 18:53)Nfsfan83 napisał(a):  
(17-08-2019, 16:34)Sparrow64 napisał(a):  Oglądanie DVD na telewizorach LCD to absurd i nieporozumienie. Ten format wygląda dobrze tylko na starych CRT.

Na LCD nie zawsze jest super ale na LED z dobrym procesorem skalującym jest bardzo dobrze. Z tym, że "Dvd powinni wyvofać całkowicie z rynku i pozostawić samo blu ray" przypomina się obecna sytuacja z inną sprawą, mniejszość chce dyktkować warunki większości... dobre sobie, śmiechłem

Ja tu nie widzę żadnych nawiązań do spraw politycznych czy społecznych. Po prostu DVD to przeżytek, w czasach gdy mamy Blu-ray. A cierpi właśnie na tym Blu-ray i wchodzące BD UHD, bo trudno opuścić cenę odtwarzaczy i płyt, skoro ktoś nagminnie kupuje gorszy, przestarzały produkt.
Ludzie już dorożkami nie jeżdżą.

Display: SONY Bravia 55XE7005 -> Samsung UE55RU8000 -> LG 70UN71006LA
Audio: LG SN4 2.1
Player: Sony PlayStation 4 Pro -> Sony UBP-X700
Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

17-08-2019, 19:15
(17-08-2019, 19:03)Bykovsky napisał(a):  Ludzie już dorożkami nie jeżdżą.
Mogliby po prostu w tv dodać opcję pogorszenia obrazu i popsucia kolorów do jakości dvd i każdy byłby usatysfakcjonowany. Bo ogólnie dvd jest często droższe od bd, a czasami od 4k. Dziwny jest ten świat. Kolega powyżej mógłby się rozsmakowywać w palecie kolorów z vhs i dvd oraz pikselami wielkości płyt chodnikowych i płaciłby mniej

Odpowiedz
Online Mr.Hankey
Posting Freak
Liczba postów: 1,094
Reputacja: 35

17-08-2019, 19:32
(17-08-2019, 18:53)Nfsfan83 napisał(a):  Na LCD nie zawsze jest super ale na LED
Oj chłopie, a czym jest ten Twój LED jeśli nie telewizorem LCD?

Odpowiedz
Strony (81): « Wstecz 1 ... 33 34 35 36 37 ... 81 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   4 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku