Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział ogólny
1 2 3 4 5 ... 7 Dalej »

Remastery

Strony (79): « Wstecz 1 ... 30 31 32 33 34 ... 79 Dalej »

Opcje tematu
Remastery
Offline Diocletian
Stały bywalec
Liczba postów: 275
Reputacja: 16

30-08-2019, 20:20
Po czym poznać ( z okładki ), która wersja 4K Przyczajonego Tygrysa jest tą właściwą i co nie tak jest z tą niewłaściwą  Big Grin

Choćby ta > https://allegro.pl/oferta/przyczajony-tygrys-ukryty-smok-4k-ultrahd-blu-ray-8435112579?bi_s=ads&bi_m=leftpanel&bi_c=ZjFlMTQ4ZTktNTE0NS00NzEyLThhYjItZTlmNDliNDJkZDc5AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=2bbf9403-811b-410e-b6f7-d613950215c0  ?

65C4/UB820/BDT700 + 2.0 Marantz+Wiim+Aune+Denon+Heco
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Plicha
Użytkownik
Liczba postów: 122
Reputacja: 3

31-08-2019, 12:46
Cześć,
Czy mogę prosić o wytłumaczenie kilku rzeczy związanych z remasterami i stroną caps-a-holic

Weźmy przykład z filmu Gladiator:
https://caps-a-holic.com/c_list.php?c=4632

1. Rozumiem, że strona pokazuje 3 remastery, 1UHD i 2BD, czy są to wszystkie remastery jakie wyszły czy mogą jakieś być nie dodane?
2. Czy płyta dołączona do UHD jest zawsze jednym z remasterów na liście czy jest ignorowana (pytanie ogólne, nie chodzi konkretnie o Gladiatora).
3. Rozumiem, że dany remaster z listy filmu na stronie caps-a-holic ma później swoje wydania (np różne kraje). Po czym mam poznać, którym remastrem jest dane wydanie jakie posiadam? W przypadku Gladiatora screen poniżej. Mogę się sugerować logo Uniwersal, ale jeśli takich remasterów jest więcej? Czyli pytanie ogólne, jak rozpoznać które filmy w mojej kolekcji jaki mają remaster?
4. Odnośnie Ukrytego smoka. Czy coś jest nie tak z którymś wydaniem UHD? (odnośnie postu wyżej). Chciałem zakupić z amazonu takie wydanie (datowane na 15 czerwiec 2019 - załącznik), różni się ono od powyższej okładki brakiem zawartością cyfrową, czy to wydanie jest ok?
Z góry dziękuje za pomoc.

Załączone pliki Miniatury

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

31-08-2019, 13:08
Nie lepiej kurza twarz wejść na bluray.com? Wpisz Gladiator 4k czy co tam szukasz i wiesz gdzie jest jaki remaster. Tamta strona służy do porównywania a nie kupowania.

Odpowiedz
Offline Plicha
Użytkownik
Liczba postów: 122
Reputacja: 3

Shocked  31-08-2019, 13:18
Ale po co tak nerwowo? Grzecznie zapytałem, bo jak widać nie znam się na tym, a chciałem pewne rzeczy posprawdzać. Wystarczyło w dwóch zdaniach wytłumaczyć, a nie jednym nerwusem załatwić wszystkie odpowiedzi.

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak

31-08-2019, 13:39
(31-08-2019, 13:18)Plicha napisał(a):  Ale po co tak nerwowo?
Nie bądź delikatny jak kobieta. Nie pisałem nerwowo, to raz, a dwa wystarczyło zajrzeć w pierwszy post. Nie ma za co.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,534
Reputacja: 707

31-08-2019, 13:44 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-08-2019, 13:45 przez misfit.)
(31-08-2019, 12:46)Plicha napisał(a):  Cześć,
Czy mogę prosić o wytłumaczenie kilku rzeczy związanych z remasterami i stroną caps-a-holic

Weźmy przykład z filmu Gladiator:
https://caps-a-holic.com/c_list.php?c=4632

1. Rozumiem, że strona pokazuje 3 remastery, 1UHD i 2BD, czy są to wszystkie remastery jakie wyszły czy mogą jakieś być nie dodane?

Wydanie US Sapphire to stary przeflitrowany transfer, który był obecny również na całym świecie w pierwszych wydaniach Gladiatora na BD.
Niecały rok później pojawił się remaster na BD (na caps-a-holic jest nim to wydanie UK). No i jest UHD BD.

Nie ma żadnych innych transferów tego filmu czy to na BD czy UHD BD.

Cytat:2. Czy płyta dołączona do UHD jest zawsze jednym z remasterów na liście czy jest ignorowana (pytanie ogólne, nie chodzi konkretnie o Gladiatora).

Zależy od konkretnego tytułu, dystrybutora czy nawet kraju pochodzenia danego wydania.

Cytat:3. Rozumiem, że dany remaster z listy filmu na stronie caps-a-holic ma później swoje wydania (np różne kraje). Po czym mam poznać, którym remastrem jest dane wydanie jakie posiadam? W przypadku Gladiatora screen poniżej. Mogę się sugerować logo Uniwersal, ale jeśli takich remasterów jest więcej? Czyli pytanie ogólne, jak rozpoznać które filmy w mojej kolekcji jaki mają remaster?

Zerkając na obraz na TV Smile
A poza tym - porównując czy pomiędzy starą płytą a remasterem nie ma różnic w wyglądzie menu, dostępnych ścieżkach dźwiękowych i dialogowych, materiałach dodatkowych, itd. (poral.eu Twoim przyjacielem). Oraz pytając na forum, uprzednio sprawdzając czy dany film nie ma swojego tematu i nie była już udzielona taka informacja. W przypadku Gladiatora odpowiedź otrzymasz czytając kilka ostatnich postów w tym temacie.

Cytat:4. Odnośnie Ukrytego smoka. Czy coś jest nie tak z którymś wydaniem UHD? (odnośnie postu wyżej). Chciałem zakupić z amazonu takie wydanie (datowane na 15 czerwiec 2019 - załącznik), różni się ono od powyższej okładki brakiem zawartością cyfrową, czy to wydanie jest ok?
Z góry dziękuje za pomoc.

W przypadku Ukrytego smoka z częścią płyt UHD były problemy z odczytem, nie wiem czy w obiegu wciąż są te uwalone płyty. Nie w każdym kraju znajdziesz też dołączoną płytę BD z nowym transferem. Dla pewności jednak na Waszym miejscu podarowałbym sobie allegro, itd. Tylko sklep w którym w razie zonka bez problemu Ci uznają reklamację (np. amazon).

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak

31-08-2019, 14:48
(31-08-2019, 13:44)misfit napisał(a):  W przypadku Ukrytego smoka z częścią płyt UHD były problemy z odczytem, nie wiem czy w obiegu wciąż są te uwalone płyty
Kupiłem amerykańskie na premierę i działa. Może była mała partia?

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,534
Reputacja: 707

31-08-2019, 15:28
Też mam USA, kupiony miesiąc po premierze i działa. Ale nie ma reguły - słyszałem o przypadkach gdy ludziska wymieniali film ze trzy razy i wciąż płyta nie działała. Zdaje się Mierzwiak trafił na jedną taką (z UK).

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,058
Reputacja: 171

01-09-2019, 12:22 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-09-2019, 12:22 przez Gieferg.)
Cytat:Po czym mam poznać, którym remastrem jest dane wydanie jakie posiadam?

Oglądasz film i porównujesz ze screenshotami. Jesli po tym nie jesteś w stanie rozpoznać, czy to remaster, czy nie, nie ma w zasadzie powodów byś miał się w ogóle przejmować tym jaką masz wersję Tongue

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Diocletian
Stały bywalec
Liczba postów: 275
Reputacja: 16

02-09-2019, 22:28
(31-08-2019, 13:44)misfit napisał(a):  ...
W przypadku Ukrytego smoka z częścią płyt UHD były problemy z odczytem, nie wiem czy w obiegu wciąż są te uwalone płyty. Nie w każdym kraju znajdziesz też dołączoną płytę BD z nowym transferem. Dla pewności jednak na Waszym miejscu podarowałbym sobie allegro, itd. Tylko sklep w którym w razie zonka bez problemu Ci uznają reklamację (np. amazon).

No to lipa. Nie mam jeszcze odtwarzacza UHD i na razie filmy kupuje na zapas i po tym poście nie wiem, czy nie dać sobie na wstrzymanie z zakupami do czasu nabycia nowego playera.

65C4/UB820/BDT700 + 2.0 Marantz+Wiim+Aune+Denon+Heco
Odpowiedz
Strony (79): « Wstecz 1 ... 30 31 32 33 34 ... 79 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku