12-06-2023, 16:39
Ja z kolei pozostaję przy swoim, że lokalny dystrybutor, jeśli się postara, to ma wpływ na umieszczenie na płycie wersji swojego kraju.
Nie siedzę w ich głowach, więc nie wiem, dlaczego ten tytuł ma wersję PL, a ten nie ma. Ale jest też tak, że filmy nowe i hity kasowe z ostatnich lat mają większą szansę na szerszą paletę wersji językowych, a filmy sprzed 20, 50, itd. lat mniejszą. Ale nie twierdzę, że to żelazna reguła, od której nie ma wyjątków.
Nie siedzę w ich głowach, więc nie wiem, dlaczego ten tytuł ma wersję PL, a ten nie ma. Ale jest też tak, że filmy nowe i hity kasowe z ostatnich lat mają większą szansę na szerszą paletę wersji językowych, a filmy sprzed 20, 50, itd. lat mniejszą. Ale nie twierdzę, że to żelazna reguła, od której nie ma wyjątków.

Czyli co, nie ma wersji PL, bo Polacy za mało kupują na amazonach?
). To mogło mieć wpływ na decyzję o sensowności dodania czeskiej wersji językowej. Wydanie od polskiego dystrybutora kupią Polacy, którzy chcą mieć okładkę z opisem w języku polskim lub nie potrafią kupować na amazonach. A reszta? Myślę, że doskonale znasz odpowiedź