Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Zakupy
1 2 3 Dalej »

Allegro - okazje, interesujące aukcje

Strony (56): « Wstecz 1 ... 51 52 53 54 55 56 Dalej »

Opcje tematu
Allegro - okazje, interesujące aukcje
Offline lukee
Stały bywalec
Liczba postów: 492
Reputacja: 30

13-02-2019, 08:50 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-02-2019, 16:29 przez lukee.)
(13-02-2019, 08:28)Wolfman napisał(a):  Fantazja wskazana, bo lektor zawsze w cenie.
LOL. Stawiam, że max 5% ludzi kupuje film dla lektora Big Grin Wolfman btw te twoje super rady są mega. Nie prowadzisz czasem jakiegoś doradztwa personalnego?

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Sokal
Redaktor
Liczba postów: 952
Reputacja: 15

13-02-2019, 09:05
Ja teraz nadal sporo sprzedaję na olx. W tym kilka unikatów. Wrzuciłem niedawno link do Departamentu Sprzedaży, a wczoraj zrobiłem obniżki.

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie
Liczba postów: 2,080
Reputacja: 80

13-02-2019, 15:19
@lukee, popraw cytat, ja tego nie napisałem.

Filmweb | Filmoskop

Gunn, Safran, Zaslav, wherever you are out there... Fuck You too!
Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

13-02-2019, 15:27
(13-02-2019, 08:50)lukee napisał(a):  LOL. Stawiam, że max 5% ludzi kupuje film dla lektora
Co za bullshit. Dawno temu jak zbierałem dvd i nie było lektora to sprzedawcy w MM zastanawiali się czy warto ściągać film na półkę. Ludzie dosłownie przychodzili i dopytywali o lektora. The thing nie miał napisów, ale był lektor mono i film schodził. Napisy dorobić nie problem, ale większość woli kupić animacje studia Gibhli po 300 zł na dvd , aniżeli blu ray za 50 złotych bez lektora.
Pan i władca na krańcach wszechświata miał napisy, ja omyłkowo oznaczyłem lektora i zeszło w minutę po wystawieniu. Osoba naturalnie mi film zwróciła, bo nie ma lektora. W czasach komuchów, obecnych masz lektora, dubbing. Jak ktoś oglądał , ogląda telewizyjną papkę czy karmiony był vhs to rzadko kiedy będzie zainteresowany opcją bez. Gdyby w Polsce jak w i kilku innych normalniejszych krajach puszczali film z oryginalną ścieżką dźwiękową to by była inna sytuacja. Big Grin

Odpowiedz
Offline lukee
Stały bywalec
Liczba postów: 492
Reputacja: 30

13-02-2019, 16:28
(13-02-2019, 15:27)Wolfman napisał(a):  Co za bullshit. Dawno temu jak zbierałem dvd i nie było lektora to sprzedawcy w MM zastanawiali się czy warto ściągać film na półkę.
Dawno temu to i na koniach się jeździło.
(13-02-2019, 15:27)Wolfman napisał(a):  Napisy dorobić nie problem, ale większość woli kupić animacje studia Gibhli po 300 zł na dvd , aniżeli blu ray za 50 złotych bez lektora.
Ciekaw jestem tego twojego ugólniania "wszyscy" "każdy" itp. tylko konkretnych przykładów, ilości tych osób czy nawet procentowo nie podasz bo tego nie wiesz. To jest tylko co najwyżej twoje zdanie i nic więcej.
(13-02-2019, 15:27)Wolfman napisał(a):  W czasach komuchów, obecnych masz lektora, dubbing. Jak ktoś oglądał , ogląda telewizyjną papkę czy karmiony był vhs to rzadko kiedy będzie zainteresowany opcją bez.
Mi chodzi o to jaki procent osób idzie do sklepu i kupuje film dlatego, że JEST TAM LEKTOR. Nie musisz mi tłumaczyć, że dziadek z babcią wolą sobie włączyć lektora czy dubbing jeśli jest. Chodzi mi tylko o fakt jaki procent wyjdzie ze sklepu i nie kupi konkretnego filmu tylko dlatego, że nie ma tam lektora. Dlatego napisałem, że takich osób jest pewnie z 5% nie więcej. Na przykładzie tego forum - gdzie niby przesiadują maniacy kina i zbieractwa widać to chyba wyraźnie. Więcej osób szybciej zamówi lepsze i droższe wydanie zagraniczne niż będzie tu wyczekiwać pozycji z lektorami. Oczywiście to tylko przykład a samo forum to ziarno w morzu zbierających filmy ale sorry nie przekonasz mnie, że w obecnych czasach ludzie się zabijają o jakiegoś lektora i że to jest coś cennego.

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak

13-02-2019, 17:45 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-02-2019, 17:47 przez Wolfman.)
Wystarczy oglądać i śledzić , allegdrogo i olx. Masz gotową odpowiedź. Ceny w jakich schodzą i liczby licytujących mówią za siebie. Malutki odłam , który kupuje zagraniczne wydania bez PL to nawet pod uwagę nie biorę. Do niedawna jeszcze kupowali z polskiej dystrybucji. Część osób zakupiła tutaj z forum w zeszłym roku Oppo. Więc nic się nie zmieniło w kwestii pożądania lektora u większości kupujących, bo tych kilkunastu wiosny nie czyni. Wystawiałem multum filmów i jak nie oznaczyłem Pl to pytanie było czy jest LEKTOR, nigdy o napisy.

Odpowiedz
Offline Nfsfan83
Posting Freak
Liczba postów: 1,580
Reputacja: 40

13-02-2019, 18:08
Można też za gorsze dvd z uk z napisami często a potem dograć lektora.

dvdmax ma w miarę normalne ceny nowych ( u nich kupiłem te bajki Disney-a wszystkie) ale unikaty to pomsta o nieba.

Dla mnie lektor to nie tylko kwestia wygody w oglądaniu... to coś więcej to kult i szacunek dla wspaniałych głosów lektorskich także sposób na uratowanie ich od zapomnienia...

Odpowiedz
Offline Pablo0909
Stały bywalec
Liczba postów: 732
Reputacja: 29

13-02-2019, 18:14
Piszesz o "malutkim odłamie, który kupuje zagraniczne wydania bez PL", a skąd wiesz (jeśli w ogóle wiesz), ilu ludzi omija te serwisy świadomie, bo nie chcą lektora? Na tych serwisach rzeczywiście mało kto kupuje zagraniczne wydania, bo i jaki tego sens? Ceny z kosmosu, oczekiwanie na przesyłkę po co najmniej kilka dni (przy dobrych wiatrach). Moim zdaniem, polski lektor w filmach, robi dokładnie to samo z filmem,co niemiecki dubbing- zabija ten film Big Grin

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak

13-02-2019, 18:40
(13-02-2019, 18:14)Pablo0909 napisał(a):  Moim zdaniem, polski lektor w filmach, robi dokładnie to samo z filmem,co niemiecki dubbing- zabija ten film
To swoją drogą. Mam sporą grupę znajomych, żaden bez lektora nie uruchomi. Jestem odszczepieńcem Big Grin. Więc tego to mi pisać nie musisz. Jak ktoś jest zainteresowany to niech napisze do wydawcy czy grubo by im spadły zyski bez januszowego bełkotu z kartki.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,058
Reputacja: 171

13-02-2019, 19:08 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-02-2019, 19:08 przez Gieferg.)
Cytat:Moim zdaniem, polski lektor w filmach, robi dokładnie to samo z filmem,co niemiecki dubbing- zabija ten film

Równie dobrze można by twierdzić, że napisy zabijają film.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Strony (56): « Wstecz 1 ... 51 52 53 54 55 56 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku