Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Ash - Kolekcja

Strony (11): « Wstecz 1 ... 5 6 7 8 9 ... 11 Dalej »

Opcje tematu
Ash - Kolekcja
Offline Mister Tadeo
Redaktor
Liczba postów: 1,507
Reputacja: 71

03-07-2025, 09:20
Skąd i za ile Zabójcza broń?

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Ash-9001
Stały bywalec
Liczba postów: 440
Reputacja: 36

03-07-2025, 09:28 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-07-2025, 09:28 przez Ash-9001.)
(03-07-2025, 09:16)Mierzwiak napisał(a):  Swordfish to popłuczyny po Matriksie? Może mniej słońca a więcej cienia następnym razem Tongue

Marny bullet time na początku. Haker głównym bohaterem, który pracuje na monitorach, które chyba pożyczyli z planu Matrixa. Scena z autobusem podwieszonym pod śmigłowcem, lawirującym miedzy drapaczami... Wyobrażam sobie, że Silver stał nad Seną z biczem i w kółko powtarzał: Zrób żeby było jak w Matrixie Tongue

(03-07-2025, 09:20)Mister Tadeo napisał(a):  Skąd i za ile Zabójcza broń?

Z iMusic 128 zł + przesyłka.

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,184
Reputacja: 277

03-07-2025, 09:57
Aha czyli po Matriksie nie można już kręcić filmów o hakerach. OK Smile

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,289
Reputacja: 149

03-07-2025, 11:22
(03-07-2025, 09:13)Ash-9001 napisał(a):  Szkoda, że na płycie jest okrojona wersja filmu... no trudno, nie jestem aż takim fanem, żeby polować na dłuższe wydanie, to mi w zupełności wystarczy.

Akurat w tym wypadku wycięta scena seksu jest taka sobie - ale spokojnie można to dostać na blu, które wciąż się broni. Za to uhatka ma świetny dźwięk.

Odpowiedz
Offline Ash-9001
Stały bywalec

03-07-2025, 12:05
@Mierzwiak

W taki upał mnie zmuszasz do rozkmin na temat Swordfish... Ten film nie jest tego wart Wink Ale wytłumaczę się. To wszystko przez moją miłość do Matrixa. Kocham go tak bardzo, że nie akceptuje sequeli (na półce mam tylko jedynkę i tak pozostanie). Skoro nie akceptuję sequeli to tym bardziej nie zaakceptuję produktu matrixo-podobnego jakim jest Swordfish Tongue To jest dla mnie klasyczny przykład, gdzie Hollywood nieumiejętnie lepi film ze składników innego filmu, który okazał się wielkim hitem (ekhm... Jade... ekhm Wink ). Hakerzy są w modzie? To zróbmy scenę hakowania... ale przebijemy Matrixa i nasz bohater będzie hakował jak laska mu robi loda... Kończy się tym, że wychodzi jeden wielki cringe i nawet cycki Halle Berry nie są w stanie tego uratować. Ale tak jak mówię, moja irytacja wynika raczej głównie z tego, że odbieram go jako słabą próbę ulepienia czegoś na podobieństwo Matrixa. Myślałem, że po latach mi już przeszło i dlatego kupiłem, żeby zrewidować swoją opinię ale jednak nadal nie potrafię spojrzeć inaczej na ten film.

(03-07-2025, 11:22)Mefisto napisał(a):  Akurat w tym wypadku wycięta scena seksu jest taka sobie - ale spokojnie można to dostać na blu, które wciąż się broni. Za to uhatka ma świetny dźwięk.

Dlatego nie mam ciśnienia żeby szukać dłuższej wersji. Wspomniałem o tym, bo nigdy tego filmu nie oglądałem bez tej sceny i tak się trochę zdziwiłem po seansie, że jej nie było Smile

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,184
Reputacja: 277

03-07-2025, 12:48 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-07-2025, 12:48 przez Mierzwiak.)
Rozumiem ale i tak przesadzasz, tym bardziej że Swordfish to nie kino sci-fi (udajmy na chwilę, że to realistyczne kino akcji, na brak czego narzeka Travolta w otwierającym film monologu) a skoro tak to Matrix jest popłuczyną po Hakerach z 1995 Big Grin

Dark City prezentuje się na UHD wspaniale, w weekend obejrzałem obie wersje filmu. Reżyserska lepsza!

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,525
Reputacja: 97

03-07-2025, 21:49
(03-07-2025, 09:13)Ash-9001 napisał(a):  Jade (1995) - Zaczynam być fanem Vinegar Syndrome, bo jestem zachwycony wszystkim co na razie u nich kupiłem.

"Jade" nie znam, ale mam podobne odczucia jeżeli chodzi o inne tytuły zakupione u VS.

(03-07-2025, 09:13)Ash-9001 napisał(a):  Dirty Harry (1971)
Lethal Weapon (1987)

Tutaj się waham, brać czy czekać aż będzie cała seria?

(03-07-2025, 09:13)Ash-9001 napisał(a):  Mini bonus:

Niestety z tego co czytałem, to ludzie w dalszym ciągu walczą z Arrow o poprawioną płytę, a co gorsza, można jeszcze trafić na złą kupując w ich oficjalnym sklepie - nie wiem czy to było w UK czy USA, ale tak czy siak żenada.

♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
Odpowiedz
Offline Ash-9001
Stały bywalec

03-07-2025, 22:26 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-07-2025, 22:27 przez Ash-9001.)
(03-07-2025, 21:49)HAL 9000 napisał(a):  Tutaj się waham, brać czy czekać aż będzie cała seria?

Pewnie lepiej poczekać.

(03-07-2025, 21:49)HAL 9000 napisał(a):  Niestety z tego co czytałem, to ludzie w dalszym ciągu walczą z Arrow o poprawioną płytę, a co gorsza, można jeszcze trafić na złą kupując w ich oficjalnym sklepie - nie wiem czy to było w UK czy USA, ale tak czy siak żenada.

Arrow to wspaniały sklep ale ich customer support to tragedia. Dwie długie korespondencje prowadziłem w sprawie tej poprawionej płyty. Dwa razy musiałem im wysłać to samo... bo za każdym razem pisałem z kimś innym. I chcieli tyle info i dowodów, że ja to ja i naprawdę kupiłem od nich The Cell, że w pewnym momencie chciałem spytać czy potrzebują też próbkę moczu i test DNA Big Grin Szczerze to się zdziwiłem bardzo, że ta płytka w ogóle przyszła bo byłem już pewien, że mnie kompletnie olali. Plus dla nich, ale to była zbyt ciężka przeprawa w tak błahej sprawie.

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Offline Fitzer
Użytkownik
Liczba postów: 223
Reputacja: 14

05-07-2025, 20:34
(03-07-2025, 09:13)Ash-9001 napisał(a):  Road House (1989) - Późno ten film odkryłem, bo dopiero kilka lat temu, nie wiem czemu go nie widziałem w czasach VHS... Obrazek na płycie bardzo dobry, muzyka też brzmi świetnie. Wydanie nie tak ładne jak to od Vinegar Syndrome, ale mnie wystarczy. 5/5

Rozumiem, że masz na myśli samo opakowanie, bo transfery są te same w obu wydaniach, tak?

Panasonic TX-55HZ1000E
Sony UBP-X800M2
Samsung HW-Q800A
Odpowiedz
Offline Ash-9001
Stały bywalec

05-07-2025, 21:32 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-07-2025, 21:35 przez Ash-9001.)
Tak miałem na myśli opakowanie... ale z tego co czytałem to wydania są też różne pod względem kolorów. Ludzie piszą, że VS ma za bardzo podjechane kolory i twarze są za czerwone (lobster faces). Z kolei inni twierdzą, że Arrow ma za mało podjechane kolory... Nie dogodzisz Tongue Dla mnie wydanie od Arrow ma ładny naturalny obrazek.

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Strony (11): « Wstecz 1 ... 5 6 7 8 9 ... 11 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   4 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku