Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Ash - Kolekcja

Strony (18): « Wstecz 1 ... 14 15 16 17 18 Dalej »

Opcje tematu
Ash - Kolekcja
Offline Altair
Stały bywalec
Liczba postów: 338
Reputacja: 17

02-06-2026, 10:10 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-06-2026, 10:10 przez Altair. Powód edycji: Korekta. )
Mam film Mali żołnierze na DVD, ale jest już dostępne 4K.

[Obrazek: 402376_large.jpg?t=1771379820]

Całkiem ładny steelbook.
[Obrazek: 386359_large.jpg?t=1744828038]

Ja wieki nie widziałem Gremlinów Smile

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline paniron
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,131
Reputacja: 103

02-06-2026, 14:15 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-06-2026, 14:16 przez paniron.)
(01-06-2026, 15:41)Ash-9001 napisał(a):  1. A Nightmare on Elm Street (1984) - wiadomo, najlepszy.
2. Dream Warriors (1987) - to powinien być bezpośredni sequel
3. New Nightmare (1994) - po obejrzeniu poprzednich części, New Nightmare wydaje się być niedocenionym arcydziełem. Podoba mi się ten meta-klimat i widzę w tym filmie wiele elementów, które Craven rozwinął i dopracował później do perfekcji w Scream.

Ja najwiekszy sentyment mam do Dream Warriors, ale jedynka wiadomo - klasyk, a New Nightmare zamyka podest.
Zaraz ponizej Freddy vs Jason bym postawil, a reszta bez numeracji jeszcze nizej, oprocz dwojki, ktora dla mnie nie istnieje.

Odpowiedz
Online kulcikriu
Posting Freak
Liczba postów: 1,039
Reputacja: 61

02-06-2026, 14:30 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-06-2026, 14:32 przez kulcikriu.)
Bardzo fajne zakupy, gratulacje! Ode mnie szacuneczek za box Koszmaru i punkcik wysyłam za Dario Argento i SuspirięSmile Z Suspirią mam jak HAL z Wielkim błękitem - kupuję kolejne wydanie choć mam poprzednieWink

(01-06-2026, 15:41)Ash-9001 napisał(a):  Jedyne co wyczułem, chociaż też sobie ręki nie dam uciąć, to że po raz kolejny mamy tu ujęcia gdzie jest wygładzany ruch kamery, tak samo jak w Se7en. Krótkie bardzo, delikatne, ale myślę, że jednak są.
Na forum blu.ray.com się o tym rozpisywali, więc chyba oko Cię nie zawodzi.

Odpowiedz
Offline Ash-9001
Stały bywalec
Liczba postów: 597
Reputacja: 53

03-06-2026, 19:46 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-06-2026, 19:47 przez Ash-9001.)
(02-06-2026, 14:15)paniron napisał(a):  Zaraz ponizej Freddy vs Jason bym postawil.

No ja chyba podobnie, ale muszę powtórzyć ten film, bo dawno nie oglądałem. Mogliby wydać w 4K Smile

(02-06-2026, 14:30)kulcikriu napisał(a):  Bardzo fajne zakupy, gratulacje! Ode mnie szacuneczek za box Koszmaru i punkcik wysyłam za Dario Argento i SuspirięSmile Z Suspirią mam jak HAL z Wielkim błękitem - kupuję kolejne wydanie choć mam poprzednieWink

Dzięks Smile

(02-06-2026, 14:30)kulcikriu napisał(a):  Na forum blu.ray.com się o tym rozpisywali, więc chyba oko Cię nie zawodzi.

Wątków Fincherowych wydań aż tak nie śledzę, bo i tak kupię, bez względu co tam napiszą Big Grin

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Offline Ash-9001
Stały bywalec

03-07-2026, 12:21 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-07-2026, 12:32 przez Ash-9001.)
Czerwiec 2026.

Nie mam za bardzo czasu się rozpisywać, więc nie będzie dużo smędzenia Wink Z resztą dużo nie zdążyłem jeszcze obejrzeć (uaktualnię posta jak coś).

[Obrazek: bBKFUlp.jpeg]
Speed Racer (2008) - ten film jest tak oczojebny, że i tak bym chyba nie zauważył czy coś jest nie tak z obrazkiem Tongue Dla mnie było pięknie 5/5. Jak to jest upscale z jakiegoś HD, to jestem pod wrażeniem.
Videodrome (1983) - Nie obejrzane.
Crash (1996) - Nie obejrzane.
Eraser (1996) - Tak na pierwszy rzut oka obrazek niby nie powala, ale też nie miałem się zupełnie do czego przyczepić. 5/5.
Blue Velvet (1986) - Bardzo ładnie wszystko. 5/5.
Once Upon a Time in America (1984) - Nie obejrzane.

[Obrazek: WTuJk6h.jpeg]
Labyrinth (1986) - Oba Hensony od Plaion, dam znać jak obejrzę.
The Dark Crystal (1986) - Nie obejrzane.
Mortal Kombat Kollection (1995-1997) - Jedynka oczywiście klasyk, natomiast Annihilation to zdecydowanie największy paździerz w mojej kolekcji Big Grin Jezusku, te niedorobione VFXy... masakra. Jedynka 4.9/5 za obrazek, dwójka 4.7/5.
Body Heat (1981) - Noir idealny Smile Wiadomo, że dla współczesnego widza może się wydać przewidywalny, ale jakby to powiedzieć Body Heat walked, so that Basic Instinct and Wilds Things could run Wink 5/5 za obrazek, jest doskonale.
Birth (2004) - Największe rozczarowanie, jeśli chodzi o obrazek, z tego całego zestawienia. Wszystkie recenzje pieją z zachwytu, a ja zgłaszam raport mniejszości, bo są tu momenty gdzie film wygląda po prostu paskudnie Tongue Nie wiem z czego to wynika, ale chyba z oryginalnej post-produkcji. Były moment, że obrazek wręcz pływał jakby był cyfrowo powiększony, odziarniony i jeszcze nie wiem co... No ale tam gdzie nic nie było mieszane to jest bardzo ładnie, no i muzyka brzmi cudownie. 4.6/5.
Bullet in the Head (1990) - Wszystko ewidentnie zmierza do tego, że w końcu już oficjalnie ogłoszę, że Hard Boiled to najsłabszy film Woo Tongue Znów się zachwyciłem historią. Segment w niewoli mega mocny. Końcówka... po prostu balet akcji i rozpierduchy. Obrazek 4.9/5.

[Obrazek: VrBmoKS.jpeg]
The Prophecy 1-3 (1995-2000) - Chyba mi maraton Freddy'ego stępił zmysły, ale jakoś przychylniej mi się patrzy na średniawe horrory Big Grin Chociaż jedynka jest naprawdę dobra i myślę, że będzie mi pasowała do podwójnego seansu razem z Constantine Wink  2 i 3 dla mnie na tym samym poziome, bez szału ale jak najbardziej da się obejrzeć. Obrazek - jedynka dostaje 4.9/5. Dwa i trzy oba po 4.8/5.
Sidekicks (1992) - Zakup sentymentalny, bo pamiętałem ten film z ery VHS. Trochę się bałem tej powtórki... ale kurde oglądało mi się to naprawdę świetnie Smile Fajny, pozytywny film - te wszystkie pomysły na filmy w filmie bardzo dobrze zrobione, czego tu można nie lubić? Do tego naprawdę zacna obsada (dziewczyna Rambo wygląda ładnie w tym filmie Wink ). Obrazek absolutna rewelka. 5/5 - referencja.
Explorers (1985) - Tutaj też mam duży sentyment, bo to jest jedno z pierwszych filmowych wspomnień w życiu. Nie pamiętam kiedy, jak i gdzie... ale obrazek stworka z tego filmu mi tak utkwił w głowie (jak to oglądałem jako bardzo małe dziecko), że nigdy się nie wymazał. Za dzieciaka te stwory były dla mnie absolutnie prawdziwe i też się trochę bałem jak je odbiorę teraz, jako stary chłop Tongue Ale muszę powiedzieć, że dalej robią na mnie ogromne wrażenie Smile A powód jest jeden. Jak Rob Bottin zrobi stwora to nie ma ch*ja we wsi  Cool To jest kolejny pokaz jego geniuszu. Obrazek, dla mnie 5/5 - referencja.

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Offline Altair
Stały bywalec

03-07-2026, 13:53
Czy Once Upon a Time in America (1984) to włoskie wydanie ze zmienioną okładką?

Odpowiedz
Offline Ash-9001
Stały bywalec

03-07-2026, 14:01
Dokładnie tak, bardzo fajna opcja i to powinien być standard Smile

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Offline Altair
Stały bywalec

03-07-2026, 14:22
Skąd najlepiej pozyskiwać takie okładki?

Ja w przypadku Once Upon a Time in America myślałem o wydaniu Prestige Big Grin

Odpowiedz
Offline Ash-9001
Stały bywalec

03-07-2026, 15:07
(03-07-2026, 14:22)Altair napisał(a):  Skąd najlepiej pozyskiwać takie okładki?

Kupować płyty od Arrow, bo wszystkie mają podwójne okładki Big Grin

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Offline Altair
Stały bywalec

03-07-2026, 15:15
Gorzej, jak dany film nie został wydany przez Arrow Wink

Odpowiedz
Strony (18): « Wstecz 1 ... 14 15 16 17 18 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku