01-10-2024, 16:40
Wrzesień 2024
Shout nie miał interesujących promocji na naszym Amazonie
, więc we wrześniu kupowałem głównie według wishlisty. Dlatego wpadło mi w ręce kilka mocnych tytułów.
![[Obrazek: OpkPL52.jpeg]](https://i.imgur.com/OpkPL52.jpeg)
Taxi Driver (1976) - Nie było wyboru i zmusili mnie do kupienia steelbook'a... ale jest nawet ładny. Obrazek 5/5.
Chinatown (1974) - Tu na szczęście był wybór i z przyjemnością przytuliłem zwyklaczka
O obrazku już pisałem, 5/5.
Raging Bull (1980) - 4K z UK. Wspaniałe wydanie pod każdym względem i warte swojej ceny. Za 30 funtów dostejmy godziny wykładów (komentarze i dodatki) jak z najlepszej szkoły filmowej. Obrazek 5/5.
Nikita (1990) - Nie przeszkadza mi brak napisów w dodatkach, bo zależało mi głównie na filmie (ma angielskie napisy) i tym żeby nie kupować steelbooka, który z całym szacunkiem...ale jest ohydny
Obrazek ocenię na 4.7/5 Jest bardzo ładnie, ale nie powaliło mnie całkiem na łopatki. Dźwiękowo jest tylko OK, szkoda, że nie ma Atmosa.
The Hurt Locker (2008) - Tu za to Atmos jest i głównie dlatego przełknąłem zakup steel'a
Nawiasem mówiąc ten steelbook jest prześliczny, na pewno najładniejszy jaki mam. O obrazku już pisałem, 4.9/5. Jedynym malutkim mankamentem jest ten jasny pasek na rogu ekranu, ale na szczęście nie przeszkadza w odbiorze filmu. Dawno tego filmu nie oglądałem i muszę stwierdzić, że wytrzymuje próbę czasu. I po zastanowieniu, z filmów Bigelow potrzebuję jeszcze tylko Zero Dark Thirty (kóre jest już do upolowania w 4K), Near Dark i Strange Days i może Blue Steel.
The Cellar (2022) - I na koniec, tak trochę na odtrutkę po tych wszystkich arcydziełach, algorytm amazona wcisnął mi ten horrorek klasy B. Nie wiem skąd wiedzieli, że byłem na nim w kinie i jako jedyny wyszedłem z seansu zadowolony
Ale tak było, poszedłem do kina trochę jak na skazanie, oczekując kompletnego badziewia a film mnie pozytywnie zaskoczył. Właściwie to kupiłem tego bluray'a dla tej jednej sceny odliczania na schodach, no i w przekonaniu, że film nie wyjdzie w 4K... bo oprócz mnie, raczej nikt nie lubi tego filmu
Obrazek całkiem niezły, banding zauważyłem tylko na początkowych logotypach i napisach, a potem już było OK, 4/5.
Shout nie miał interesujących promocji na naszym Amazonie
, więc we wrześniu kupowałem głównie według wishlisty. Dlatego wpadło mi w ręce kilka mocnych tytułów.![[Obrazek: OpkPL52.jpeg]](https://i.imgur.com/OpkPL52.jpeg)
Taxi Driver (1976) - Nie było wyboru i zmusili mnie do kupienia steelbook'a... ale jest nawet ładny. Obrazek 5/5.
Chinatown (1974) - Tu na szczęście był wybór i z przyjemnością przytuliłem zwyklaczka
O obrazku już pisałem, 5/5.Raging Bull (1980) - 4K z UK. Wspaniałe wydanie pod każdym względem i warte swojej ceny. Za 30 funtów dostejmy godziny wykładów (komentarze i dodatki) jak z najlepszej szkoły filmowej. Obrazek 5/5.
Nikita (1990) - Nie przeszkadza mi brak napisów w dodatkach, bo zależało mi głównie na filmie (ma angielskie napisy) i tym żeby nie kupować steelbooka, który z całym szacunkiem...ale jest ohydny
Obrazek ocenię na 4.7/5 Jest bardzo ładnie, ale nie powaliło mnie całkiem na łopatki. Dźwiękowo jest tylko OK, szkoda, że nie ma Atmosa.The Hurt Locker (2008) - Tu za to Atmos jest i głównie dlatego przełknąłem zakup steel'a
Nawiasem mówiąc ten steelbook jest prześliczny, na pewno najładniejszy jaki mam. O obrazku już pisałem, 4.9/5. Jedynym malutkim mankamentem jest ten jasny pasek na rogu ekranu, ale na szczęście nie przeszkadza w odbiorze filmu. Dawno tego filmu nie oglądałem i muszę stwierdzić, że wytrzymuje próbę czasu. I po zastanowieniu, z filmów Bigelow potrzebuję jeszcze tylko Zero Dark Thirty (kóre jest już do upolowania w 4K), Near Dark i Strange Days i może Blue Steel.The Cellar (2022) - I na koniec, tak trochę na odtrutkę po tych wszystkich arcydziełach, algorytm amazona wcisnął mi ten horrorek klasy B. Nie wiem skąd wiedzieli, że byłem na nim w kinie i jako jedyny wyszedłem z seansu zadowolony
Ale tak było, poszedłem do kina trochę jak na skazanie, oczekując kompletnego badziewia a film mnie pozytywnie zaskoczył. Właściwie to kupiłem tego bluray'a dla tej jednej sceny odliczania na schodach, no i w przekonaniu, że film nie wyjdzie w 4K... bo oprócz mnie, raczej nikt nie lubi tego filmu
Obrazek całkiem niezły, banding zauważyłem tylko na początkowych logotypach i napisach, a potem już było OK, 4/5.