Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › O filmach i serialach › Filmy
« Wstecz 1 ... 5 6 7 8 9 ... 14 Dalej »

Avengers 2: Age of Ultron (2015)

Strony (7): « Wstecz 1 ... 3 4 5 6 7

Opcje tematu
Avengers 2: Age of Ultron (2015)
Offline Kapitan_kusiak
upierdliwiec
Liczba postów: 528
Reputacja: 8

15-05-2015, 11:27 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-05-2015, 11:27 przez Kapitan_kusiak.)
Też po seansie mam mieszane uczucia. W sumie czegoś takiego się spodziewałem ale jest jakiś niedosyt.

Na plus oczywiście, jak w przypadku pozostałych filmów ze stajni Marvela, zdjęcia, mnóstwo akcji, dobry komiksowy humor. Pozytywne zaskoczenie to przedstawienie w szerszym świetle Hawkeye i Black Widow.

Ale są też zgrzyty. Zgodzę się z niektórymi przedmówcami, że film jest nieco wtórny i dostajemy sprawdzony schemat czyli oklep Avengers, niesnaski i kłótnie a potem wzniosła mowa, pojednanie i skopanie tyłka bad guy'om.
Moim zdaniem słabsza była rozwałka końcowa względem tego co mamy w pierwszej części (poza tym Ultron tracił na charyzmie i potędze z każdą minutą ostatecznego starcia z Avengers).

Było też parę drobiazgów, które psuły mi odbiór:
- Hulk, który w ogóle oduczył się mówić - nikt nie każe mu sypać dialogami ale mógł np. mówić od czasu do czasu "Hulk zły!" czy coś w tym stylu
- wątek pseudo-"miłosny" między Black Widow a Bannerem - nużący jak cholera i bez widocznej chemii
- Falcon pojawia się w nowym składzie Avengers na końcu tak jak War Machine ... czemu w takim razie Fury nie ściągnął Falcona do końcowej rozwałki z Ultronem skoro był tam War Machine
- z dwójki bliźniaków bardziej zżyłem się z Quicksilverem, dlatego jestem zły, że tak szybko zginął
- ten fragment miasta wyrwany z ziemi tak leciał, leciał i leciał i nie wyleciał poza atmosferę mimo, że silniki nadawały dużą prędkość
- i druga kwestia związana z lotem do gwiazd; dlaczego nie było w ogóle widać po ludziach czy Avengersach podmuchów powietrza na włosach

Mimo to, nie jestem rozczarowany seansem. Daję solidne 7,5/10 i czekam na ciąg dalszy przygód. Poza tym dzięki temu filmowi zapałałem trochę większą sympatią do Thora.

A mówiłem sobie, że blu-raye będę rzadziej kupował bo droższe ... wot durak
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline faccalto
Stały bywalec
Liczba postów: 289
Reputacja: 7

15-05-2015, 12:03
(15-05-2015, 11:27)Kapitan_kusiak napisał(a):  Mimo to, nie jestem rozczarowany seansem. Daję solidne 7,5/10 i czekam na ciąg dalszy przygód. Poza tym dzięki temu filmowi zapałałem trochę większą sympatią do Thora.

Dokładnie mam identyczne odczucie Smile Przedstawili tego bohatera inaczej niż zwykle i dlatego Thor najbardziej mi się przypodobał z całego składu Avengers. Teraz czekam na jego solowy film Ragnarok.

: SuperDry : Tommy Hilfiger : Levis : Converse : [SKLEP]

Odpowiedz
Offline Teabing
Użytkownik
Liczba postów: 125
Reputacja: 0

16-05-2015, 11:02
Dla mnie ten film jest strasznie pocięty, nie wiem ale zabrakło mi jakichś 40 minut filmu

Poważnie, gdzie są sceny z Asgardu, gdzie jakiekolwiek wyjaśnienie tych kamieni nieskończoności, o których rzekomo mówił Thor, co z nadchodzącym Ragnarokiem? Po cholerę Thor wchodził do tej studni skoro nic z tego nie wniknęło. Co do romansu Romannof/Banner to pomysł spoko, nawet bardzo, ale przedstawiony został tragicznie, bo nie ma pokazanego żadnego początku, chemii między tymi dwoma postaciami też brakuje i też wydaje mi się że połowa tego wątku poszła w cholerę w montażowni, gdzie widoczna w zwiastunie scena w której Ultron oblewa się płynnym metalem/wibranium i ewoluuje? Gdzie są sceny z Baronem Von Struckerem, rozumiem że ultron go zabija ale fajnie by było jakby to pokazali? Poza tym brakuje mi scen widocznych w zwiastunach dotyczących bliźniaków (ich historia i motywacja działania to jakaś kpina), i wgl wtf ze śmiercią Quicksilvera który obok Visiona był najlepszą postacią w filmie?
Ogólnie mi się podobało ale raziły te niedociągnięcia, mimo to daje mocne 8 ale szczerze liczę na jakiegoś porządnego Dircuta tego filmu który mógłby i trwać nawet 3 godziny byle by był! Muzyka, efekty, postaci i humor oczywiście niezawodne

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,201
Reputacja: 277

16-05-2015, 11:15 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-05-2015, 12:08 przez Mierzwiak.)
Sorry, ale nie zamierzam ukrywać w spoilerze rzeczy, które spoilerami nie są:

(16-05-2015, 11:02)Teabing napisał(a):  Poważnie, gdzie są sceny z Asgardu, gdzie jakiekolwiek wyjaśnienie tych kamieni nieskończoności, o których rzekomo mówił Thor
Po co ci sceny z Asgardu?
Wyjaśnienie tego czym są kamienie nieskończoności jest w Strażnikach galaktyki. Nie oglądałeś?

Cytat:co z nadchodzącym Ragnarokiem?
W kinach w 2017 roku. Co to za pytanie?

Cytat:Po cholerę Thor wchodził do tej studni skoro nic z tego nie wniknęło.
Jak to nie wyniknęło? Po pierwsze, miał wizję nadchodzącej zagłady związanej z kamieniami nieskończoności.
Po drugie, dzięki niej zrozumiał, że nie powinni niszczyć żółtego kamienia, tylko go wykorzystać, a co za tym idzie Vision dysponuje ogromną mocą.
Wystarczyło oglądać film a nie wychodzić na seansie do klopa Tongue

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

30-04-2018, 16:15 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-04-2018, 16:17 przez Gieferg.)
Acidos napisał(a):o to jestem się w stanie z tobą założyć że w pierwszej części Infinity War postacie z oryginalnego filmowego składu będą odgrywać rolę co najwyżej epizodyczną a pierwsze skrzypce będzie grał nowy skład.

Szczególnie udane "role epizodyczne" zaliczyli Stark i Thor.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Strony (7): « Wstecz 1 ... 3 4 5 6 7

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku