Cytat:No widać muszę kupić 30 dipoli na plus, skoro na swojej kopi nie widzę obwódek wokół sylwetekNajwyraźniej. Ja widzę.
Cytat:jedynie ziarno wszędzieGdzie ty tam widzisz ziarno? o_O
Cytat:a jak wiadomo grain to forma wyostrzenia obrazu
Człowiek się ciągle czegoś nowego dowiaduje

Cytat:prosiłbym o screeny
Po co? Na swoim nie widzisz, na innych też nie zobaczysz. Pamiętam że strasznie się to rzucało w oczy w ujęciach z Maggie Gyllenhaal jak przesłuchują żółtka w areszcie.
Cytat:swoją drogą skoro powołujecie się na AVS, to ciekawe czemu dostał za jakość obrazu ten film aż 94 w skali do 100 ??To jedna z największych zagadek wszechświata. Też chciałbym wiedzieć.
Cytat:Swoją droga w innym poście piszesz że nie widzisz różnicy w "jakości" pomiędzy kompresowaniem fabem a czymkolwiek innym.
A ktoś, kto ponoć widzi różnicę między kompresowaniem fabem a rebuilderem, nie jest w stanie dostrzec obwódek na powyższym screenie, za to widzi na nim ziarno o_O (ja widzę wyostrzone krawędzie i rozmazane "coś").
Cytat:Chyba nie widzieliście jeszcze wydania tragicznego na nośniku bluray jak chodźby tegoKiepski przykład (upscal). Było dać coś z Predatora UHE, który faktycznie jest gorszy.
PS. tylko się czasem nie obraź, w końcu dyskusja jakich mi na tym forum brakowało