01-12-2017, 18:35
Bez końca (No End) - 1984 reż. Krzysztof Kieślowski
|
Daras - na vod.pl ziarno występuje w tym ujęciu (i innych też), a raczej jego pozostałości po kompresji. Ogólnie jednak obrazek może się podobać, z tych TOR wydaje się być jednym z lepszych, chociaż są słabe momenty. Gdyby tak Arrow, Sony czy Criterion go wydał... pomarzyć ![]() Niespodzianka -> http://poral.eu/bez_konca_1984_blu-ray.php I od razu leci porównanko BD (po lewej) do vod.pl (po prawej). ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na statycznych screenach BD lepsze o włos. Ale to już jakiś sukces ![]()
02-12-2017, 01:33
Ha, tak czułem, że pan Poral zna przysłowie: „Nie zasypiać gruszek w popiele”! ![]() Misfit, gorące dzięki za te porównanka. Będę mało skromny, ale rzeczone minimalne różnice zauważyłem bez klikania fotek (potem oczywiście je powiększyłem). Choć u okulisty byłem dwa lata temu, to pomimo luźnych sugestii nadal nie odczuwam potrzeby używania okularów. ![]() Podtrzymuję swoje 7,5 / 10. Dlaczego? Film warto obejrzeć od początku do końca z BD. Ziarno to nie wszystko (patrz moja recenzja). Nie żałuję tego zakupu! Mamy obecnie najlepsze wydanie „Bez końca” w całym znanym nam wszechświecie! ![]() Niech żyją polskie rekonstrukcje cyfrowe! P.S. Misfit, jeśli pozyskasz ten krążek, to z niecierpliwością wyczekuję recenzji (całości filmu!). „Dekalog” od Arrow widać u mnie przy wejściu do pokoju (projekcyjnego). Wielokroć wyjaśniałem gościom z jakiego powodu polskie rekonstrukcje kupuję za granicą, np. w Japonii... (01-12-2017, 18:35)Mefisto napisał(a):(01-12-2017, 17:54)Daras napisał(a): Drążę temat... Hmm, bo to jest tak, że im bliżej jestem celu, to on coraz bardziej się oddala. ![]() Na marginesie, kolega używa nie najgorszej pasty do zębów. Brawo! Sobota… Po rodzinnej imprezie (Barbórka) zapuszczę kino domowe. Chwilowo odpocznę od polskich produkcji. „Dalida. Skazana na miłość” (2016) szczęśliwie nie pozwoli zapomnieć o poniedziałku. Życząc wszystkim udanych seansów przypomnę – pamiętajcie o... https://www.youtube.com/watch?v=_6KmoK4BdVI
„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.
Oki to teraz czekamy na screeny Blizny. Jak będą na poziomie Bez końca to absolutny must have na nowy rok ![]() ![]() (02-12-2017, 20:14)pred895 napisał(a): Oki to teraz czekamy na screeny Blizny. Jak będą na poziomie Bez końca to absolutny must have na nowy rok Pred, zakładam, że film oglądałeś z BD. Jak punktujesz jakość obrazu w skali od 1 do 10? EDIT: (02-12-2017, 20:14)pred895 napisał(a): Oki to teraz czekamy na screeny Blizny. Jak będą na poziomie Bez końca to absolutny must have na nowy rok Zrzuty filmu „Blizna” 1976 już są. Może na nie nie zerkaj...
„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.
03-12-2017, 23:22
Oglądałem z Tube w 1080p z kanału Zebry ![]() ![]()
W temacie Kolekcja polskich klasyków na Blu-ray z okazji 50. lat Studia Tor znalazł się post dotyczący tego tematu więc pozwolę go sobie tutaj zacytować (30-09-2019, 15:12)Mefisto napisał(a): Po seansie Bez końca: Na 20 kwietnia zapowiedziano premierę wydawnictwa "Cinema of Conflict: Four Films by Krzysztof Kieślowski" przygotowywanego przez Arrow Academy, w ramach którego dostępny będzie film "Bez końca". ![]() [klik w okładkę=opis wydania w filmoskopie] Według informacji na stronie wydawcy, "Bez końca" powinno posiadać poniższe parametry:
![]() ![]() Pełny opis wydania od Arrow dostępny w filmoskopie. Poniżej jego Video Bitrate ![]()
13-08-2020, 09:40
Po lewej stronie BD Arrow, po prawej BD Studio Blu (screeny z poral.eu). ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Najmniejsza różnica z trójki Arrow vs Studio Blu, ale znów w zagranicznym wydaniu obraz jest wyraźnie ostrzejszy. Do tego w Arrow jest sporo lepsza kompresja obrazu zarówno jeśli chodzi o strukturę ziarnistości obrazu jak i ilość syfu w ciemnych partiach obrazu. Na koniec jeszcze porównanie BD Arrow vs DVD UK (Artificial Eye) sprzed rekonstrukcji (screeny z DVD wrzucał Kirek). https://filmozercy.com/screencomp/bez-konca-no-end-1984-bd-uk-arrow-dvd-uk-ae-21578 |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |