06-11-2016, 17:50
Nawet z prostą ankietą niektórzy robią problem, co za marudy.
|
Blu-ray vs DVD - dyskusja
|
|
06-11-2016, 21:28
20 na 29 osób właściwie nie kupuje dvd. Na tą chwilę. Ciekawe jak się rozwinie. A macie info o ilości aktywnych userow forum? Na ile głosów można liczyć?
06-11-2016, 21:43
Zapraszamy do polubienia naszego profilu na Facebooku.
Prezentacje wydań Blu-ray, DVD oraz polskich komiksów DC i Marvela. The Lioness has rejoined her cub and all is right in the jungle.
Wychodzi na to, że gdyby nie kwestia ograniczonej dostępności niektórych filmów na BD z wersją PL, zainteresowane DVD byłyby 3 osoby na 33 (dwie które zagłosowały na opcję 2 i Monica, która wiadomo, że kupuje DVD z filmami normalnie wydanymi u nas na BD i nie wiedzieć czemu zagłosowała na opcję 4). No i, tak prawdę mówiąc, w przyszłym roku nie spodziewam się już kupić na DVD nic oprócz ewentualnie jakichś koncertów/zbiorów teledysków, które na BD zwyczajnie nie mają prawa się pojawić.
07-11-2016, 06:07
Gdybyś skonstruował tą ankietę w lepszy sposób, nie byłoby problemu, a tak trzeba się jeszcze tłumaczyć ze swojego wyboru, bo sondaż jest mało klarowny.
Ten, który walczy z potworami powinien zadbać, by sam nie stał się potworem. Gdy długo spoglądamy w otchłań, otchłań spogląda również w nas.
Wybacz, jestem niekompatybilny z twoją logiką. Jeśli kogoś interesuje dalsza, prowadząca donikąd dyskusja na ten temat, to znajdzie ją tutaj: http://forum.filmozercy.com/watek-oddzielony-blu-ray-vs-dvd-dyskusja?
07-11-2016, 13:02
Ja zagłosowałem na "Sporadycznie zdarza się kupić film/serial na DVD..." tylko dlatego, że kupiłem jedynie "Impersonalnych" (chwila słabości z uwagi na cene) i ostatnią część Piły, poprzednie mam a tą gdzieś zapodziałem i uzupełniłem kolekcje. To były jedyne zakupy na DVD od kilku lat. Dla mnie sprawa jest prosta...nie ma na BR u nas, szukam BR za granicą. Jeśli film wychodzi tylko na DVD to go nie kupuje
10-11-2016, 21:34
Świetna ankieta. Dużo mówi o nas. Interesowało by mnie jeszcze tylko czy kupujący tylko bd zbierają wydania z polska wersja czy jakakolwiek. Pytanko czy można zmienić swój głos? Albo proszę przerzucić mnie jednak do 2 kategorii. Zdarza mi się kupic film na dvd mimo że jest na bd, ze względu na to ze jest np w snapperze, lub jest ładniej wydany lub ma lepsze dodatki bądź cena jest bardzo atrakcyjna. Jeżeli wydania są podobne w treści i mają standardowe wydania wybieram bd.
10-11-2016, 23:56
Klikasz [cofnij głos] pod tytułem ankiety. Ja mam taką opcję inni też powinni mieć. Zmienić głos można chyba tylko samemu.
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości |