Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział ogólny
1 2 3 4 5 ... 7 Dalej »

Blu-ray vs DVD - dyskusja

Ankieta: Czy kupujesz filmy na DVD?
Kupuję filmy wyłącznie na DVD
Przeważnie/często kupuję filmy na DVD (oprócz tego również na BD)
Kupuję na DVD filmy których nie wydano z polską wersją językową na blu-ray
Kupuję na DVD tylko te filmy których nigdzie nie wydano na blu-ray
Sporadycznie zdarza się kupić film/serial na DVD (z różnych powodów)
W ogóle nie kupuję DVD
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.
Strony (83): « Wstecz 1 ... 62 63 64 65 66 ... 83 Dalej »

Opcje tematu
Blu-ray vs DVD - dyskusja
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

23-02-2020, 22:33
(23-02-2020, 22:18)Mierzwiak napisał(a):  Czytasz czasem to co piszesz?
Czytasz czasem ze zrozumieniem, czy też łopaty potrzebujesz? Marki są znane to liczą na kasę i mają w planach bd. Wiesz też ile sprzedali sztuk?

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,184
Reputacja: 277

23-02-2020, 22:49
Nie wiem ile sprzedali sztuk, ale skoro ludzie mieli film X czy Y w dupie i nie poszli na niego do kina za te 20-30 zł, to skąd pomysł, że rzucą się na niego gdy pojawi się w sklepach w 2-3 razy wyższej cenie?

To jest aż tak proste.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak

23-02-2020, 22:56
To by ich nie wydali gdyby było to takie proste. Jak rozpiszesz, jak działa faktycznie dystrybucja Monolith, a nie jak działa w twoich fantazjach, to chętnie poczytam. Pisanie mi po fakcie ile ludzi na czym było w kinie, w niczym nie pomaga. Jest nawet powiedzonko o mądrym po szkodzie. Ponadto dochodzą ceny licencji za filmy i wszystko się opiera na zysku i stratach. Chciałbym wiedzieć czy faktycznie stracili na tych trzech crapach.

Odpowiedz
Offline kryst007
Stały bywalec
Liczba postów: 598
Reputacja: 42

23-02-2020, 23:02
Ja proponuję takie rozwiązanie - petycja! Napisać trzeba petycję w której domagamy się od Monolithu wydania "Knives Out" na BD, wytkniemy w niej przy okazji porównanie statystyk w kinach z tymi wszystkimi "Hellboyami" czy "Robin Hoodami", rozreklamujemy ją trochę (w miarę możliwości mogę załatwić darmową reklamę u takich życzliwych blogerów, jak chociażby Sfilmowani i paru innych, tak jak w przypadku mojej sukcesywnej petycji odnośnie kinowej dystrybucji "The Lighthouse"), no i kto wie...

Nigdy nie mówmy nigdy. Wspólnymi siłami możemy osiągnąć wiele Wink

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,184
Reputacja: 277

24-02-2020, 00:21 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-02-2020, 00:21 przez Mierzwiak.)
(23-02-2020, 22:56)Wolfman napisał(a):  Pisanie mi po fakcie ile ludzi na czym było w kinie, w niczym  nie pomaga.
Wiesz kiedy wydawane są te tytuły na DVD/BD?

Po fakcie właśnie, kiedy wiadomo ile ludzi było na nich w kinach, czytaj: kiedy wiadomo które odniosły sukces, a które nie, które ludzie chcieli oglądać, a których nie.

Twoje postrzeganie tego jak działa biznes i rozumienie znaczenia popytu jest kuriozalne.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak

24-02-2020, 00:44
(24-02-2020, 00:21)Mierzwiak napisał(a):  Wiesz kiedy wydawane są te tytuły na DVD/BD?
Ja znam daty premier, ale wiesz kiedy dystrybutor kupuje licencję? Czy może ją kupić na bd w tym wypadku, czy jest droga/opłacalna dla niego i warta grzechu by ją zakupić. Crap w kinie, niekoniecznie musi się dennie sprzedawać na bd. Jeśli powtórzę znasz ich plany/wiesz jak działają, to wklej, poczytam. Zaplusuje, w innym wypadku jest to tylko twój "logiczny" tok rozumowania, a oni są debilami. Ok.
Odnośnie polskiej dystrybucji poza wklejonymi cytatami , nie doczytałem za wielu konkretów, a chciałbym. Począwszy od tego ile oficjalnie sprzedali, a na ile liczyli.

Odpowiedz
Offline sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,501
Reputacja: 130

24-02-2020, 03:23
(23-02-2020, 23:02)kryst007 napisał(a):  Ja proponuję takie rozwiązanie - petycja! Napisać trzeba petycję w której domagamy się od Monolithu wydania "Knives Out" na BD
Nasi najwyraźniej mają małą siłę przebicia więc ja bym zaproponował, aby zwrócić się z petycją, ale do Czechów. Ich bontonfilm wydał chociażby ostatniego remastera T2 również na Węgry, a to państwo z niespełna 10mln. ludności. Mają w portfolio sporo ciekawych filmów od Studio Canal. Wydają też w 4K (dodają angielskie napisy i takie wydanie w steelbooku sprzedaje się wtedy na całym świecie). Jakby co, to mogliby się w sumie dogadać z naszym dystrybutorem...

A co to Knives out to jestem ciekaw ile kosztuje licencja, bo z uwagi na sukces filmu, zgaduję że pewnie droższa od takiej na ostatniego Hellboya... Ale nawet jeżeli tak jest w istocie, to Filmarena (która zapewne działa w porozumieniu z Bontonfilm) pokazuje jak się zarabia na nośnikach fizycznych.

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Offline Pablo0909
Stały bywalec
Liczba postów: 732
Reputacja: 29

24-02-2020, 05:58
Nasi dystrybutorzy kupują pakiety. Nie kupują raczej pojedynczych filmów, a umowy które podpisują, są również obwarowane wieloma warunkami, na które się godzą lub nie. Całe to towarzystwo powinien połknąć jakiś rekin i wejść na nasz rynek. Byłoby to dobre rozwiązanie dla wszystkich- dla widzów, bo mieliby pełną ofertę, dla "rekina, bo nowy rynek zbytu i wreszcie dla wszelkiej maści menago z Monolithu, bo mogli by się zająć czym innym, na czym się znają.

Odpowiedz
Offline kryst007
Stały bywalec
Liczba postów: 598
Reputacja: 42

24-02-2020, 11:33
Dobra, tak jak wspominałem w temacie o samym filmie - napisałem petycję o wydanie "Knives Out" na niebieskim krążku. Podpisywać, bo każdy podpis się liczy!

https://www.petycjeonline.com/chcemy_film_na_noe_na_blu-ra#form

Odpowiedz
Offline Glaeken
Posting Freak
Liczba postów: 1,644
Reputacja: 17

24-02-2020, 20:42
Zamiast tworzyć petycje to może wypadałoby najpierw zadzwonić do dystrybutora i po prostu zapytać czy wyda ten film i na czym a jeżeli nie to dlaczego?

Moje aukcje na OLX
Odpowiedz
Strony (83): « Wstecz 1 ... 62 63 64 65 66 ... 83 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku