(20-03-2018, 07:08)Juby napisał(a): Przez pozostawione miejsce/pasek na logo na górze, na którym widnieje logo Blu-ray. To się rysuje przy każdym wkładaniu i wyjmowaniu filmu z półki, aż czasami nie dziwię się trzymającym swoje filmy w foliach, a ja sam postanowiłem wszystkie Premium Collection zostawiać w tekturkach. Jest to też zbędne o tyle, że dystrybutorzy dodatkowo dodają logo Blu na okładce, czasami nawet dwa - drugie na górze pod paskiem, na którym jest dokładnie to samo. 2. Są półprzezroczyste, przez co po otwarciu mamy białą przestrzeń. Kojarzę tylko jednego wydawcę - CDP, który fajnie wykorzystywał ten fakt i wydawał filmy w okładkach dwustronnych. Każdy powiniem tak robić.
Mnie akurat podoba się to logo, choć faktycznie w tym miejscu szybko powstają rysy i również zgadzam się z tym, że wydawcy powinni wykorzystywać fakt przezroczystego pudełka (w przypadku filmów w mojej kolekcji tylko Final Fantasy VII ma obustronną okładkę). Pudełka do PS3 były fatalne, biały przezroczysty kolor, który pomimo dbania o to robi się coraz ciemniejszy i wygląda jakby był brudny, do tego logo blu-ray jakoś niespecjalnie pasowało (na PS2 nie dodawali na górze pudełka logo DVD), w przypadku PS4 zrezygnowali z tego rozszerzając okładkę na całość pudełka.
Ale generalnie niebieskie opakowanie BD przypadło mi do gustu i podoba mi się bardziej niż UHD czy DVD.
Every champion was once a contender who refused to give up