(15-12-2014, 20:08)matwiko napisał(a): Natomiast zaraz potem obejrzałem Her Spika Jonze równeiż w jakości SD. Jetem do dziś zachwycony! Jakość w jego przypadku nie miała żadnego znaczenia dla odbioru.No widzisz, a ja oglądałem Her na BD i jest to film tak piękny wizualnie, z tak genialną kolorystyką i scenografią, że nie wyobrażam go sobie oglądać w SD
Dla mnie nie ma czegoś takiego jak filmy ukierunkowane na stronę wizualną, bo KAŻDY film chcę oglądać w możliwie najlepszej jakości. Skoro jest taka możliwość, dlaczego dobrowolnie i świadomie (!) miałbym z niej rezygnować? Temu właśnie miała służyć analogia z Mona Lisą i pończochą.(15-12-2014, 20:21)misfit napisał(a): Czyli jednakNiby tak, ale reedycje na Blu w pełni by wystarczyły, natomiast gdyby wyszły tylko w 4K... no cóż, na wszystko przyjdzie czas. Tak samo jak nie rzuciłem się od razu na PS4, tak samo nie zamierzam pierwszego dnia lecieć po odtwarzacz, telewizor i byle jaki film tylko po to by na forum podniecać się rewolucją

(15-12-2014, 20:21)misfit napisał(a): Na tyle na ile cię znam to pewnie masz też pewną listę mniej lub bardziej starych filmów, które byś kupił na BD, ale dotychczasowe wydania nie satysfakcjonują cię pod względem szeroko pojętej jakości obrazu mimo tego, że prezentują się lepiej niż na dvd.To prawda. Mało tego, na niektóre filmy wciąż czekam, np nie mogę pojąć jak to jest, że Showgirls nie ma brytyjskiego wydania i póki co muszę zadowolić się bluripem (sic!).
LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K