(01-09-2018, 13:09)misfit napisał(a): na pewno coś dodatkowego wymyślą aby interes dalej się kręcił
Patrząc na trwajacy już ponad dekadę renesans winyli, czas na domowe projektory na taśmę filmową

A serio, rozdzielczością już chyba wiele nie ugrają. Jestem pewien próg masowego popytu, który moim zdaniem osiągnął ledwo bluray, a którego z oczywistych powodów nie osiągnie UHD (hello, ludzie nadal masowo kupują DVD). A 8K? Od pewnego momentu to nie działa, zwłaszcza, gdy technologie zaczynają się zmieniać coraz szybciej i ludzie przestają czuć sens inwestowania w jakiś nośnik. Inną sprawą jest rzeczywista potrzeba. Większość ludzi nie odróżnia dzwięku MP3 i CD, więc nie dziwi porażka formatu SACD etc. Ja już nawet nie potrzebuję UHD. Seiro, blu całkowicie mnie satysfakcjonuje. I bardziej niż na wyśrubowanych videofilskich ośiągach zależałoby mi na jeszcze większej dostępności tytułów. Kolejne technologie i kolejne wersje tych samych popularnych tytułów w przygotowanie których środki inwestują wytwórnie takiej sytuacji nie sprzyja. Ale wiadomo, pewnie Harrych Potterów w 8 sprzeda się i tak więcej niż kolejnego tytułu francuskiej nowej fali czy innych europejskich staroci. Nie, żebym miał coś do HP, sam uwielbiam. Ale lata mijają, wydań HP w regionie B były dziesiątki a Amarcord (z ang napisami) na blu - zero.