(02-09-2018, 08:43)wolfman napisał(a):(02-09-2018, 01:38)SebaNET napisał(a): Nawet taki Rampage sprzedał się lepiej na DVD. Z ostatnim zdaniem to zależy ale ostatnio kupiłem Ouija: narodziny zła za 9zł, Sierota za 10zł, Silent Hill za 15zł, Dom Snów za 14,5zł. Nówki.Ale o czym to świadczy? Że świat zalewają idioci? Od dawna to wiadomo (piszę o krajach gdzie mają realny wybór). Gdyby było inaczej, życie było by inne i ciekawsze. Nie pracowalibyśmy na 1% miliarderów. Cena dvd 15 dolca, blu na premierę taka sama, lub dwa dolce wyższa i innych krajach jest podobnie. Ludzie kupują dvd i oglądają ich na dużych tv 4k, żadna to dziś nowina, ale zaoszczędził 2 dolary na filmie.
Nie piszę o innych krajach bo nie wiem jaka panuje tam sytuacja. Mieszkam w PL a tu po prostu blu nie opłaca mi się kupować. Mam np "Alicję w krainie czarów" na blu i DVD i o ile widzę różnicę to nigdy nie zapłaciłbym 2x więcej a tak często jest na premierę (nowy Tomb Raider w MM kosztuje 40zł na DVD i 85zł na blu-ray). Gdyby cena była 40 do 50 to na pewno wziąłbym blu.