03-09-2018, 21:52
(03-09-2018, 21:15)Ethan napisał(a): O każdym tytule mogę podyskutować i odpowiedzieć dlaczego
A osoba, która kupuje niemal wyłącznie blockbustery już nie ?

Ale skończmy z tym... każdy ma swój gust i nie pouczajmy innych co warto kupować, a czego nie.
Jeśli chodzi o UHD to jestem realistą, wydawcy doskonale wiedzą iż samą wyższą rozdzielczością przekona się do powtórnego kupna posiadanego filmu co najwyżej nieliczną garstkę pasjonatów, a zrobienie HDRa nie jest rzeczą ani prostą, ani tanią. Szczerze mówiąc przed startem nowego formatu spodziewałem się tego, że będą wydawane niemal wyłącznie blockbustery . Dlatego też osobiście jestem mile zaskoczony, że po tych nieco ponad dwóch latach od startu UHD BD wyszło całkiem sporo wydań katalogowych i to w sporej większości porządnych remasterów, na które przez lata czekało się na BD, ale jakoś dystrybutorzy nie widzieli sensu czy korzyści z ich wydawania. Cieszy też, że coraz więcej nieco mniejszych wydawców wkracza do gry, wciąż też liczę na Arrow, Criteriona i innych gdy UHD nabierze większego rozpędu, a tym samym koszty pójdą nieco w dół. Tego co jest na BD, a tym bardziej na DVD oczywiście nie ma szans powtórzyć - wiadomo, cyfra, ale ja tam cieszę się z tego co jest.
(03-09-2018, 21:15)Ethan napisał(a): Może ewentualnie kupię np Predatora w takim 4k (ps, wiem, że pytanie z dupy, ale czy film w 4k pójdzie na tv nie4k).
Można i szczęśliwie dla Ciebie OPPO całkiem nieźle robi konwersję HDR do SDR.