22-11-2019, 21:17
(22-11-2019, 21:00)misfit napisał(a): Zastanawia mnie tylko kiedy pęknie ta bańka i czy piractwo nie wróci do łask po tym jak widzę, że teraz każdy chce mieć swoją platformę streamingową...Widzisz wszystko zależy od kraju i ludzi w nim żyjących. Usa to średni przykład na cokolwiek jak i Polska. Tam żyje pełno analfabetów, i ludzi średnio inteligentnych, w Polsce nie brakuje biednych ludzi, którzy głosują portfelem przy zakupie. Rozbieżność u nas między dvd , a bd jest przytłaczająca w cenie. To czemu się tu dziwić. Za granicą gdzie jestem, to w Cex likwidują półki z dvd gdzie były po 1 euro i nikt tego nie chciał, podobnie inne sklepy też zlikwidowały półki z używkami dvd. Nie ma się co dziwić, lecą reklamy nosnika 4k uhd, blu ray. W MM obejrzysz sobie film na 4k czy bd, w sklepach jest więcej filmów na bd i powiększyli półkę z filmami 4K. Po prostu nie lecą w ch....ja z klientem jak to robi Usa, bo już dawno mogliby tą farsę z wydawaniem nośnika dvd zakończyć. Jego istnienie w początkach bd było zrozumiałe. Teraz przy tylu istniejących platformach streamingowych oferujących lepszą jakość to czysto kuriozum.