(09-12-2019, 15:58)sebas napisał(a): Zgodzę się z Tobą, ale zwróć uwagę na jedno. To całe zbieractwo, to tylko hobby, na które zapewne każdy z nas ma ograniczone fundusze. Jest cała masa innych, ważniejszych wydatków. UHD z polskiej dytrybucji kosztuje około 120zł, a mogę kupić na zavvi to samo, w promocji po 50-60zł. Jak dla mnie decyzja co wybrać jest dość prosta. Nie kupuje w Polsce, ale płytka poleci do Polski. Myślę, że ten fakt też jest jakoś odnotowany...
Cena to jeden dość istotny aspekt.
Drugi to dostępność filmów - na 300 pozycji UHD dostępnych w polskiej wersji językowej blisko setka nie wyszła w polskiej dystrybucji.
O ilości filmów niedostępnych nigdzie w pl wersji nawet nie ma co wspominać - to już idzie w dziesiątki tysięcy (BD i UHD).
Na szczęście mam na to wszystko wyjebkę gdzieś tak od 2008r. gdy zainwestowałem w napęd Blu-ray do kompa.
Jest coś interesującego mnie zagranicą w przystępnej cenie i do tego z pl wersją ? Super, oszczędzam sobie kilka minut roboty na dorobienie napisów.
Do tego w Polsce ? Jeszcze lepiej.
Nie ma nigdzie pl wersji ? No problem. Padnie OPPO to się ponownie wróci do peceta.