23-02-2020, 14:16
A tak z ciekawości, jak to jest z tym Lionsgate bo nie bardzo się orientuję, wszystkim sprzedają prawa w ten sam sposób, to znaczy, że trzeba sobie samemu wyprodukować płytę na dany rynek? Całkowicie już abstrahując od głupoty osób decyzyjnych pracujących w takiej firmie jak Monolith, ale przecież to też jest absolutnie chora sytuacja. Nie lepiej dla takiego Lionsgate jak lokalny dystrybutor wysyła im tłumaczenie żeby sami robili płytę z większą ilością wersji językowych, aby móc to sprzedawać na wielu rynkach, jak to robią w zasadzie wszystkie poważne wytwórnie? Przecież w ten sposób oni sami podcinają gałąź, na której siedzą...
Jeszcze jakiś czas temu nie sądziłem, że to napiszę, ale zaczynam chyba powoli żałować, że nie skusiłem się na Oppo. Do pewnego momentu było wiadomo, że o ile nie ma co liczyć na pewne tytuły z wersją PL na płycie UHD, to jednak było wielkie prawdopodobieństwo, że mimo wszystko będzie przynaniej BD i to była dla mnie sytuacja do zaakceptowania. Jednak od jakiegoś czasu te pseudo firmy jak Monolith w zasadzie wydają wszystko już tylko na DVD i to już jest zupełnie chora sytuacja.
Jeszcze jakiś czas temu nie sądziłem, że to napiszę, ale zaczynam chyba powoli żałować, że nie skusiłem się na Oppo. Do pewnego momentu było wiadomo, że o ile nie ma co liczyć na pewne tytuły z wersją PL na płycie UHD, to jednak było wielkie prawdopodobieństwo, że mimo wszystko będzie przynaniej BD i to była dla mnie sytuacja do zaakceptowania. Jednak od jakiegoś czasu te pseudo firmy jak Monolith w zasadzie wydają wszystko już tylko na DVD i to już jest zupełnie chora sytuacja.