(11-08-2021, 22:34)sebas napisał(a): Ponownie. Dobre stereo to nie jest majątek. Nawet zestawy typu Yamaha PionoCraft, czy inne all-in-one od Marantza, Denona zagrają o niebo lepiej od "pierdziawki" na BT.Aktualnie musiałem pójść na wiele kompromisów jeżeli chodzi również o sprzęt video - tv LG jest mniejszy niż chciałem bo nie miałem wystarczająco miejsca na ścianie na której wisi, z kolei zamiast sound systemu DA kupiłem soundbar LG... również z powodu braku miejsca. Przypuszczam, że takich ludzi jest bardzo wielu więc uświadamianie ich o tym, że istnieje niedrogi a dobry sprzęt nic nie da bo po prostu nie mają gdzie go upchać a kupowanie na siłę dla mnie nie ma żadnego sensu.
(11-08-2021, 22:34)sebas napisał(a): Ludzie zmieniają telefon co dwa lata. Mają kasę na pierdoły, ale nie wydają na sprzęt do słuchania muzyki, chociaż wystarczyłoby to zrobić raz na 5-10 lat. On się aż tak nie starzeje.Brzmisz tak jakby ci wszyscy ludzie muszą wydać kasę na dobry sprzęt audio i kropka ! Nie pomyślałeś o tym, że w każdym gospodarstwie domowym są różne priorytety? Dla Ciebie to może być pierdoła ale dla innej osoby jest to coś ważnego i na to idzie kasa w pierwszej kolejności, dlatego finalnie wybierają Spotifaje i pierdziawki BT.
Co do wymiany sprzętu... używałem nokię E72 gdy większość ludzkości już dawno przesiadła się na smartfony, ostatnio wymieniłem smartfon z 2018 roku na najnowszy z serii (+ dokupiłem Jabry Elite 75T właśnie pod spotifaja i pracę
) po niecałych 4 latach, więc z tą wymianą co 2 lata niekoniecznie trafnie generalizujesz
Moje aukcje na OLX