20-04-2024, 18:37
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-04-2024, 18:49 przez ILSA FAUST.)
(20-04-2024, 18:07)Nfsfan83 napisał(a): czekaj to ja już nie kapuję, gardzisz DVD,a jednocześnie je kupujesz? poczekaj na BD lub 4K wydania tych filmów
Dokładnie, gardzę DVD, nienawidzę DVD, a jednocześnie kupuję coraz częściej

Jak coś mam na "wantliście" od 18 lat (początek stopniowej eksterminacji DVD w mojej kolekcji) i raczej nie widzę dalszych perspektyw na wydanie chociażby blu-ray 2K to kupuję DVD (czy za 5 zł na allegro czy za 60-80 USD w USA), najważniejsza dla mnie jest kompletność kolekcji i "fizyczność" nośnika.
Niestety filmy, które nie mają szans na blu-ray nawet a są w kręgu mojego zainteresowania.
Takie PSY 1-2 czy Kroll Pasika aby nie szukać daleko jeśli chodzi o polską dystrybucję.
Nawet są takie filmy, które nie mały szans na DVD i utknęły w pętli czasowej na etapie VHS, np. The KEEP Michaela Manna i dopiero niedawno dostały wersję DVD w Australii i przez kilka ostatnich lat były tylko pirackie DVD, teraz wyszło DVD ale pojawiły się piraty na blu-ray i co mam zrobić?
Ale Psy Pasika nawet na piratach blu ray nikt nie wydał

(09-03-2024, 16:29)ce17 napisał(a): W końcu będzie jakieś porządne wydanie Sabriny z PL
Strasznie irytuje mnie to wydanie Sabriny na blu-ray z dedykowaną wersją PL, gdzie jest to jeden ze słabszych filmów z Harrisonem Fordem z ery świetności aktora i DVDMAX potem zaliczy stratę na tym tytule, bo będzie potem w promce za 29,99 sprzedawać ten tytuł.
A takie Psy 1-2 czy Kroll Pasika na blu-ray, gdzie ludzie zapłacą 299,99 zł za sztukę nie pomyślą aby skok na kasę zrobić

Mam wrażenie, że "oni" losowo robią biznesy, taki randomowy odruch desperacji? nie wiem jak to nazwać.