Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › O filmach i serialach › Filmy
« Wstecz 1 ... 4 5 6 7 8 ... 14 Dalej »

Bruce Lee

Opcje tematu
Bruce Lee
Offline Daras
Posting Freak
Liczba postów: 2,328

10-01-2019, 15:40 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-01-2019, 15:45 przez Daras.)
Pai, Pablo – zgoda. W filmach z Małym Smokiem chodziło o ukazanie jego nad przeciętnych umiejętności. W innych wątkach dawałem do zrozumienia, że w ostatnich latach średnio kręcą mnie filmy z efektami specjalnymi. Możliwości komputerowe jakoś nie mogą przebić autentycznego kunsztu gwiazd wielkiego ekranu. Stąd w mojej kolekcji sporo staroci.

Czy oglądaliście np. „Deszczową piosenkę” (1952)? Ja kilka razy! A czy wiecie, że sceny pojedynku Wołodyjowskiego z Kmicicem („Potop”, 1974) stały się wzorem dla wielu twórców światowej kinematografii? Takie obrazy właśnie jarają Darasa! Smile  
Jeśli dany film zwróci moją uwagę nietuzinkowością, potrafię przestudiować wszelkie okoliczności jego powstania. Czasami trwa to całe lata. Blush Takie hobby...

Bruce był człowiekiem niezwykle błyskotliwy i skromnym. Z pewnością nie uderzyła mu do głowy sława. I co ciekawe, „waleniu ludzi po gębach” towarzyszyło zgłębienie filozofii: taoizmu, konfucjanizmu, buddyzmu. Wink Ba, Lee leżąc w szpitalu po kontuzji pleców (bodajże przez 6 mc.) spisał swoje myśli popełniając książkę.

Skupiaj się na rzeczach, których pragniesz i ignoruj te, których nie chcesz.
Bruce Lee

P.S.
Gieferg, na Twoim klipie widać Dana Inosanto. Właśnie on nauczył B. Lee władać „kijkami”, i to ma jakąś nazwę (patrz sceny z „Wejścia smoka”). Wink

„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu

Wiadomości w tym wątku
Bruce Lee - Ethan - 09-01-2019, 09:46
RE: Bruce Lee - Pablo0909 - 09-01-2019, 12:50
RE: Bruce Lee - Daras - 09-01-2019, 13:31
RE: Bruce Lee - Gieferg - 09-01-2019, 13:59
RE: Bruce Lee - Daras - 10-01-2019, 15:40

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku