31-10-2024, 19:03
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-10-2024, 20:08 przez ILSA FAUST.)
(31-10-2024, 16:15)Gieferg napisał(a): Płytki w drodze (CD oczywiście, sensu kupowania winyli nigdy nie widziałem i nie zobaczę)
Płytki w drodze (WINYL oczywiście, który zastąpi first press, a może oba zostaną w kolekcji, sensu kupowania CD nie widzę, tak jak od 140 lat na świecie króluje Winyl, a CD to tylko epizod, nieudany eksperyment, gdzie teraz tłoczy się winyle z muzyką z tego nieudanego okresu). Ostatecznie CD zostało pokonane raz na zawsze przez Winyle. Jakościowo CD co Winyla się ma jak DVD do 4K UHD. Koniec i kropka.
(31-10-2024, 16:15)Gieferg napisał(a): I jeszcze jeden utwór, którego na płytach próżno szukać:
Tak, brakuje "Strangers", jest kozacki. Ale to to coś przerobione w AI jest koszmarne - wyłączyłem po 5 sekundach, bo nie da się tego słuchać, fuj, idę pod prysznic aby to zmyć z siebie.
(31-10-2024, 16:15)Gieferg napisał(a): Na szczęście znalazł się tam utwór na który najbardziej liczyłem ("Nothing's Forgotten")
Na szczęście i na zdrowie

(31-10-2024, 16:15)Gieferg napisał(a): Clannad materiału z Legend na koncertach grał zwykle 10-15 minut
Byłem na jakiejś trasie, specjalnie tam pojechałem na ten set, gdzie był specjalny set z LEGEND, bo reszta Clannad mnie nie obchodzi, trwało to dobre 30 minut - najważniejsze utwory z Marie Brennan na Vocalu. Niezapomniany set, jak się okazało jedyna okazja w życiu aby być w Sherwood na żywca

(31-10-2024, 16:15)Gieferg napisał(a): cudownie to musiało być wczoraj w Royal Albert Hall, gdzie zagrali koncert pożegnalny
RIP Clannad Legend
Może wyjdzie na winylu specjalne wydanie tego setu z Legend - bardzo często wychodzą winyle z live w RAH
Czas na pożegnalne wydanie 4K UHD.
Angole nie odpuszczą tego serialu, na bank wyjdzie w 4K, pytanie tylko kiedy?
(31-10-2024, 16:15)Gieferg napisał(a): W dodatku na scenie pojawiła się cała główna obsada serialu.
RIP Sir Guy z Gisbourne
Odszedł do Walhalli w 2003 roku, bez którego ten serial nie był by tym samym.
RIP Herne
Odszedł do Walhalli w 2000 roku
RIP Edward z Wickham
Odszedł do Walhalli w 2020 roku
Who is next?
-------------
Były plany nakręcenia ciągu dalszego z tymi samymi bohaterami ale od 40 lat nic się wydarzyło, więc już chyba za późno.
Dla mnie serial Robin of Sherwood oraz Risky Business i "Love in the real train" to była pierwsza poważna przygoda z kinem w połowie lat 80-tych a potem było Legend i Blade Runner Scotta i tak już zostało do dzisiaj.
Raz jeszcze przepraszam młode pokolenie za lata 80 te i ten koszmarny kicz w muzyce, kulturze, kinie.
Przepraszam w szczególności za Limahla, Prince'a, Wham i innych im podobnych.
Dziękuję za Madonnę (La Ilsa Bonita), Sandrę oraz Vanessę Paradis (yellow taxi)
Clannad Legend, Tangerine Dream, Blade Runner oraz Legenda Scotta, to ostoja normalności w tych czasach.
(31-10-2024, 18:31)piti198 napisał(a): @ILSA FAUST
W Polsce chyba już wyszło.
Zobaczymy czy Empik dostarczy zamówienie, oby tak było.
Tak czy inaczej jest już duży problem z winylami tego wydania i cena rośnie z dnia na dzień.