20-06-2023, 13:29
Do kina chodzę coraz rzadziej, ostatnie filmy które obejrzałem na dużym ekranie to Blade Runner, Top Gun Maverick, Kot w butach: Ostatnie życzenie i wcześniej Spider-Man Universum oraz Diune. Na wszystkich wyżej wymienionych albo się dobrze bawiłem, albo wciągnął mnie klimat. Na inne produkcje raczej mnie nie ciągło. Pójdę obowiązkowo na Spider-Man poprzez Multiverse. Ale raczej od dłuższego czasu Hollywood dostarcza bezsmakowej papki. Na szczęście są świetne seriale z dużym budżetem, świetnym scenariuszem i nie traktują widza jak idiotę. Według mojej opinii wyróżnia się tutaj Apple TV+ - serial "Rozdzielenie", "Fundacja" czy obecny "Silos" potrafią wciągnąć, dostarczyć emocji jak i dać do myślenia. To przykłady S-F, ale też są inne jak "Psychiatra u boku" itd. Jest tego więcej jak serial "The Last of Us" na HBO. Mnie osobiście prymat Holywood mógłby wygasnąć i dać innym szanse na wybicie się co pewnie jest niemożliwe patrząc właśnie na budżety filmów, ale też i przyzwyczajenia widzów.
LG OLED B9 55 cali
Harman/Kardon Enchant 800
Panasonic DP-UB 450
Harman/Kardon Enchant 800
Panasonic DP-UB 450