Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Wydania Blu-ray i DVD › Filmy
« Wstecz 1 ... 3 4 5 6 7 ... 25 Dalej »

Czas krwawego księżyca (Killers of the Flower Moon) [2023] reż. Martin Scorsese

Opcje tematu
Czas krwawego księżyca (Killers of the Flower Moon) [2023] reż. Martin Scorsese
Offline Kirek
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 2,475
Reputacja: 218

06-04-2024, 14:15 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-04-2024, 14:22 przez Kirek. Powód edycji: drobna )
Ponieważ jestem zainteresowany posiadaniem tego tytułu w kolekcji postanowiłem dyskusję prowadzoną w temacie z kolekcją misfit przenieść do dedykowanego tematu.

Film na płytach UHD i BD na razie doczekał się wydań tylko we Włoszech dzięki Eagle Pictures. Na allegro są wprawdzie oferty z wydaniem BD z Chin ale podchodziłbym do nich z dużą ostrożnością. Cena i opis sugerują, że to raczej będzie pirat o ile w ogóle coś po zakupie dotrze.
Wracając do wydań włoskich, mamy do wyboru 3 wydania Ultra HD i jedno BD. Nie posiadają one wersji PL.

[Obrazek: thumb-lg-36767217-czas-krwawego-ksiezyca.jpg] [Obrazek: thumb-lg-36767216-czas-krwawego-ksiezyca.jpg] [Obrazek: thumb-300x300-78029-front.jpg] [Obrazek: thumb-300x300-47815-front.jpg]
[klik w okładkę = opis wydania w filmoskopie]

Trochę cytatów odnośnie wydań przeniosionych z tematu z kolekcją misfit
(14-02-2024, 15:22)misfit napisał(a):  Killers of the Flower Moon oglądałem najpierw w streamingu na Apple TV, a później zdecydowałem się na płyty od Włochów. Czy warto było? Wg. mnie zdecydowanie warto - szczególnie po wyglądzie ziarna (ideału nie ma, ale jest dobrze, szczególnie w DV) widać, że kompresja obrazu ma znaczenie. Także u mnie jest więcej detali w jasnych obszarach obrazu.

(14-02-2024, 17:54)Mr.Hankey napisał(a):  Killers of the Flower Moon 4K wyszło tylko u Włochów?
(05-04-2024, 18:06)misfit napisał(a):  Tak i całkiem możliwe, że już tak zostanie przez dłuższy czas. Są eng napisy do wyboru w scenach nieanglojęzycznych.
Włosi mogliby rozbić bank tym wydaniem, ale "udało" im się wykonać blokadę Region B także na płycie UHD  Mają to poprawić w jakimś nowszym wydaniu.

(06-04-2024, 10:48)piti198 napisał(a):  ...są dwa wydania na 4K, jedno już wyszło, a drugie ma niedługo wyjść.
https://www.amazon.it/Killers-of-the-Flower-Moon-4K-Blu-ray/dp/B0CNQ4R5NB
https://www.amazon.it/Killers-Flower-Moon-4K-Bd/dp/B0CVSFQZ9Q
To jest to samo, czy czymś się różni?
Slipcoverem?
(06-04-2024, 11:50)misfit napisał(a):  taa, dodany slipcover i ponoć mieli w tym drugim wydaniu zrobić brak blokady Region B dla płyty UHD. W teorii na UHD nie ma regionalizacji, ale czasami rozmija się to z praktyką i w jednym z programów do authoringu jest bug, w którym tę regionalizację można aktywować i tak jest m.in. w tym pierwszym wydaniu KotFM.

(06-04-2024, 12:08)piti198 napisał(a):  Zauważyłem jeszcze, że w tych wydaniach które wyszły, w/g info z blu-ray.com, są wymuszone napisy, a w tym nowym nie ma.
(06-04-2024, 12:38)misfit napisał(a):  Mylą się, nie ma wymuszonych napisów w posiadanym przeze mnie pierwszym wydaniu KotFM. Poza tym na obu płytach znajdują się też angielskie napisy, o czym także nie informują. Z tym, że pojawiają się one tylko w nieanglojęzycznych scenach.

W niektórych miejscach teksty są zlokalizowane na język włoski. Nie pamiętam już dokładnie, ale chyba chodzi tylko o niemą scenę od 03:17 do 04:30. Np.
[Obrazek: MESUIQM_t.png]

Odnośnie zagadnienia wymuszonych napisów to czy nie dotyczy to tylko właśnie tych angielskich napisów pojawiających się przy nieanglojęzycznych scenach? Można je wyłączyć?

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama

Wiadomości w tym wątku
Czas krwawego księżyca (Killers of the Flower Moon) [2023] reż. Martin Scorsese - Kirek - 06-04-2024, 14:15
RE: Czas krwawego księżyca (Killers of the Flower Moon) [2023] reż. Martin Scorsese - misfit - 06-04-2024, 15:09
RE: Czas krwawego księżyca (Killers of the Flower Moon) [2023] reż. Martin Scorsese - Mr.Hankey - 06-04-2024, 18:41
RE: Czas krwawego księżyca (Killers of the Flower Moon) [2023] reż. Martin Scorsese - Redrum - 06-04-2024, 23:06

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku