Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › O filmach i serialach › Seriale
« Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej »

Daredevil

Strony (7): « Wstecz 1 2 3 4 5 ... 7 Dalej »

Opcje tematu
Daredevil
Offline Mateusz
Black Mamba
Liczba postów: 4,008
Reputacja: 127

08-09-2016, 19:00 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-09-2016, 19:23 przez Mateusz.)
(08-09-2016, 18:53)comatose7999 napisał(a):  Pierwszy sezon jest ok, natomiast drugi to tak jakby za bardzo nie mieli pomysłu.

Zdecydowanie zabrakło pomysłu na prowadzenie historii. Dodatkowo Karen dostała swój własny wątek, który irytował mnie tak mocno, że miałem ochotę przewijać w każdym momencie, gdy pojawiła się na ekranie. Foggy snuł się po knajpach z miną zbitego psa, a Elektra mogła śmiało walczyć o miano najbardziej wkurzającej postaci z Karen. Jedynym plusem tego sezonu jest Punisher, ale to wcale nie znaczy, że wypadł jakoś rewelacyjnie.

(08-09-2016, 18:53)comatose7999 napisał(a):  Ten forumowy wilczek to typowy mądrala za klawiatury, nic innego. Żałosne.

To jakaś ukryta aluzja do mojego zdjęcia w awatarze? Big Grin

Zapraszamy do polubienia naszego profilu na Facebooku.
Prezentacje wydań Blu-ray, DVD oraz polskich komiksów DC i Marvela.
The Lioness has rejoined her cub and all is right in the jungle.
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Inuki
Stały bywalec
Liczba postów: 379
Reputacja: 10

09-09-2016, 16:08
(08-09-2016, 13:12)Gieferg napisał(a):  Nieangażująca fabuła, nijaki, bezpłciowy przeciwnik, męczące i nie wiadomo na co komu potrzebne sceny z koleżką głównego bohatera i blondyną. No i tania telewizyjna oprawa. Ogółem cienizna. Jak będę chciał obejrzeć coś o prawnikach to już wolę powtórzyć Ally McBeal Tongue

Mnie też Daredevil nie powalił szczerze mówiąc, ale od 6-7 odcinka całość jest sporo lepsza niż początek. Nadal to pośladków nie urywa, ale drugą połowę oglądało mi się znacznie lepiej. Drugiego sezonu nie oglądałem, ale chcę się za niego zabrać w przyszłym tygodniu (teraz "Marco Polo" ogarniam). Jak osobiście mocno polecam "Jessicę Jones". Moim zdaniem zjada ona "Daredevila" na śniadanie, obiad i kolację bez popitki. Wciągnęła mnie od pierwszego odcinka i w 2 dni łyknąłem całość. Akcji jak na lekarstwo, ale klimat jest mocny.

http://komiksowyswiat.blogspot.com/
Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

09-09-2016, 16:51
Tylko czemu to porównujesz do Daredevila?

Odpowiedz
Offline Inuki
Stały bywalec

09-09-2016, 17:04
(09-09-2016, 16:51)wolfman napisał(a):  Tylko czemu to porównujesz do Daredevila?

Bo to też serial na podstawie komiksu, też produkcja Netflixa i w dodatku to samo uniwersum? "Daredevil", "Jessica Jones", Luke Cage" i "Iron "Fist" będą przecież tworzyli "The Defenders" w przyszłym roku.

https://www.youtube.com/watch?v=wBZtM8q2Z1g

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak

09-09-2016, 17:38
No to Batmana też porównasz do Supermana? Opinie o obu serialach są odmienne, a więcej pozytywnych opinii zbiera Daredevil, więc kto co lubi.

Odpowiedz
Offline Szczepan600
Misiaczek
Liczba postów: 923
Reputacja: 48

09-09-2016, 17:52
Jeśli ten Batman jest stworzony w podobnej konwencji... to dlaczego by nie? W końcu porównujemy między sobą filmy Marvela chociażby. Bo w końcu, gdzie szukać dla nich lepszych porównań?

Odpowiedz
Offline bartnikp
Użytkownik
Liczba postów: 177

26-09-2016, 09:57 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-09-2016, 11:31 przez bartnikp.)
Marvel odstawił na bok ograniczenia wiekowe i zafundował kawał dobrego widowiska, przywracając do łask jednego z flagowych bohaterów swojego uniwersum. Do mnie zdecycodanie trafia nowa konwencja, nienaszpikowana do bólu akcją i poszatkowanym montażem a bardziej statyczną i skupioną na charakterystyce postaci. W końcu do tego po części służy schemat serialu. Nie zatraca przy tym wcale komiksowości ale mocno ją urealnia w stosunku do swoich kinowych odpowiedników. Oczywiście domyślam się, że nie wszyscy są zainteresowani tego typu rozwiązaniem i mogą się nudzić czy narzekać na brak akcji, ale ja wkręciłem się dosyć mocno. Z resztą amatorów dobrej akcji powinien cieszyć fakt, że prawie każdy odcinek ma też do zaoferowania świetnie wychoreografowaną scenę walki.

Faktycznie - zdążają się postacie irytujące jak np. Karen ale Kingpin i Elektra zdecydowanie do nich nie należą (i znów - przynajmniej dla mnie...).

Drugi sezon oglądało mi się jeszcze lepiej niż pierwszy a poziom zajebistości niektórych scen przekraczał wszelkie granice. Każda scena z Punisherem powala na kolana. Mam pewne "ale" jedynie do samego finału ale nie jest to nic co mogłoby mi zniesmaczyć cały sezon.

Co do porównania z Jessicą Jones to jest ono jak najbardziej słuszne, nie tylko pod względem występowania postaci w tym samym universum (a nawet w tej samej dzielni, w tym samym czasie), ale też z uwagi na bardzo podobną strukturę samego serialu. Jeśli nie podobał Wam się Daredevil to zapewne nie spodoba się Jessica i startujący za 4dni Luke Cage.

Podsumowując - uważam, że zarówno DD jak i JJ to całkiem fajna odskocznia od powoli ostatnich, nudzących, siejących przepychem, superbohaterskich produkcji.

bartnikp
my movie collection
007 fanpage

konto na filmwebie
Odpowiedz
Offline Inuki
Stały bywalec

27-09-2016, 15:23 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-09-2016, 15:23 przez Inuki.)
Ja akurat wczoraj skończyłem drugi sezon do którego podchodziłem jak pies do jeża, ale na szczęście był on o wiele lepszy od sezonu pierwszego. Poprzednio musiałem się zmuszać do oglądania, a zaczęło mi się podobać dopiero w połowie. Tutaj było inaczej, bo od pierwszego odcinak mnie całość wciągnęła i praktycznie nie ma tutaj słabych momentów, a przynajmniej nie takich mocnych jak w pierwszym sezonie. Całość jest zdecydowanie bardziej przemyślana i lepiej poprowadzona. Może trochę przegięli z brutalnością, bo efekty momentami wyglądały strasznie sztucznie i uważam, że nie była ona aż tak potrzebna. No, ale "co kto lubi". Drugiemu sezonowi daję mocne 5/6 i czekam na trzeci, bo końcówka ciekawa, oj ciekawa :-)

No i scena "rozmowy" Matta z Kingpinem w kiciu - majstersztyk. Siedziałem jak na szpilkach :-D

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak

06-03-2017, 17:34
(06-03-2017, 08:58)Mateusz napisał(a):  Daredevil w porównaniu do filmów z mutantami jest tak cienki, jak to tylko możliwe

Nie wiem dlaczego Daredevil jest cienki jak to tylko możliwe? Za mało w nim bajki, kosmitów i wymyślnej technologii?

(06-03-2017, 10:52)Gieferg napisał(a):  Dokładnie (nawet do Apocalypse prędzej wrócę niż do tego)

Pozostawię tą kwestię bez komentarza.

Odpowiedz
Offline Mateusz
Black Mamba
Liczba postów: 4,008
Reputacja: 127

06-03-2017, 17:53
(06-03-2017, 17:34)wolfman napisał(a):  Nie wiem dlaczego Daredevil jest cienki jak to tylko możliwe? Za mało w nim bajki, kosmitów i wymyślnej technologii?

Bo ma irytujących bohaterów?

Zapraszamy do polubienia naszego profilu na Facebooku.
Prezentacje wydań Blu-ray, DVD oraz polskich komiksów DC i Marvela.
The Lioness has rejoined her cub and all is right in the jungle.
Odpowiedz
Strony (7): « Wstecz 1 2 3 4 5 ... 7 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku