Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › O filmach i serialach › Seriale
« Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej »

Daredevil

Strony (7): « Wstecz 1 2 3 4 5 6 7 Dalej »

Opcje tematu
Daredevil
Uatu_TheWatcher
Niezarejestrowany

29-09-2018, 09:24
19 październik 2018 rok - cudowna, jakże dla wielu fanów serialowych adaptacji "Uniwersum Marvela" ważna, data; dzień emisji trzeciego sezonu "Daredevila" - najlepszego, a to słowo nie podkreśli siły i znaczenia tej produkcji - serialu, przy uwzględnieniu wszystkich gatunkowo i podgatunkowo dzieł, jaki oglądałem w życiu.

Poniższy, promujący 3 sezon "Daredevila" od "Netflixa", plakat, w dosadny, surowy sposób wyłania sylwetkę tego, kto nauczył się żyć z mrokiem, otoczył się nim, a teraz po upadku powstaje i ciemność do której wcześniej się przyzwyczaił, wygląda jakby się w niej, jej otoczeniu się urodził. W tej serii "Daredevila" nie poleją się łzy rozpaczy, ubolewania, straty, bezdenneg żalu czy łzy z powodu innych przygnębiających chwil, zdarzeń, które wokół Matta Murdocka będą krążyć i jak pasożyt otaczać wszystko, co mu bliskie. To będą ,,łzy zabarwione krwią", a sprawiedliwość spadnie na Hell's Kitchen, ba na Nowy Jork, jak sąd ostateczny.

Profetyzm, mistyczna siła otaczająca Matt Murdocka, i ta prawdziwa walka, to wszystko scalone z barwą szkarłatu, do której biały garnitur Wilsona Fiska, który miejmy nadzieję przyjmie pseudonim "Kingpin", pasuje idealnie, dosłownie ,,niszcząc" wszystko tym cierpkim, surowym kontrastem. Zajawka do trzeciego sezonu "Daredevila", którą mogliśmy zaobserwować w ostatnich sekundach finału drugiej serii "Iron Fista", która przypominała filmową scenę po napisach, wyglądała solidnie. Mroczna natura Matta zwycięży... jeśli tak ma się pokonać zło.

[Obrazek: daredevil.jpg]

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

29-09-2018, 11:44 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-09-2018, 11:44 przez Gieferg.)
Ciekaw jestem jakie w ogóle oglądałeś seriale skoro tego zakalca uważasz za najlepszy.

btw, kolejny pretensjonalny do porzygu post. Nigdy się nie nauczysz, co?

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Online Mateusz
Black Mamba
Liczba postów: 4,008
Reputacja: 127

29-09-2018, 11:47 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-09-2018, 11:47 przez Mateusz.)
Jeśli Daredevil jest najlepszy, to tylko wśród seriali Marvela od Netfliksa i to tylko pierwszy sezon. Drugi to spory zjazd, ale nie ukrywam, że na liczę na powrót do formy w trzeciej serii, bo potencjał jest ogromny. Jeśli Netfliks to spieprzy, to stracę wiarę ich seriale z superbohaterami.

Zapraszamy do polubienia naszego profilu na Facebooku.
Prezentacje wydań Blu-ray, DVD oraz polskich komiksów DC i Marvela.
The Lioness has rejoined her cub and all is right in the jungle.
Odpowiedz
Offline meaner
Valar Morghulis
Liczba postów: 1,690
Reputacja: 77

29-09-2018, 12:34
Ohh tak, w końcu Fisk założy biały garnitur. Smile Vincent D'Onofrio świetnie wpasował się w rolę.

Co do serialu to każdemu podoba się co innego.
Ja tam czekam z niecierpliwością na 2 sezon Punishera jak i 3 sezon Daredevila oraz Iron Fista. Który według prawie większości nie nadaje się do oglądania. Wink

Natomiast za jedną wielką pomyłkę uważam seriale takie jak Jessica Jones jak i Luke Cage. Niemiłosiernie wynudziłem się na nich.

"You can breathe. You can blink. You can cry. Hell, they're all gonna be doing that" - Negan
Moja Kolekcja:☛ Klik
Mój Blog:☛ Klik
Odpowiedz
Offline Łukasz
Redaktor
Liczba postów: 151
Reputacja: 0

29-09-2018, 12:51
Drugi sezon Iron Fista już się pojawił. Ja również jestem jedną z niewielu osób którym pierwszy sezon Iron Fista się podobał. Drugi jest w większości całkowicie inny serialem niemal pod każdym względem. I oceniam go wyżej niż drugie sezony JJ i LC. Odnośnie Daredevila to dla mnie drugi sezon był odrobinę lepszy niż pierwszy. Trzeci sezon już po tych materiałach promocyjnych, co wyszły wygląda inaczej, nieco inne kadrowanie. Showrunner się również zmienił. Jest nim osoba odpowiedzialna wcześniej za serial Człowiek z Wysokiego Zamku.

[Obrazek: k36kJfI.jpg]
Odpowiedz
Online Mateusz
Black Mamba
Liczba postów: 4,008
Reputacja: 127

29-09-2018, 13:09
Pierwszy sezon Punishera był bardzo udany i też czekam na drugi. Jessica Jones miała świetny pierwszy sezon, ale w drugim gdzieś od piątego odcinka zamieniła się w kompletny koszmar. Między innymi dlatego nie mam jakoś ochoty na ruszanie drugiego sezonu Iron Fista, który już w pierwszym sezonie był fatalny i Luke'a Cage'a, który zalicza zjazd jakoś od połowy pierwszego sezonu.

Zapraszamy do polubienia naszego profilu na Facebooku.
Prezentacje wydań Blu-ray, DVD oraz polskich komiksów DC i Marvela.
The Lioness has rejoined her cub and all is right in the jungle.
Odpowiedz
Offline Łukasz
Redaktor
Liczba postów: 151

29-09-2018, 13:40
Całkowicie się ekipa tworząca Iron Fista zmieniła i historia angażuje.Sporo nawiązać do runu Bru i Fractiona bardzo poprawione sceny walk i otwarte zaskakujące zakończenie.

[Obrazek: k36kJfI.jpg]
Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

29-09-2018, 17:02
Ta ich "piękność" z kancelarii zniknie czy dalej będzie denerwować widzów swoją obecnością?

Odpowiedz
Uatu_TheWatcher
Niezarejestrowany

29-09-2018, 20:42
Na forum nikogo nie krytykuję. Chcę wyrazić siebie, zachęcić do rozmowy, wymiany zdań itp. A jak widać, efekt moich starań jest. Fanowska rozmowa się toczy.

A'propos "Daredevila", czy innych marvelowskich seriali, oraz odnosząc się do wielosezonwych widowisk w ogóle: każdy ma inne poczucie smaku w tym względzie, inny gust itp. Film czy serial nigdy nie będzie miał całkowicie obiektywnej oceny, jak i wiele elementów popkultury również, stąd rozbierzności w ocenach różnych produkcji. Przykładowo "Iron Fist" od "Netflixa" przez całkiem spore grono uważany jest za genialny, z odwzorowaną ,,filozofią" drogi życia głównej postaci, z niesamowicie zaaranżowanymi walkami itp., serialem. Lecz znajdzie się ktoś, kto obrzuci "Iron Fista" najgorszym plugastwiem, zrównając serial z ziemią. Z kolei są i tacy, dla których serial to serial, czy film to film i nic więcej. Wtedy nie ma się ulubionego, wręcz adorowanego widowiska. "Daredevil" zrobił na mnie tak gigantyczne wrażenie, że nie wiem, czy trafi się coś, co kiedykolwiek spośród licznych seriali zastąpi mi tą produkcję. Gdy ujrzałem teaser do jego trzeciego sezonu, poczułem paraliżujący chłód. Zrozumiałem, że netflixowski "Daredevil" świetnie oddaje charakter komiksowego pierwowzoru Matta Murdocka, wręcz się z nim scala.

Ostatnie kilka odcinków drugiego sezonu "Iron Fista" i zyskanie przez Colleen mocy białej ,,żelaznej pięści" oraz podróż Warda z Dannym do Azji w poszukiwaniu odpowiedzi na pytania odnośnie prawdziwego znaczenia "Iron Fista" jako symbolu, bohatera i wszystkich tajemnic związanych z mocą przez niego dzierżoną, były niesamowite, potwierdzając w ten sposób całkowicie inny kierunek tej serii niż pierwszej startującej wraz z serialem. Nie wiem, jak jest w komiksach, ale nie mogę zrozumieć dlaczego Danny stał się kimś pokroju rewolwerowca strzelającego energią Chi.

Odpowiedz
Offline Dylan Wolf
Nowy użytkownik
Liczba postów: 13

11-10-2018, 22:29
Cytat:Ciekaw jestem jakie w ogóle oglądałeś seriale skoro tego zakalca uważasz za najlepszy.

Nawet gdyby jedyne seriale jakie On oglądał byłyby na podstawie komiksów, to nadal DAREDEVIL broni się na obu frontach, również jako po prostu serial kryminalny. Za świetnie zbudowane postaci - Fick, Murdock, Foggy. Za klimat, za intrygę. W warstwie wizualnej, praca kamery podczas pamiętnej sceny w korytarzu to majstersztyk. Przeczytałem w internecie wiele kontrowersyjnych opinii na temat powszechnie uwielbianych produkcji. Sam w swoim subiektywnym arsenale, takowym parę posiadam (moja stosunkowo niska ocena INFINITY WAR to coś co w końcu muszę pisemnie uzasadnić). Ale że przeczytam o DD z Coxem że to "zakalec" od kogokolwiek kto nie ma mniej niż 15 lat, naprawdę się nie spodziewałem nigdy nigdzie. Nie chce mi się cytować innych fragmentów, ale napisałeś coś o niepotrzebnych scenach z Foggym. A nie pomyślałeś że pojawiły się po to, by zbudować przed widzem postać, odpowiednio ja rozwinąć by jego późniejsze działania miały dla nas większy sens, a także pokazać jak odbija się od głównego bohatera? DAREDEVIL w ogólnym rozrachunku to dobry/bardzo dobry serial. A jeśli oceniać go przez pryzmat produkcji superbohaterskich, to THE WIRE/LUTHER wśród seriali komiksowych.

Ciekaw jestem jak oceniasz PUNISHERA z Jonem Bernthalem.

Cytat:Film czy serial nigdy nie będzie miał całkowicie obiektywnej oceny, jak i wiele elementów popkultury również, stąd rozbierzności w ocenach różnych produkcji.

Z ostatniej chwili - woda jest mokra Wink

Co do drugiego sezonu IRON FIST. Również uważam że kondycja serialu jest znacznie lepsza. Wyciągnięto wnioski z największych bolączek pierwszego sezonu, czyli źle napisanych bohaterów i nieangażujących dialogów. Zamknięto wątek Davosa (przynajmniej na to na razie wygląda) i liczę że w 3 sezonie na razie nie będą go ponownie rozkręcać, bo chciałbym żeby historia bardziej skupiła się na Dannym i odnalezieniu Kun Lun, ponieważ ciężko mi uwierzyć że klan tak po prostu zniknął wraz ze wszystkimi jego członkami. Postrzegam drugą serię jako ten taktyczny sezon, który miał posprzątać bałagan po pierwszej serii i dać podwaliny pod trzecią. Swoje zadanie spełnił. Z innych kontynuacji. Drugi sezon JESSICA JONES był bardzo słaby, natomiast LUKE CAGE 2 od początku do końca był bardzo dobry, Bushmaster był lepiej napisanym antagonistą niż Killmonger z BLACK PANTHERA.

Odpowiedz
Strony (7): « Wstecz 1 2 3 4 5 6 7 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku